Magobalans, men det går över. :)

Magobalans, men det går över. :)

Som väntat var det plus på vågen idag och jag är inte ens lite sur, jag accepterar det till fullo. Jag känner det tydligt på kroppen och även om jag faktiskt senare fick lite ”befrielse” idag känner jag att det är mer som ska spolas ut. Ibland önskar jag att tarmsköljning fanns i närheten, allvarligt talat. Har visserligen aldrig testat, men det låter så befriande, även om det säkert är lite obehagligt medan man gör det.

Nåväl, kroppen jobbar på att rensa så gott den kan och jag hjälper till genom att dricka varmt vatten, det är en mycket bra huskur som funkar på mig. Jag har slarvat en del om morgnarna nu, har helt enkelt inte hunnit! Men jag brukar ta en kopp på jobbet, antingen rent vatten eller örtte med ingefära och honung.

Jag försöker att verkligen ta in här och nu vad jag har orsakat min kropp bara genom att vara lite bekväm och trulig. Vikten struntar jag faktiskt i, men den här obehagskänslan och inte minst DOFTEN… Inte fasen är det värt det?!

En kul sak med dagens vägning är i alla fall att alla andra värden (fett, vatten, muskler) var ovanligt bra, ännu ett tydligt tecken på att kroppen behöver rensa på. 🙂 Jag tror ju inte alls att vågen kan mäta det där på ett vettigt sätt, men jag har sett tydliga mönster genom åren att plus som ser ut så här i övrigt inte är där för att stanna, utan är en tydlig signal på obalans. Inte för att jag behöver en våg för att tala om det just denna vecka. 🙂

HIIT-passet igår var i alla fall en härlig genomkörare och den här gången gick det betydligt enklare att springa stafett på slutet, de två första rundorna älgade jag riktigt iväg, tredje sackade farten av lite och sista gick på ren vilja igen – utan att jag rasade ihop efter. Känns så bra! Plus att jag fick en spegelchock när jag insåg att jag har en glipa mellan låren numer + att jag ser lite kralligare ut. Jag jämförde med bilder från februari i år och det är faktiskt klart synbart. Visserligen inte så konstigt, det är 7-8 kilos skillnad trots allt.

Lite olika vinkel här tyvärr (står i min bästa fusk-pose i feb-bilden), men man ser att det är mer definition nu + att det syns på ansiktet, även om det inte är supertydligt just här. 🙂 Jag sitter ju och zoomar in på bilder av mig själv om kvällarna just nu, så jag är väldigt insatt för stunden. 🙂 Jag har även en suddig bild på mig själv från Teneriffa som jag bara älskar! Jag poserar överdrivet mycket, som värsta fitnessbruden, och det suddiga kombinerat med att det är mörkt gör att jag ser superfit ut. 🙂 Min nya favoritposeringsbild helt klart (innan dess var det en bild från drickapausen från vår vandringsresa 2011, så det var på tiden jag bytte 🙂 ) Till och med mannen kommenterade bilden!

Just nu är det mycket snack om löpning på jobbet eftersom en hel uppsjö anmält sig till Göteborgsvarvet. Jag lyssnar med ett halvt öra, jag orkar bara höra så mycket av egenskrytet baserat på vad de gjorde för 20 år sedan. 🙂 Sedan blir jag i hemlighet lite trött på att det alltid ska haussas upp så fort någon som knappt rör sig i vanliga fall har anmält sig till ett lopp. Men det är bara att gilla läget eller att anmäla mig själv på ren trots. Och det lär inte hända, jag hatar trängsel i kombination med motion. Dessutom är jag just nu helt ur fas när det gäller löpning, är inte ens sugen att ta en runda i skogen trots bra väder för det. Jag är helt insnöad på att träna funktionell styrka och flexibilitet kryddat med en och annan pulstopp. Det ger mig så mycket! Igår körde jag t ex backwards burpees och tog mig upp till stående utan händer. Visserligen med korsade ben, men ändå! Jag tror att jag har styrkan att göra det utan korsade ben också, men det mentala stoppar mig. Jag skulle behöva prova på egen hand med bra utrymme runt omkring. 🙂

Idag bröt jag alla mina invanda mönster och åt utemat till lunch, LÄSKIGT! 🙂 Men det var inte alls dumt, lagom portion och fina kycklingspett med ren filé, ovanligt goda potatisar med skalet kvar (jag åt upp alla utan att tveka, när hände det sist?!) och en väldigt god och garanterat SP-rik jordnötssås. 🙂 Plus att jag fick en liten promenad i solen! Jag har höftat in det i appen utan att ha en aning om det stämmer, men det är det VB är till för. Jag har även 3 SP över idag som jag också hade kunnat lägga på målet som säkerhet, men jag vill ha lite svängrum än så länge. Rör jag dem inte idag pluttar jag dit dem. Lite psykologiskt det där – tyvärr. Men det är som jag alltid tjatar om, jag måste hitta just mitt sätt att må bra med metoden. Det är jag som har kontrollen, inte appen.

Ikväll blir det grönsakssoppa till middag, den måste ätas upp nu så det är inte mycket att välja på. Inte mig emot heller, den är god. Fick till buljongen extra bra den här gången, ingefära är underbart att jobba med!

Sedan är det fotoboksnötande som gäller. Nöta, nöta, nöta! 🙂

2 svar på ”Magobalans, men det går över. :)

    1. Jag tänkte det samma, men det ryms inte i min planering så det får bli lite utrensande alkohol i morgon istället. ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.