Eftertankens kranka blekhet

Eftertankens kranka blekhet

Helgens godismumsande sätter sina spår, är idag både trög i magen och otäckt svullen och jag vet precis varför. Jag KAN INTE äta godis i för stora doser. Jag är annars mest förtjust i salta snacks, men ibland har även jag sötsug och då är det nästan alltid gelégodis som gäller, framförallt vingummin. Jag har lite ”tur” att Bassett’s valde att göra om sitt recept för några år sedan, vilket resulterade i att deras vingummin blev förstörda för all framtid. De var annars som knark för mig. Tyvärr finns det dock budgetvarianter som ännu fungerar hyfsat och i söndags smög de sig in i vårt hem via mannen och jag var väldigt hjälpsam med att se till att han blev av med dem. 🙂 Vilket jag alltså lider av nu. Men det är bara att skaka på huvudet och dra lärdom – och mentalt ladda för ett plus i morgon. Än är det ingen panik, nästa dietbetmål är om 2,5 veckor och jag har varit nere och nosat på det ett par gånger redan. Missar jag det är det helt och hållet min egen idioti som är orsak.

Jag är ingen religiös människa (= ateist) men jag har andra sätt att få lite mysticism i livet och ett är att jag gillar att utmana och slå vad med mig själv med jämna mellanrum. När vi hade flygstrul nu senast slog jag t ex vad med mig själv att om vi kom fram samma dag som planerat skulle jag ge lite pengar till välgörenhet. Just då kom jag inte på någon bra organisation, så jag förhandlade om det senare till att jag ska ge en liten slant till de organisationer jag stöter på (så länge de känns ok för mig) tills beloppet är slut. Det är faktiskt ett kul vad hittills, idag gav jag t ex 50 kr till de som drabbades av extremväder i Palu (Indonesien). Fick ett mail om att en kollegas man erbjuder indonesisk lunch för avhämtning imorgon och på torsdag och de skänker allt till Palu. Så jag hoppade på båda luncherna + gav 50 kr utöver det. Jag älskar indonesisk mat, så det är win-win. Nu är det knappast SP-snålt, men jag tänker mig att äta snåla middagar för att balansera. Har t ex en portion grönsakssoppa kvar i kylen.

Enkla middagar passar mig bra denna vecka, håller ju på med min fotobok och igår körde jag non-stop från att jag ätit middag vid fem tills mannen kom hem 22:30. Det tar som vanligt tid, men jag är nöjd så här långt. Min förhoppning är att hinna klart i veckan så att jag kan ägna helgen åt korrläsning och petitess-pill, men det blir tufft. Är bara på måndagen än och är inte ens klar med den. Visserligen var det en dag då vi tog väldigt många bilder också. Fast Teide-dagen blir också maffig. 🙂

Hmm, nu mullrar visst magen. Hade varit skönt att slippa ta något laxerande… Jag hatar verkligen att vara svullen, det är en obehaglig känsla.

Hade annars ett riktigt bra skivstångspass igår trots att kroppen är lite i olag, jag kände mig stark! Nästan alla övningar gick fint att göra med mellanvikterna, det var bara trollböjet som var lite för tufft. De flesta tjejer kör på de lättaste vikterna och en del herrar kör på samma som jag, så lite stolt är jag. 🙂 Min kollega som tränar ihop med mig har påpekat många gånger nu hur stark jag är och det är lite genant när hon säger det vid fikabordet. SÅ stark är jag ju inte, men visst är jag stolt över vad jag åstadkommit. Ändå tror jag faktiskt jag tappat lite i styrka jämfört med då jag var som allra bäst, men det är ju så det är. Åren börjar komma i kapp mig också och jag kör inte riktigt lika intensivt som då. Men när det gäller Soma Move har jag nog aldrig varit bättre, vi körde release 13 i fredags och jädrar vad bra det gick!  Jag minns hur tuff jag tyckte den releasen var då den kom. Det underlättar att ha mindre kilon att förflytta. 🙂

Idag vankas HIIT på lunchen. Skulle behöva sätta igång och jaga efter nya inneskor igen, men jag är måttligt road. Mina fötter är hopplösa på den fronten. De jag har nu var bra i början, men nu verkar de snart ha gjort sitt. Jag har svårt med övningar som är på ett ben eftersom foten glider ohjälpligt inne i skon och hamnar konstigt snett. Enkel lösning är att köra barfota istället så klart, men det gillar inte tårna riktigt. Jag har haft problem länge med höger fot och tåmuskulaturen där, troligen en sträckning från tidigare och de musklerna vilar ju aldrig riktigt heller. Det är först nu jag börjar känna att jag vågar fresta på när jag kör Soma Move och det vill jag inte tappa. Det hjälper säkert inte heller att skorna inte ger det stöd de ska.

Har ett paket på väg från KappAhl, jag är en sjuk människa. 🙂 De reade ut en tröja som jag har i lila och som är jätteskön och fin och jag ville gärna ha den i fler färger. Dilemmat var bara att jag klippt bort lappen i nacken, så jag visste inte storleken. Försökte leta i bloggen, men det stod inte. Så jag valde M, bara för att senare råka se att jag skrivit ett inlägg på VV om att jag köpte den i S. Gah! Och nu är den såklart slut. Jag ska förstås prova dem när de kommer, men det lutar åt retur. De har visserligen den blå i storlek S i affären här enligt lagersaldot, men jag vill minnas att jag ratade den pg av ett skönhetsfel och därför valde den lila.  I-landsproblem. 🙂

Blev glatt överraskad av frysen igår, jag hade några fler lunchlådor än jag räknat med, så jag tror jag klarar mig till nästa kvällsvecka. Vill helst inte planera in storkok nu när jag jobbar med boken om kvällarna. Dock har jag börjat samla på mig idéer om vad jag ska laga, bland annat tänkte jag göra någon slags minipaj med kyckling + leta upp det gamla VV-receptet på pasta med morotsås och skivade oliver. Jag har även ett bra recept någonstans på kesogratäng med spenat + att jag tänker mig en klassisk grönsakssås med pasta. Det är rätt tydligt att min kropp vill ha pasta just nu. 🙂 Jag har inga lunchlådor alls med pasta om jag fräckt ignorerar påsarna med makaronlåda. De är nämligen för SP-rika för vanlig lunch, det är typisk ”äta efter storhandling-mat eller liknande. Jag behöver fixa lådor runt 5-7 SP nånting.

 

4 svar på ”Eftertankens kranka blekhet

  1. Idag hade jag gärna bytt mage med dig kan jag säga, så som den betedde sig igår ?. Trög mage råder jag bot på med Laktulos. Testat det…?

    1. Jag undviker helst laxativ så långt det går. Inte för att jag har haft några problem med det, men med min bakgrund är det dumt att utmana. ? Den här gången funkade varmt vatten.

    1. Det är själva triggertankarna som jag vill undvika antar jag. Fast ärligt talat har jag svårt att se att det skulle slå så pass slint, jag har inte riktigt den sjukdomsbilden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.