Nya tider

Nya tider

Pust, det har varit en hel del tvära kast på sistone. Mycket nytt på jobbet där vi ska byta både verktyg och arbetssätt + omorganisera oss i stort längre fram. På något sätt är jag både inblandad och utanför på samma gång och jag försöker nu göra min röst hörd så att jag bevakar min position.

I måndags var sista officiella träningspasset med min älskade träningsgrupp och jag kände att jag ville ge dem en hyllning på FB och outtade därför mig själv lite mer än jag brukar genom att posta en före/efter-bild, men det var värt det. Fördelen var att jag inte var på kontoret dagen därpå. 🙂 Det är inte så många av mina nuvarande kollegor som kände mig när jag var som störst så det blev lite av en chock för en del. Jag har aldrig tutat i mitt eget horn på det sättet innan heller, jag håller gärna mig till mer slutna grupper för sådant. 

En annan nyhet är den här sabla bloggen, jag skulle uppgradera den häromveckan och allt bara dog och jag tänkte inte mer på det. Men i lördags gick jag in för att posta mitt Dietbet-resultat och insåg att den inte kommit igång igen, så det var bara att googla loss och felsöka och klia sig i huvudet och till sist fick jag sitta och manuellt föra över systemfilerna för WordPress för att få liv i den igen. Det funkade tack och lov. 🙂 Dock är gränssnittet helt nytt och jag känner mig lite förvirrad, men jag tror det blir bra. 

Dietbetet gick alltså vägen även denna gång och det var en studsig jag som stod och väntade på att få ta bild och ladda upp i fredags. 🙂 Nu kvarstår två vägningar där nästa utan tvekan är den svettigaste. En vecka efter nyår med julledigt + Pragresa i bagaget… Men jag har åtminstone några dagar att svälta mig på innan det är dags. 🙂 

Därför känns det både bra och framförallt förvånande att dagens officiella invägning var 71,6 kilo, vilket är ett hekto ner från förra veckans lägsta officiella notering – det hade jag inte kunnat tro på något sätt. Jag var i Helsingborg igår och kom hem sent därifrån och åt köpt macka + soppa + fylld saffransbulle på det + att jag åt en frukostmacka på kontoret (trots rejäl frulle hemma innan jag åkte) + att vi åt dumplings till lunch. Dessutom var helgen rejält slarvig på det. Jag har inte ens orkat fylla i min VV-lista. 🙂 Så att det skulle bli minus idag är helt obegripligt, men tacksamt.

Jag är ärligt talat rätt slapphänt just nu, jag försöker mest hålla mig flytande så att inte vikten sticker iväg. Jag har varken lust, energi eller motivation till mer än så. Jag vet ju att det inte behöver vara så illa för det, jag är ingen julmatsälskare och min familj har aldrig varit intresserade av julbak och godis. Så jag äter köpta pepparkakor utan skam och låter helgerna bli som de blir nu framöver.  Jag ska göra mitt bästa att hålla vardagarna hyfsat restriktiva för att kompensera. Idag tänkte jag dock gå på vegetariskt julbord. 🙂 Jag är för seg idag för att köra något fullt träningspass så min plan är att gå upp på byn och äta julbord och sedan knata bort till Ica Maxi och se om de har några fler lotter till julen. Vi lade ner det här med julklappar för sisådär 18 år sedan och köper istället lotter som vi skrapar på julafton samtidigt som vi läppjar på något gott. 🙂 Vi är inte ett skvatt religiösa (alla har gått ur kyrkan) och jag är dessutom ”yngst”, så vi kan göra vad fasen vi vill. 🙂 Oerhört skönt faktiskt. På senare år har vi också dragit ner radikalt på julbordet + att vi bara har julmat på själva julafton.  På juldagen är det kebab som gäller. 🙂 Det låter kanske hemskt, men Ronnebys kebab är 100 ggr bättre än den vi kan få tag på i Skåne/Småland + att ingen behöver tänka på att ordna mat.

Efter nyår är det dags att se över fortsatta mål gällande kropp, knopp och jobb. 🙂 Men det tar vi då, nu är det snart välbehövlig vila. 🙂 Sju jobbdagar kvar… 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.