Hej igen, morgonträning!

Hej igen, morgonträning!

Började jobbdagen kl 7 med ett svettigt cirkelträningspass med 10 andra glada kollegor som jag tränat ihop med i många år i min älskade fd träningsgrupp. Några av tjejerna har på eget initiativ startat upp det här morgonpasset som alla som vill kan delta i på torsdagsmorgnarna – jättekul! Jag kände mig taggad till tusen idag och körde järnet! 🙂 Skönt att äntligen känna mig både mätt och utsövd, lite lättare att ta i då. 🙂

Jag gillar egentligen allra bäst att träna på morgonen, men det har inte blivit så mycket av det senaste året eftersom jag betalade medlemskap för gruppen som nu upphörde och sista terminen var det bara lunchpass som erbjöds.

Fördelen med morgonpass är att jag är som piggast då, det är enkelt att köra på tom mage (hinner sällan bli hungrig) och oftast har jag ingen stress efter heller, få vill ses kl 8. Just idag hade jag dock faktiskt Skype-möte kl 8 med indisk kollega, men jag förvarnade honom om att jag kunde bli sen och tur var det. Jag fastnade lite väl länge med munnen i omklädningsrummet så att säga. 🙂

Jag hade gärna gått på det här passet alla torsdagar, enda kruxet med det är att jag brukar följa min mans arbetschema och han jobbar växelvis morgon och kväll. Risken är att jag är allt för seg då han har kvällsvecka och kommer hem först 22:30. Men jag ska i alla fall boka in det varannan vecka till att börja med.

Nya schemat för terminen kom upp igår och det är inte så stor skillnad från innan. Lite besviken är jag faktiskt, trodde de skulle ha lite mer nyheter. Ersättarna för ”våra” pass är Skivstång på måndagar och Zumba på torsdagar. Skivstångspasset tror jag visserligen är kalasbra eftersom han som håller i det också håller i Soma Move och han har redan deklarerat att han fått övningarna av vår gamle tränare. MEN och det här är ett stort men, det finns bara plats för 10 personer på passet! Jag har svårt att se hur det ska fungera, men jag tänker allt försöka tränga mig in. 🙂 Det gäller att vara tidigt på plats antar jag. Det går dock ett pass core/tabata samtidigt så det finns backupplan om det skulle vara fullt.

Zumba och jag har aldrig riktigt funnit varandra, så där är jag rätt tveksam till att jag någonsin dyker upp. Zumba kräver att man övar för att det ska bli kul (antar jag) och så intresserad är jag inte. 🙂 Parallellt går ett boxpass och det skulle man ju kunna tro är för mig som älskar boxercise och liknande, men jag har aldrig riktigt velat gå på just detta passet. Mycket för att jag i så fall hade velat ha någon att gå med som jag vet alltid är min partner, alla sådana pass hänger så väldigt mycket på vem man kör med. Dessutom ser det inte så kul ut som de pass vi har kört. 🙂 Lite för seriöst för min smak kanske? Jaja, jag har pass att gå på så det räcker och blir över. 🙂

2 svar på ”Hej igen, morgonträning!

  1. Står stum av häpnad inför människor som faktiskt förmår TRÄNA på morgnarna, och det så tidigt som 0700! Det är över min döda kropp, kan jag säga, hahaha 😀 Jag har försökt, några gånger, men det slutar alltid på samma sätt: jag mår illa, får huvudvärk, och känner mig kass resten av dagen. Helt fel för min dygnsrytm och kropp. Bäst funkar träning för mig nånstans mellan kl 12-18 på dagen.

    1. Vi är verkligen alla skapta olika. 🙂 Jag tränar ju absolut bäst på fastande mage, vilket många tycker är koko. Men jag har hittat fler som är som jag och inte helt oväntat har vi samma ätmönster också. Därför går jag i taket när oseriösa undersökningar ska tala om för mig hur jag SKA äta och träna, som om vi alla vore stöpta i samma form.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.