Äntligen!

Äntligen!

Idag var det äntligen dags för lite motion igen! Jag körde tre varv på funcgymmet och känner mig väldigt stolt och nöjd med att formen är där även efter ett litet uppehåll. Jag filmade mig idag lite grann för första gången i mitt liv, fast det är nästan lite Mr Bean över det eftersom jag knappt syns i rutan. 🙂 Men jag ser att jag är rak i kroppen och det var det jag ville se.

Testade mina tights från MM Sports för första gången idag. De lovordas av de flesta, själv vet jag inte riktigt än om de är för mig eller inte. De sitter lägre ner än jag är van vid + att jag hade halkiga underkläder på det så det kändes lite ovant och läskigt. Samtidigt kan jag inte påstå att de kasade ner, det var mer känslan av att de satt där de satt som var märklig. Jag ville hela tiden dra upp dem, vilket inte blir särskilt bra. 🙂 Men jag ska ge dem fler chanser framöver, dock ej i morgon då det är Soma Move, då behöver mina ben luft.

Testade även en ny tränings-BH från Better Bodies, jättesnygg och skön! Lite lurigt att få den på sig eftersom det är band överallt, men väl på plats sitter den där. Inte för att jag har problem på det området. 🙂 Det enda problem jag har just nu är att vissa vanliga BH:s sitter som skruvstäd, vilket jag antar beror på att jag byggt mer muskler snarare än att jag skulle vara tjock. Jag har ju haft dem innan utan problem då jag vägde mer än idag.

Vikten fortsätter plana ut, idag 72,8 kilo och ännu ett steg närmare målet. Med mål menar jag i första hand då att väga max 72,3 kilo den 7 februari. Jag är väldigt förvånad över hur peppande detta dietbet faktiskt varit, jag som rynkat på näsan åt sådant innan och sett det som dumt och farligt och liknande. Men det kräver förstås att man är i synk med sig själv, i mina värsta perioder i livet hade det varit helt fel.

Viktmål i övrigt är jag sådär taggad av i nuläget, tror jag hellre fokuserar på träningsmål faktiskt. Klart att sjuttiostrecket alltid går att passera förstås, men man ska orka med det också. Min kropp gillar att vara i det här spannet som jag är i nu, det vet jag sedan länge. Jag har inget emot det själv heller så länge som det inte sticker iväg.

Igår blev det inte mycket gjort under kvällen, fick en liten och mycket bestämd misse i knät och jag kände inte för att vräka bort henne nu heller. Hon har nu accepterat att jag har på mig kofilten i soffan, så då funkar det fint för mig. Jag orkar ändå inte göra några fantastiska insatser hemma just nu. Bisarrt nog tittade jag på ett par avsnitt på städprogrammet med lilla mysjapanskan Marie Kondo, lite som att sitta och moffa godis till Biggest Loser. 🙂 Jag önskar att hon kom hem till mig och gjorde allt jobbet åt mig. 🙂 Jag måste testa hennes klädvikarknep snart, det verkar faktiskt jädrans smart. Men det blir inte denna helg, jag behöver minst en helg till där jag rör mig som mest från säng till soffa. 🙂

Igår triggades min köpnerv igen, det var faktiskt ett bra tag sedan nu. Man blir inte direkt köpsugen när man förlorat en flockmedlem, snarare vill man sälja av allt och börja ett nytt, rent liv. Men det håller inte i sig i längden och nu är jag som sagt igång igen. 🙂 Beställde te och müsli från MyMuesli.se, väl medveten om att trots att det är Low Carb lär det vara en explosion av SP. Men det struntar jag i, jag behöver förnya mina vanor lite och på vardagarna använder jag ändå sällan alla SP.

Jag tog även en prenumeration på en tanttidning + skvallerblaska (ett paketerbjudande), lite skamset, men jag köper ju dem hela tiden i lösnummer och det var ett löjligt bra pris i jämförelse. Jag VET att det är dumt att stötta skräpet, men jag är bara människa och det ger mig avkoppling efter en lång arbetsdag. Och egentligen är det inte värre än Facebook om man nu ska vara sådan…

Eftersom jag blev med knäkatt igår igen blev det inga baglar gjorda nu heller och jag borde verkligen få arslet ur idag om jag vill slippa göra dem i helgen. Dilemmat är att jag är så hungrig när jag kommer hem och då behöver jag snabbt min middag innan jag ens orkar tänka på annat.

I höstas hade mamma med sig en ask hård smältost från Finland som jag medvetet sparat på till lyxiga dagar, eftersom den är rätt fet och SP-rik. Igår upptäckte jag till min fasa att bäst-före-datumet passerades förra veckan! Så nu är det vardagslyx som gäller. 🙂 Åt ett kvällsmål igår med linskakor och skivor av osten + att jag hade bitar av den i min lunchsallad. SÅ GOTT! Även min älskade Slanke Dancia har bäst-före-datum som går ut i helgen och den är dessutom notoriskt hopplös på att bli dålig rätt snabbt när man väl öppnat den. Men vi tänkte göra lasagne på den i helgen. Jag är osttokig, den saken är klar. 🙂 Hade egentligen velat äta bagels med ost + något till som middag idag, men jag tror det blir lite knepigt att vänta på att de blir klara. Jag är redan hungrig. 🙂 Alternativ två är att äta något lättare till middag och sedan moffa en bagel med ost senare. Helt ok egentligen, MEN jag planerar en ”dålig” dag i morgon och det kan bli lite för mycket av det goda då. Vi ska besöka min svägerska på eftermiddagen och titta på hennes nytillskott till familjen + lämna över en liten present och jag hinner därför bara äta något i farten till lunch (= macka), hon bjuder dessutom på fika och sedan tänkte vi antagligen plocka upp thaimat på vägen hem. Helt ok det också såklart, jag vägrar bli nitisk. Det går finfint att ha sådana dagar emellanåt, bara de inte kommer för ofta.

Ett svar på ”Äntligen!

  1. Haha vi behöver alla vår dos av ”skräp” och vi behöver oduktighetszoner, där vi får vara människa. Det här perfektionsidealet är det få som passar in i. Jag har bestämt mig för att INTE vara duktig januari månad. Utan bara överleva. Det är kallt, det är mörkt och egentligen borde vi göra som björnarna: gå i ide. Jag klarar kylan och snön men mörkret gör mig knäpp banne mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.