Tryckt stämning?

Tryckt stämning?

Det började ju mindre bra idag. Eftersom jag åker tåg hade jag över en timmes väntan till min tid 07:45 (varför kan de inte ha tidsbokningssystem där man väljer själv år 2019?) och min plan var att ägna tiden åt att lösa korsord i väntrummet. Men det sket sig när jag insåg att de öppnade en kvart efter min bokade tid! Porten in i trapphuset var till och med låst. Så jag vankade runt och huttrade och hittade lite lä där jag surfade på nallen tills klockan var halv åtta. Då var porten öppen, men jag kom inte längre än till nästa port där dörren in + ringklockan var på andra sidan. Jag var rätt irriterad. Men det kom en läkare som låste upp den dörren och sedan kom jag in hela vägen. Jag hann bara gå på toa innan barnmorskan dök upp och jodå, det var den äldre damen jag fasat för och hon kände dessutom igen mig trots att det måste vara minst fem år sedan om inte mer. Men jag hade lovat mig själv att inte ha förutfattade meningar idag.

Hon började med att fråga om jag visste min vikt, så där kom jag lindrigt undan. Jag tycker själv att jag ser normalviktig ut (när jag inte nojar) och det verkar som att det gällde även för henne, även om hon snabbt kollade i sin tabell. 😁 Ingen kommentar dock. 

Sedan kom det där jämrans blodtrycket och det var för högt igen. Jag blir galen! Jag påpekade att det bara händer där och hon gav mig ett försök till på britsen, men det hjälpte föga. Jag känner ju i hela kroppen hur det pulserar och stramar. Men efter att ha diskuterat lite halvt hopplöst fram och tillbaka frågade hon om jag inte kunde tänka mig att prova minipiller så behövde jag inte bry mig om trycket? Med tanke på min ålder är det ändå något de rekommenderar och jag ska ju ärligt erkänna att jag själv funderat på hur bra det är att proppa i sig dessa hormoner år ut och år in. Så jag ska prova nu och funkar det så är det ju kanon. Jag behöver heller INTE åka dit nästa år igen i så fall. Jag har hört delade meningar om minipiller, men det vet man ju ändå inte förrän man själv testat. Jag har aldrig haft någon direkt besvärlig mens och lite ”spridda skurar” i början kan jag leva med. 

Cellprov tog jag också (anledningen till att jag ens var där rent fysiskt, piller går ju att fixa på annat sätt…) och till min förvåning hade vi en ganska skön stämning genom hela resterande besöket, trots mitt blodtryck och att hon inte riktigt köpte min förklaring (vilket jag inte fördömer henne för heller). Så under kan visst ske. 🙂 Eller så har jag helt enkelt blivit äldre och mindre känslig och hon har accepterat att jag aldrig kommer vara en av hennes patienter som kommer dit av ”rätt” anledning (= barnavlande). Istället diskuterade vi de som inte tar sig på cellprov och mammografi och hur ledsamt det är att man inte tar chansen. Det är bara 70-75 % som tar cellprov i vår kommun t ex. Tydligen har de slopat avgiften nu (jag har noll koll på allt sådant) för att höja antalet besökare men vi var båda överens om att det inte lär hjälpa. Det är inte 120 kr som hindrar folk. 

Jag är alltså nöjd med mitt besök idag, det hade jag inte vågat tro! Frågan är bara vad jag ska tro om mitt blodtryck? Jag tog det här hemma nu och det var högre än igår, och jag testade flera gånger och flyttade lite på manchetten mellan varven och fick faktiskt ett lite förhöjt resultat (resten var ok), men det var ändå inte i de spann som jag fick på kliniken. Kan inte fatta att det kan skilja så mycket. Nu kanske det inte är något jag ska oroa mig alldeles över, jag är dock precis på gränsen till godkänt när jag mäts på kliniken. Visserligen har jag det i släkten på pappas sida, men det är svårt att säga hur mycket av det som beror på arv och som faktiskt beror på miljö. Pappa rör verkligen inte på sig i onödan och har heller aldrig levt riktigt som han borde. 🙂  Dessutom har han tampats med övervikt största delen av sitt liv på det. 

Jaja, nu ska jag äta frukost och ha en skön jobbdag hemma. Tyvärr fick jag ett eftermiddagsmöte inplanerat som jag inte ville tacka nej till, men i övrigt är jag off limits idag. 🙂 

Två kilo ner sedan i måndags för övrigt, vikt är helfnoskigt. Dock inga direkta förändringar på måtten, trots högre vikt sedan sist, så det bådar gott. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.