Fit for Future

Fit for Future

Det var ett tag sedan sist… Det är helt galet mycket att göra just nu på jobbet och det känns som att det är nya utmaningar hela tiden + att vi har en gigantisk omorganiserings-process igång på toppen av allt annat vi förändrar. Det är kul, men stressigt. Lite pirrigt också, det kommer nya utmaningar för mig själv personligen också. Huga. 🙂 Men det hör till livet och man måste våga utmana sig för att utvecklas.

Viktmässigt har det stabiliserat sig igen, ligger just nu mellan 71-72 kilo och känner ingen större press att rasa i vikt. Jag vill gärna nå under 70, framförallt bli av med mer ”fluff” på ett naturligt sätt. Nu är jag i läget där jag tappar vikt på ”fel” ställen också, vilket också talar för att inte jaga SP/kalorier i första hand. Min tanke är att fokusera mer på motionen och mindre på kosten. Vi går nu in i den period på året då jag har det som ”lättast” med vikt och motion, min kropp är rätt årstidsberoende. Med det sagt tänker jag såklart inte släppa kost-kontrollen helt, jag vet hur snabbt jag lägger på mig om jag tappar fokus. Min tanke är att vara snål i veckorna och rätt fri på helgen (vilket inte direkt är nytt för mig, det är så det funkat hela tiden). Det verkar vara rytmen som fungerar bäst för mig.

Motionsmässigt vill jag som vanligt fortsätta framåt. Jag ser ju dessutom på kroppen att det hänt något med formen som inte direkt syns på vikten, och det vill jag fortsätta se – hellre det än specifika viktsiffror. Så det handlar om att utmana mig själv och jaga nya fysiska resultat i den mån det är möjligt. En dröm är att t ex klara av att göra vissa svåra Soma Move-rörelser fullt ut som jag inte klarar idag. Majoriteten av dem har med inbyggda armhävningar att göra inte helt oväntat. 🙂 Idag gör jag dem på knäna eller med ett knä i backen. Det är tuffa övningar ändå, så det är inget måste (bara enstaka deltagare hos oss fixar dem), men det är ett kul mål att sträva mot.

Har också fått lite klädchocker nu på senare tid, köpte två par byxor i veckan i storlek 36, vilket är helt bisarrt för mig. Ok, det är en viss modell (hög midja) och det är KappAhl och Lindex som ofta har stora storlekar – men ändå. Jag har ALDRIG handlat byxor i den storleken där innan. 42 är definitivt ett minne blott nu oavsett modell (undantaget KappAhls shapingjeans som antagligen inte ens går att få på mig i storlek 44 eller så. 🙂 ). Samma dag upptäckte jag också att flera plagg i min sk ”Omöjligt”-hög nu passar igen. Jag hade faktiskt inte vågat tro på det, trodde att jag blivit för ”gammal” för att nå de nivåerna igen. Tji fick jag. 🙂 Nu kan jag inte låta bli att undra vad jag egentligen kan uppnå om jag ger mig den på det.

Nåväl, planer är planer och jag gillar ju ändå bäst att leva här och nu, så just nu ser jag fram emot morgondagen och helgen som kommer bli härligt onyttiga. 🙂 Ett steg i taget…

2 svar på ”Fit for Future

  1. På sätt och vis är det skönt att det är mycket på jobbet, för då går vintern fortare. Den har varit segare än någonsin. Och det kommer dröja minst 2 veckor till innan det kommer någon vår, iaf här i Mälardalen. Positivt att du håller vikten på bra nivå! Och det är väldigt skoj att riva runt i gamla klädsäckar, de där plaggen man tänkte sig ge bort till Myrorna, och så vips kan man ha loppis hos sig själv haha 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.