Nedräkning

Nedräkning

Just nu är jag utan tvekan i ”inför semester”-mode. Jag har ingen lust alls att laga mat och eftersom jag bor och jobbar i småstäder finns det banne mig inget kul att hämta ute heller (oavsett om det är nyttigt eller fett). Jag var i Hässleholm idag, men hittade inget där heller som jag kände för. Då blir det sällan bra, det är som att jag hamnar i trotsåldern och hoppar rakt ner i eländet högst frivilligt. Suck.

Men det är som det är och jag har ingen ork eller ens lust att ta någon sats just nu. Det är snart välbehövlig semester för min del och innan dess får det vara lite som det är helt enkelt.

Jag är i behov av semester märker jag, det är rätt segt att jobba nu (trots att jag trivs egentligen) och jag vill mest dra mig undan och vara för mig själv eller med mannen.

Jag är i alla fall nöjd med vikten i stort, jag är fortsatt under 72, även om veckan inleddes med ovanligt högt resultat. Men jag åt en balja popcorn rätt så sent i söndags + att det var slagg från helgen. Redan dagen efter var det mesta borta igen. Min kropp är makalös på att samla på sig skräp. 🙂 Men jag har märkt att om jag ser till att käka chiapudding så får magen fin fart + att det är riktigt gott nu när jag har ett bra recept. Testade en annan kvarg denna gång med bärsmak och det blev faktiskt ännu godare. Har medvetet inte orkat kolla om den har mer SP än vaniljvarianten, rent logiskt borde den ju inte ha det och jag tänker inte låtsas om det i så fall. 🙂 Orkar inte varva två recept i appen. + att jag inte vill hamna i läget att jag ratar den.

Det är ju lite så jag funkar, jag silar emellanåt mygg och sväljer kameler. Det är därför jag diggar VV Flex så mycket, eftersom mycket av det jag tidigare kanske ratade för att vara dumsnål med mina points nu är gratis.

Jag reggade ett mål i LifeSum igår av nyfikenhet och jag måste åter säga att den appen springer cirklar runt VVs app (som jag tycker blivit ett snäpp sämre dessutom). Det var en ren fröjd att söka upp min mat, VV har mycket att lära där. Men det finns ett stort problem med LifeSum som gör ett byte svårt (förutom att jag tappar det trevliga forumet) och det är att det är baserat på kalorier. Jag ORKAR inte regga kalorier igen. Ännu mindre nu efter VV Flex. Visserligen är LifeSums livsmedelsregister rejält och i många fall smart, så det går att höfta loss riktigt bra, men ändå… Jag har kaloridjävulen i mig. Det finns andra program i LifeSum förstås, men inga jag vill följa. Jag orkar inte med fastedagar.

Det är klurigt att hitta en bra mellanväg för att leva sunt med lite stöd och inte ledsna totalt och balla ur. Nu har jag visserligen vägningen och träningen i blodet, de går på ren rutin, men det hade jag innan också och hamnade ändå en bit över 80 innan jag satte stopp på allvar. Det är inte ok. Jag måste försöka förstå hur jag ska undvika detta. Jag tror att en bra start är att sänka min högsta gräns från 75 till 72 kilo. Jag trivs och mår bra med mer kilon än så MEN min kropp är förinställd på 70-72 och om jag verkligen får in den rutinen blir det enklare att hålla mig i schack – hoppas jag.

Jaja, någonstans borde jag väl sätta fart mot mål (stabilt <70) också, men det är inte just nu det. 🙂

Nu är det Sverige-Finland i hockey-VM, jag får se hur länge jag orkar titta. Allt talar för slakt av mina blodsbröder och det är helt ok (de är många storlekar för små i år), men svenska kommentatorer har förmågan att driva mig till vansinne. Jag är redan uppjagad efter dagens tidigare matcher då de så uppenbart tog sida och här lär det ju bli outhärdligt. 🙂 Det är faktiskt redan på gränsen.

För övrigt anser jag att Kanada-Ryssland i final hade varit rent hockeygodis. Ännu bättre om man hade sluppit kommentatorerna, som sagt…

2 svar på ”Nedräkning

  1. Finland vann ju VM-guldet till slut. Välförtjänt! Man når inte längst fram och upp om man inte har kapacitet att slå alla andra lag. Bra jobbat lejonen!

    1. Ja den såg man inte komma då jag skrev och Sverige tagit ledningen med 3-1. Men det visar bara vad man kan åstadkomma med rätt vilja. Klart inspirerande!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.