Trampa på stället

Trampa på stället

Inte mycket nytt, vikten är lite som en sällskapsdans, ett steg fram, ett steg tillbaka. Inte för att jag gör något alls för att förändra situationen, jag har slarvat rejält hela maj. Det är svulstiga helger och fikabröd om vartannat. 🙂 Men vikten är stabil ändå lustigt nog. Nåja, inte helt konstigt, jag är på vikten som min kropp älskar att vara på (mellan 70-72) och om jag kan hålla mig här är jag själaglad såklart, jag trivs själv med min kropp på den här vikten. MEN jag vet också hur snabbt det kan sticka iväg och det är just i de här lägena jag tappat fokus förr. Plus att jag ju var ruskigt nära att hålla mig under 70 i april månad.

Så jag kämpar på och försöker hitta någon slags nytändning gällande min kost. Men det går tröööööööögt. Nöjdhet och bekvämlighet är inga motivationsfaktorer direkt.

Jag har i alla fall testat lite nya recept för att få lite nya intryck och det verkar vara en bra väg att gå. I morse bakade jag kesobullar för 2 SP styck och de var riktigt goda faktiskt. På lunchen gjorde jag mini-calzone för 6 SP med degen från two-ingredient bagel och blev ganska så nöjd med resultatet. Gjorde dem mest för att göra åt en mozzarella som gick ut i veckan, med annan ost blir de SP-snålare + att jag gjorde dem lite större (6 st istället för 8 st) vilket inte heller är ett måste. Jag ska testa dem igen någon dag med lite roligare fyllning, hade inte mycket i kylen dessvärre.

I morgon bär det av på avdelningsaktivitet och jag har valt att starta dagen genom att åka med mannen in till hans jobb och gå därifrån till aktivitetshuset, vilket jag räknar med tar 30 min om jag går i maklig takt. Då borde jag vara framme 05:30 då de öppnar och då kan jag gå in och köra på funcgymmet eller vad jag nu har lust med och sedan kan jag njuta av lugn och ro och medhavd frukost tills det är dags att samlas inför resan till Jönköping. Bussen går först kl 8, så det är ingen som helst stress inblandad, vilket är skönt. Jag hade kunnat välja sovmorgon och få skjuts in av en kollega, men jag vill hellre få in ett bra träningspass. Sannolikheten att jag gör det på kvällen efter niosnåret då vi är tillbaka är inte så hög.

Jag är just nu hög på motion, den saken är klar! Jag känner mig i bra form och riktigt njuter av att svettas och pressa mig själv och det vill jag inte släppa taget om. Nu på sistone har det blivit väldigt mycket hemmaträning av olika anledningar och det är rätt kul att variera sig. Även om gruppassen är de som jag gillar bäst, något mitt yngre jag aldrig hade trott. 🙂 Men det är något visst med att vara del av ett gäng trots allt.

Igår kom äntligen årets cykelorienteringskartor så nu har vi det att se fram emot . I år är det uppdelat i tre längre rundor runt olika sjöar. Vi ska se om vi kan få tag i grannbygdens Verums kartor också. Det är 1,5 mil enkel resa härifrån till Verum så varje runda startar på tre mil + sedan själva rundan på det. 🙂

Ett svar på ”Trampa på stället

  1. Att botanisera bland nya recept kan definitivt vara en motivationsfaktor. Jag gjorde igår kyckling med lime och ingefära från vv-appen. Först var jag lite skeptisk till kombinationen men den visade sig vara grymt god.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.