Lysande utsikter?

Lysande utsikter?

Igår lättade jag sannerligen på plånboken (lönedag – skulder) och vete katten om inte det smittade av sig på vikten, för i morse vägde jag hela TRE kilo mindre än i måndags, utan att för den sakens skull ändrat på något. Så det blev ett nollresultat för veckan och det är jag ju väldigt nöjd med. Men det är galet att man kan ha tre kilo i kroppen som bara ”försvinner” på ett par dagar.

Nu är det betydligt trevligare att se mig själv i spegeln, den värsta svullnaden har lagt sig och jag börjar även se musklerna igen. Det var faktiskt lite så att jag hajade till i går morse. 🙂

Så nu känns det lugnare för stunden, mitt mål är såklart att fortsätta neråt, men i maklig takt. Det svettiga börjar i höst egentligen, jag vill tro att de första två vägningarna går av bara farten (den ena har jag ju redan passerat med råge).

I avdelningen ”Nya småbekymmer” har vi stött på ett intressant dilemma hemma. Ena infällda spotlighten i badrummet slocknade och när jag skulle byta lampan insåg jag att:

  1. Vi hade ingen lampa till den hemma
  2. Det finns inga lampor att köpa längre eftersom halogen har fasats ut

Det finns visserligen att beställa på nätet, men det känns som att vi borde gå över till LED och jag har hittills försökt mig på två olika modeller. Båda lyser som de ska och den ena är även dimbar, MEN täckglaset får inte längre plats av någon anledning. Jag blir inte klok på varför, kanske för att LED-lamporna är ”bubbliga” upptill. Först trodde jag det var formen på lampan, de jag köpte först är lite ”bulligare” jämfört med halogenlampan som är rak. Men igår hittade jag en som var rak i kroppen och det hjälpte inte heller. Den är dock bubblig i glaset.

Jag har googlat mig blå för att förstå exakt VAD det är man har täckglaset till, men går bet. Jag har så svårt att förstå hur de få mm i sidan vi talar om i skillnad mellan glas och lampyta kan ge något extra fuktskydd alls, men jag VET ju inte. Jag kan däremot förstå att det kan behövas till en glödhet halogenlampa och jag vet inte om det dessutom skärmar av ljuset lite. Är det ”bara” det så är det ju sak samma, men är det risk att IP-klassningen ryker är det värre. Känns konstigt att det inte finns någon vettig info att få här. Naturligtvis kan vi kontakta en elinstallatör, men det känns så tramsigt när det handlar om något så simpelt som att byta en lampa.

Jag ska i alla fall göra minst ett försök till, såg en modell igår som hade slät ovansida + att jag hittat modeller på nätet som är både släta och lika halogenlampans form (de kostar dock en hel del…).

Alltid är det något! Jag är så trött på den här typen av problem, man ska ju inte behöva renovera bara för att få lyse igen? Jag har även ljusrörsbelysning hemma som är jättesvåra att hitta nya rör till. Jag kan förstå när det gäller de gamla ljuskällorna eftersom vårt hus är så pass gammalt, men det gäller alltså även i badrummet som vi har renoverat under vår tid. Kul om vi ska behöva byta hela badrumsinredningen liksom…

Jaja, idag ska jag till frissan, ett mycket efterlängtat besök. Jag gillar min nuvarande pastellfärg, men kalufsen i sig är hopplös nu. Egentligen har jag inte ”råd”, men sparkontot fick blöda lite mer när jag nu ändå huggit det så bryskt i magen. 🙂

Ett svar på ”Lysande utsikter?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.