Semester

Semester

Några timmars jobb kvar idag, sedan vankas tre veckors semester.

Jag inledde dagen med att mäta och väga mig så att jag har fakta på bordet när jag är tillbaka igen. Jag hoppas att om tre veckor stå här igen och inte må allt för illa över resultaten.

Vikten idag är 73,6 kilo, vilket är ok, men inte mycket mer heller. Då ska förstås läggas till att jag åt sen middag + att jag har trötta, svullna muskler, så jag tror att sanningen är något lägre (jag har varit ett par varv på toa idag . :)) . Men det spelar ingen roll just idag och måtten visar ju oavsett vilket på små ökningar, som sig bör när det handlar om tre kilo. Inget som inte går att få bukt med relativt ”enkelt” + att höftpartiet är det som skönt nog påverkats minst. Men jag glömmer inte bort att det är tre hela veckor utan rutiner framför mig och jag vet allt för väl hur illa det kan gå. Fokus, fokus, fokus.

Nåväl, på den positiva sidan är jag fortfarande riktigt nöjd över min joggingdebut igår. 5,85 km på 36 min (där jag dessutom stod och steppade i 30 sekunder för att komma över vägen). Medeltempot var 6,1 km/min (6,05 i rörelse). För en gångs skull höll jag jämnt tempo geom hela rundan också, det är lite långsammare tempo i backarna och lite snabbare nerför. Tidigare har jag ofta tappat på slutet oavsett höjd.

Än mer nöjd blev jag då jag kikade på Runkeeper och inte ens hittar ett bättre resultat på den rundan! Jag har förstås sprungit snabbare innan, 9:de snabbaste enligt Runkeeper. Men de 8 bättre resultaten är antingen gjorda på löpband eller de två gånger då jag sprang 5 km rakt på asfalt med målet att springa så snabbt jag bara kunde för att spräcka 30 min. Så för rundan i sig är det rekord, vilket jag knappt vågar tro är sant. Jag ska kolla i min träningsdagbok hemma också innan jag ropar hej, men det känns ju onekligen som att jag är i bra form. Dessutom hade jag inte alls bra andning igår. 🙂

Nåväl, jag hoppas att lusten sitter i fram till hösten att fortsätta dra ut i skogen. Min nya klocka hjälper verkligen till där, den piper och peppar bra och har tydliga siffror på det.

Dagens svåraste fråga, ska jag äta tidig lunch ute eller sen lunch hemma? 🙂

2 svar på ”Semester

  1. Att du inte löptränar mer? De där tiderna skulle jag vara själaglad för 🙂. Ha nu en riktigt härlig semester och Njuuut av ledigheten!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.