Dag 24 – stiltje och tejp

Dag 24 – stiltje och tejp

Vad dagarna rusar!

Idag fick jag min första riktiga uppgift på mitt nya jobb, så spännande! Mindre spännande är att jobbet nu stärkt restriktionerna än mer för oss från Skåne, vilket jag såklart fullt förstår, men det är inte roligt för det. Jag är dessutom rätt så provocerad av riktlinjerna som basunerats ut – inte för att jag är emot dem – utan för att jag och företaget redan följt dem sedan mars månad! Jag trodde i min enfald att folk och företag i allmänhet följde ungefär det samma.

Officiell vägdag idag och det står envist och stampar på samma siffror som sist. Det är förstås frustrerande, men jag försöker hålla mig vid gott mod. Jag började ju faktiskt i en rejäl uppförsbacke efter vår Oktoberfest och jag har inte tänkt svälta ner mig heller. Dessutom rör sig andra siffror åt rätt håll. Bara för att få lite extra boost mätte jag mig också och magputen har krympt lite (1-2 cm), vilket är gott nog. Det får ta den tid det tar, även om jag hade önskat lite mer sprutt såklart.

I natt testade jag något spännande, Sleep Tape! Det är dyrt förpackad tejp som man har över munnen när man ska sova, för att förhindra att man andas genom munnen. Vanlig kirurgtejp gör troligen exakt samma sak, men det låter ju fint. 🙂 Upplevelsen i sig var intressant. Många vittnar om panik de första gångerna, det hände inte mig. Däremot drömde jag galet mycket och drömde även att jag tog av tejpen säkert 3-4 ggr, bara för att inse att den satt kvar. 🙂 Jag upplevde att det blev skönare att andas genom näsan, mycket mer kan jag inte säga än. Negativt är att tejpen sitter rätt hårt om själva huden. Jag har en liten mun så det blir mycket hud inblandat i onödan. Enkelt löst genom att klippa tejpen mindre såklart – vilket än mer talar för kirurgtejp. Sedan är det ju inte direkt romantiskt att tejpa sig om man delar säng med någon. 🙂


Dagens resultat

  • Kost: 3+
    • Ugnspannkaka är kanske inte SP-snålt, men det är gott. 🙂 Jag är så klar med att snåla in på mat som inte skadar mig.
      1469 kcal / 26 SP
  • Motion: 3+
    • Soma Slow på lunchen, det får vara nog för idag faktiskt.
      232 kcal / 5 AP
  • Glädje: 4
    • Det känns kul på jobbet just nu, trots Covid-19!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.