Dag 25 – himmel och pannkaka

Dag 25 – himmel och pannkaka

Hupp, idag slog plötsligt vågen till med månadens lägsta vikt bara sådär! Jag har sagt det så många gånger, vikt är ett uruselt mått att dra slutsatser av för min del. Jag hoppar runt i vikt som en dåre under en vecka. Därför ger det mig mycket mer att väga mig ofta och avdramatisera siffrorna. Men det kräver rätt inställning, man får inte hänga upp sig på siffrorna, då kan det bli motsatt effekt. Jag har varit i det diket och harvat som ungdom och rekommenderar det verkligen inte.

Gårdagen såg annars lite lätt ”förlorad” ut i några minuter. Jag var så hungrig när det var dags för middag att jag åt betydligt mer ugnspannkaka än tänkt och gick över mina SP. Däremot höll jag mig inom gränsen på LifeSum. Det fick mig att tänka till lite. Åt jag för att ögonen ville ha mer? Nej. Kände jag mig proppmätt resten av kvällen? Nej. Kändes det ärligt talat riktigt behagligt? Ja. Är det inte som det ska då? Jo.

Pannkaka är annars en sådan där sak som jag inte blir riktigt mätt av. Jag har väldigt svårt att se vanliga pannkakor, våfflor etc som annat än efterrätter, just för att det inte mättar mig. Ugnspannkaka är lite samma sak, om än något bättre. Visst, man kan göra varianter med keso, banan, fiberhusk etc, men det är inte samma sak! Nu gillar jag just kesoplättar och har med fördel gjort smeten som små ugnspannkakor också. Men det är en annan rätt för mig. Banan har jag inte testat, jag gillar inte sötma i pannkakor och tror helt enkelt inte det är min grej.

Nåväl, jag hamnade i ”Det går inte, jag kan lika gärna skita i allt”-tänket för ett par minuter igår, bara för att jag ville äta mig behagligt mätt. Hur uppåt väggarna är inte det? Jävla förbannade diethjärna! Demonen försökte också lite från sitt håll, men det var tack och lov lönlöst. Tyvärr jobbar VV lite emot mig här, eftersom jag inte vill göra avkall på bra mat bara för att få ner SP. Jag är inte intresserad av att byta ut allt i mitt liv till lågkalorialternativ eller byta ut och blanda ner banan och liknande utfyllnader i allt. Missförstå mig rätt, jag har inget alls emot alternativa rätter som är kalorisnålare, men jag vill inte enbart leva på det för då kommer det inte att hålla i längden. Jag vill både kunna äta kesoplättar och helt vanliga pannkakor ibland utan att få noja. Jag vill kunna handla snabba frysrätter till lunch ibland och äta dem utan att behöva ta av VB och känna mig som en dålig person. Osv.

Nu närmar jag mig 30 dagar av dubbelregistrering, jag får väl försöka se om jag ser något bra mönster som kan hjälpa mig att avgöra hur jag vill gå vidare. Det kanske är dags för ännu en excellista?! 🙂 Jag gillar som sagt mixen apparna ger mig, men det tar tid att peta in allt på två ställen. Jag önskar att man kunde få båda världar i en app. Jag vet att VV inte vill blanda in kalorier, men det hade verkligen underlättat för just mig. Ibland behöver jag se svart på vitt vad en övertrassering faktiskt innebär. Är det dagens ranson, eller handlar det om fem minuters cykling?

Min tanke just nu är att det vore intressant att testa en period med LifeSum som huvudapp, där jag även samtidigt registrerar i VV utan att alls ”bry” mig om vad som händer där. Det hade varit intressant att se om det alls går ihop sig, och hur kroppen svarar på det. Jag får nog suga på den karamellen över helgen.

I morse testade jag i alla fall min nya blender och den är suverän! Stor, tung glaskanna, smart ihopsatt och kraftfull. Idag kommer även två separata smoothiesbehållare på posten. De ingick i priset, men skickades säkert från ett annat lager, därav en dags fördröjning. Postbilen måste hata mig. 🙂 Dessa kommer bli kanon för att göra smoothies på morgonen utan att behöva smutsa ner glaskannan, Nu får jag börja surfa recept. 🙂 Idag körde jag på mango, naturell lättyoghurt, ingefära och ett stänk citronsaft. Mycket uppfriskande och mer mättande än om jag hade ätit det i skål. 195 kcal i LifeSum och jag räknar det som 0 SP i VV, trots att det är en dryck. Så länge som det motsvarar vad jag hade ätit i en skål så kommer jag inte att logga det annorlunda. Jag är dessutom rätt restriktiv med mina frukter, jag kan dessvärre inte äta dem obegränsat. Frukt triggar dessutom hunger för mig i många fall, jag kan t ex inte äta ett äpple som mellanmål om jag är lite hungrig. Då blir jag galet hungrig!

Idag hade vi planerat att handla hem pumpor, vi älskar att dekorera till Halloween som de skräcknördar vi är och i år är det dessutom äntligen på en lördag! Men tji fick vi, inte en pumpa fanns att uppbringa i någon av våra lokala affärer. 🙁 Jag är rätt så besviken faktiskt. Antar att folk pyntar utav bara den i år. Det fanns ändå rätt så gott om dem igår på Ica. Nu har jag gott om prydnader att ta till, men ändå…


Dagens resultat

  • Kost: 4
    • Idag blev det rejält pasta-moffande till middag, men det fanns gott om utrymme som tur är.
      1149 kcal / 20 SP
  • Motion: 3+
    • FortGjort Strength på lunchen, mer hann jag inte med. Jag behöver få till lite mer morgonträning igen.
      169 kcal / 5 AP
  • Glädje: 3
    • Lite mer dämpad dag idag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.