Rollercoaster mood ride

Rollercoaster mood ride

I morse vaknade jag och var på rätt kasst humör. Det kändes som att ungefär allt står stilla just nu, förutom den sabla vikten som ökar utan att jag riktigt förstår varför.

Men vi tar det från början:

  • Renovering. Byggledaren är sjuk och så länge vi inte kan sätta planerna händer INGENTING. Så vi står med ett dammigt, avstängt vardagsrum och ett skitigt, stökigt hus där man bara kan hålla efter det allra värsta. Dessutom börjar den begränsade ytan kännas tuff för oss alla.
  • Jobb. Jag är nu tre månader in på mitt nya jobb och nyanställnings-berg-och-dalbanans fart ökar och det är nu upp och ner från dag till dag, ibland under samma dag. Igår hade jag i stort en riktigt bra dag, men slutade i en riktig uppförsbacke och försökte både blockera det + använda mina år av erfarenhet av hur det faktiskt fungerar till att övertyga mig själv och det gick väl hyfsat, men inte helt bra. I morse ville det därför väldigt gärna pysa ut och jag surade i onödan. Hade jag bara startat datorn hade jag sett att jag var uppe på krönet igen. Det är ju ofta så. Jag jobbar med nya individer och det tar tid att lära känna dem och hitta rytmen i samarbetet. Det är naturligt att känna att jag bara står och stampar och det förstår jag också innerst inne. Men ibland pyser det ju över. 🙂 I synnerhet när allt annat står still.
  • Vikt. Riktig skitvecka det här när det gäller vikten. Idag kan jag knappt ha på mig kläder som passade fint för bara ett par veckor sedan och jag känner mig smällfet. Jag fattar inte vad som händer, jag har inte gjort något radikalt annorlunda sett till tidigare veckor vad jag kan komma på. Det är oerhört sällan jag ökar i vikt under veckan också, det brukar vara måndagen som är en peak och sedan går det neråt. Igår hade jag en bra förklaring då jag åt ärtsoppa till middag ovanligt sent i tisdags (testade Yoga-passet på Movation och det var längre än jag trott) + att vi tog en semlefika på det. Men det borde ha gett med sig till idag. Men icke. På tre veckor har jag nu ökat lika många kilon och det skrämmer mig lite. Den här spända känslan indikerar förstås att det är mer än bara fett, men jag känner samtidigt inte igen min kropp längre oavsett vad det gäller. Jag gillar inte den här delen av åldrandet alls.
  • Väder. Så fort jag får minsta hopp om tö och blidväder så vänder det åt andra hållet och igår fick jag skotta snö i en timme. Motion i sig visserligen, men inte den sorts jag vill hålla på med. Min hud HATAR vinter och jag är så torr och knastrig emellanåt att jag fastnar i kläder och lakan.
  • Pandemi/karantän. Dagarna står baske mig stilla samtidigt som de rusar fram. Det finns inget att ta på längre, det är som att simma i grumligt vatten. Vi planerar på jobbet, vi planerar hemma – men det är bara planer, planer, planer hela tiden.

Det är mycket att gnälla om just nu, men jag försöker verkligen se saker från den ljusa sidan också. Några små ljusglimtar på sistone:

  • Just när jag hade gett upp hoppet om att se pengar tillbaka (återbäringskampanj) för min svindyra eltandborste som jag köpte på Black Friday, så dök de upp i veckan.
  • Jag har redan löst 19(!) korsord i min korsordstidning som har sista inlämningsdag 1 april. 25 behövs för att kunna tävla om förstapriset, så det ser just nu väldigt ljust ut. Vanligtvis brukar jag behöva lösa 12-15 st under sista dagen. 🙂
  • Jag fick en trisslott (premie) i veckan. 🙂
  • Auktionen som strulade förra veckan har nu löst sig.
  • Idag ska jag träna Kettlebells med min gamla tränare Tommy över Zoom. Lär kännas efteråt. 🙂
  • Känslan jag får av att nu gå genom allt jag äger ”på riktigt” är fantastisk. Jag inser så mycket om mig själv och mitt köpbeteende och vad jag faktiskt vill ha. Jag har nu bara en kategori kvar när det gäller kläder och det är väskor som jag inte tror blir så avancerad. Nästa hållplats – böcker!
  • Jag har rensat ut 35 000 mail och avregistrerat mig från hur många nyhetsbrev som helst. Jag förstår nu hur skadligt det var för min impulsiva sida att hela tiden matas med erbjudanden. I år har jag hittills bara handlat ett par torgvantar i klädväg. Visserligen var det en gnutta impuls på det sättet att jag tyckte det var kul att få shoppa nåt, men framförallt ett behov då jag fryser på mitt hemmakontor och det par jag äger hittade jag bara den ena av. Den andra dök upp igår såklart (alltid så fort man beställt!), men de är ärligt talat rätt slitna så de kan vara förtjänta av att få vila.

Ok, jag inser att jag hycklar lite gällande inköp, jag håller som bäst på att beställa nya bänkar till vardagsrummet för stereo och TV och de är allt annat än gratis, men det är ett gemensamt inköp till hemmet, så det räknas inte. 🙂 Det är inte det sista möbelinköpet för i år heller, nackdelen med att planera för nytt vardagsrum.

2 svar på ”Rollercoaster mood ride

  1. Jag skulle tipsa dig om att ta ett hormontest för att kolla hur du ligger till där! Du kan vara i förklimakteriet… när hormonerna börjar dala brukar det kunna påverka vikten 😬 been there…

    I övrigt skickar jag kraft och tålamod så du orkar med alla motigheter just nu! 🌺

    1. Jag har ett test hemma, men kan inte ta det så länge som jag äter minipiller. Och på tal om dem, gissa vilka potentiella biverkningar de har? Suck, det är jobbigt att vara kvinna idag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.