Semester och vägen mot lite mer ordning

Semester och vägen mot lite mer ordning

Så kom då semestern till sist och i fredags eftermiddag dök elfirman upp i elfte timmen och fixade alla uttag i vardagsrummet på vår sista arbetsdag innan semestern. Jag grät nästan av lycka! Så just nu har det varit en hel del monterande, skruvande och funderande på hur saker ska vara.

Det roliga är att det är inte bara vardagsrummet som fått sig en nystart, även köket har genomgått en rätt rejäl förändring utan att det var planerat.

Jag hade handlat ett vitrinskåp i tron att det skulle gå in som det var i köket, men det hade sett överbelamrat ut (dilemmat med att ha ett nytt, avskalat och minimalistiskt vardagsrum). Efter en hel del funderande valde vi att kasta ut hyllan som stått där och ersätta dem med vitrinskåpet.

Före
Efter

Det betydde att vi behövde hitta ny plats för medicinskåpet (resten hade jag redan rensat ut tidigare i år som tur är) och det innebar att jag fick ändan ur att rensa i badrumsskåpen. Så nu är allt sådant i badrummet och köket har ett vitrinskåp med alla glas vi vill ha tillgängliga. Plus att vi fick mycket mer utrymme i köket!

Nästa oplanerade ändring var att ena lampan jag tänkt mig i vardagsrummet inte fungerade med de nya takkrokarna som hör till uttagen (de är ärligt talat skräp, men jag klagar inte i nuläget, det är ström i dem. 🙂 ) Lampan var dyr och jobbig att skicka tillbaka, så plan B var att ha den i hallen, men där är det bara två sladdar och det var inte läge att pilla med det (hade varit svårt att lösa även med ork). Så slog det mig att köket kunde vara ett tredje alternativ (vi har klagat på lampan där) och mannen var medgörlig till ett försök och vi fick dit den och det blev bra. Vi chockades över hur vi fick ännu mer utrymme där inne.

Efter det slog det oss att den nu tomma och väldigt hemska väggen i köket kunde vara en bra plats för våra barskyltar som vi samlat på oss under våra resor. Så idag satte jag igång att spika och pussla och klura. Jag är supernöjd! Eftersom vardagsrummet är väldigt minimalistiskt är det kul med ett kök som visar en annan sida av oss.

Före
Efter

Så nu är det ”bara” mitt kontor och extrarummet kvar att reda ut till helgen (mina föräldrar kommer hit på efterlängtat besök), sedan kan jag storstäda och inte minst njuuuuuuuta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.