It takes two

It takes two

Nu är även mannen officiellt igång med att komma i form, vilket förstås gör mitt ”nya” liv mycket lättare att hantera. Nu kan vi peppa och stödja varandra på allvar (han stöttar mig alltid såklart, men det är ändå annat när man har samma mål).

Jag är extra tacksam att han startar på allvar just nu, eftersom jag tappade lite fart förra veckan då jag var ute på galej och ville äta allt. Inget fel i det, men jag var proppmätt och åt ändå bara för att jag inte vet när jag får chansen igen… Lite dumt, milt sagt.

Nåväl, i helgen återfick jag mitt hemmakontor till sist och idag körde jag viktplattepasset där. Det är mer än ett år sedan sist, så det känns såklart toppen! Det är så mycket enklare när jag har platsen klar och slipper koppla ur dator + har stor skärm. Det blir mer på allvar. Jag var ju rejält igång inför 2020 och hade inte renoveringen dykt upp hade jag inte varit där jag är idag. Men det hjälper inte att snyfta om det, det var mina val som gjorde mig än tjockare trots allt.

Såg en bild på FB nyss på en ung Sophia Loren i bikini och ett falskt citat inklippt ”I’d rather eat pasta and drink wine than be a size 0”. Oklart om bilden ens är äkta (ansiktet ser inklippt ut), men det är sak samma. Det som fick mig att reagera är att kroppen på bilden är ungefär den kropp jag skulle vilja uppnå igen (minus bysten då, den ryker i den viktklassen för min del 🙂 )

Med andra ord vill jag inte heller bli en size 0 och jag vill gärna äta pasta och dricka vin. 🙂 Men jag vill också se ut mer så här och inte som jag gör idag. Jag är inte säker på att man får tycka det offentligt idag faktiskt. Jag saknar nyanserna i debatten, från folk som ser ut som folk gör mest. Allt är så extremt svartvitt.

Jag skulle älska om maten slutade vara så stor del av mitt liv. Det är svårt att nå dit, även om jag lyckats innan. Nu när inget annat händer mer än jobba-sova-äta är det nästan omöjligt, maten är det enda roliga jag har känns det som ibland. Men om det nu är så det är borde jag ju då också laga rolig och inspirerande mat, inte frossa i skit. Så jag köper det inte.

Idag sken solen in på hemmakontoret och jag kände mig ovanligt taggad på året. Vi går mot ljusare tider och även om våren är långt borta än, så kommer den. Och med den kommer nya möjligheter.

Just nu är det en ren explosion av smitta på jobbet så jag hoppas att det betyder att det snart tar slut. Hoppas kan man ju alltid i alla fall. 🙂 Men jag ska fasen hitta andra saker att göra också för säkerhets skull.

Nu när hemmet börjar ha lite ytor igen är det hög tid att ta upp KonMari igen t ex.

2 svar på ”It takes two

  1. Hej!

    Du tänker som många gör, tror jag, men de flesta vill inte visa det inför andra. Dina sista inlägg har verkligen hjälpt mig upp på banan igen. Hade en riktig dip för någon månad sedan och tänkte strunta i allt vad gäller hälsa förutom min träning. Den är jag tvungen att gå på eftersom jag är ledare. Hade jag inte varit där tror jag att vågen hade visat på 100 och ett foto av mig på en överviktig ofräsch kvinna i sina sämsta år.

    Jag är VV:are sedan 80-talet och har för det mesta varit nöjd med deras program. När det dykt upp ett nytt har jag kunnat välja att stanna kvar på det gamla och väl fungerande, eller testa det nya. Detta gick bra innan appen kom till VV. I höstas bytte de ut grön, blå och lila-programmet till något så urbota dumt att jag tappade totalt intresset. Inte en chans att hålla kvar det gamla om man vill regga som man tidigare gjort. För att få rätt antal PP måste du göra en hel radda val om vad du äter och tyvärr är det inga större möjligheter att hitta rätt, i alla fall inte för mig. För att komma till en summa måste jag alltså ljuga och trixa och börja om ett otal gånger.

    Men jag hängde kvar och tänkte att jag kanske kan bli vän med detta nya, Personliga points, men det går bara inte. Jag har inte reggat på evigheter och tänker inte göra det heller. I stället har du faktiskt hjälpt mig mentalt genom det du skriver här och det är jag så tacksam för. Jag har inte tagit ställning till om jag ska säga upp medlemsskapet i VV och eventuellt återvända när de har skippat PP.

    Nu önskar jag att du hittar rätt väg och får känna glädjen i hela kroppen när man är lättare och smidigare och nöjd med sig själv när man vaknar och när man somnar.

    Ser fram emot dina kommande tankar här.

    Hälsningar Inja-Bodil

    1. Jag kan rent krasst få VV gratis via jobbets förmåner, men det jag hann se av det senaste programmet är så långt från mina tankar att det känns meningslöst. Jag har varit där sedan 2010 själv, men haft koll på deras program sedan 80-talet via mina föräldrar. Jag älskade PP och appen när det kom, men nu går det liksom inte längre. Jag hade hoppats på att det nya skulle ge mig den boost jag behövde, men det är inte åt det hållet jag vill. Alls. Jag vill inte se mat som min fiende. När jag gör det kommer ätstörningen med besked. Så jag får klura på utan dem. 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.