Trion – ny app

Trion – ny app

Jag testar en ny träningsapp som heter Trion. Behövde bränna mitt friskvårdsbidrag, så jag körde på den + FortGjort den här gången istället för att ta Yogobe eller någon dietapp som jag brukar. Yogobe är det ju inget fel på, men jag använder den verkligen aldrig. Kanske det ändras framöver, men jag kände att jag ville ha något nytt och med lite mer oomph. Det finns ganska många onlineerbjudanden idag, men jag kände att Trion och FortGjort var de som bäst matchade min nuvarande nivå och vilja. Les Mills hade jag annars huggit på direkt när jag var yngre och mindre, men ärligt talat är det urusel hemmaträning när man bor som jag och det peppade mig dessutom noll att se reklamen.

Nåväl, så jag installerade Trion idag och fick fylla i lite klassisk info + att jag fick ett antal övningar där jag fick speca hur många jag klarar av (pistols = 0) och därefter skapades mitt program. Det som jag gillar med appen är att jag även fick klicka i vad jag har hemma och när allt var klart såg jag att jag kan välja om jag vill köra ett pass med enbart kroppsvikt, med mina egna tillbehör eller på ett riktigt gym. Nu var det ett första intropass och det landade på dryga 20 minuter (en kul sak är att det inte styrs av tid, det är du som säger när du är klar och hur mycket vila du vill ha etc) och var en bra ingång tycker jag. Enda nackdelen jag ser hittills är att den antagligen är ännu bättre om man även har vänner och använder sig av Google Fit, men det överlever jag. Jag har satt att jag ska träna med appen på tisdagar och fredagar som start och idag körde jag direkt efter jag stängt ner trots hunger. Jag vet inte när det hände sist, så nog tusan händer det saker nu!

Övningarna var tydligt förklarade och varierande. Jag är lite glad att jag inte är helt försoffad trots allt, rörligheten finns där. Ärligt talat – armhävningar tar visserligen nästan kål på mig och situpsen är verkligen inte vad de varit, men det ska jag råda bot på nu.

FortGjort ska jag också testa sedan, jag har kört det på jobbet innan och det är korta, rätt roliga pass som man kan köra antingen en session av eller fler om man tycker ha tid och ork. Jag tror att det är min nyckel just nu, att inte ta i och boka in timlånga avancerade sessioner, utan ta det i etapper och börja med att dyka upp på mattan kontinuerligt. Jag ska väcka upp en best från sin långtidsdvala nu, så här gäller det att ha tålamod. Jag har inte heller gett upp att kunna träna ”live” så att säga, men det blir inte innan sommaren.

Nästa steg nu är att få fart på kreativiteten. Jag började lite igår med att äntligen börja gå genom alla utklippa recept och limma in dem på plats i min receptbok. Kanske inte superkreativt som så, men det är ändå ett framsteg. Jag vaknar upp nu. Det var baske mig på tiden!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.