Just do it! Hell yeah!

Just do it! Hell yeah!

Aha, klyscha i rubriken! Tant Tess är på gång igen!

Nu är det slut på ursäkter och svammel och dags att ”bara göra” saker – på riktigt.

Steg 1: Jag har sagt upp mig (inte helt officiellt än, men tillräckligt för att jag ska kunna skriva det här)

Japp, jag har alltså till sist sagt upp mig från företaget, min sista dag är den 2/6 och sedan ska jag vara ”ledig” fram till 7/8. Jag funderade ett tag på hur jag ville göra då det nya stället är flexibelt och kom fram till att detta blir det bästa för mig + att jag på köpet ger företaget lite extra frist att hitta min ersättare. Naturligtvis blev min uppsägning en chock för alla inblandade, vilket förvånar mig lite. Helt officiellt blir det i slutet på maj någon gång antar jag, men alla mina närmaste kollegor vet nu. Annonsen gick ut så snabbt att chefen fick släppa bomben tidigare än tänkt. Det är jag glad för, hatar att smyga.

Det finns naturligtvis saker jag kommer att sakna, jag har varit företaget trogen i 21 år och har haft min trygghet där på många olika sätt. Men det känns ändå rätt nu. Jag kommer inte att magiskt förändra mig och mitt mående om jag inte gör något radikalt. Jag måste starta om mitt liv och det kan jag inte göra där. Har försökt i fyra år nu utan framgång.

Jag har haft olika jobbalternativ som jag velat lite över, men jag har gått på min första magkänsla och skrev på för det företag som kändes mest rätt för mig här och nu. Om det blir så återstår såklart att se, men det funderar jag inte på nu. Det som är skönt är att jag har tagit steget och det ger mig också en trygghet i att jag har modet att byta.

 

Steg 2: Jag har gått med i ett Dietbet igen, trots att jag inte skulle göra det. 🙂

Igår satt jag och letade efter en bild på min dator och scrollade genom alla bilder mellan 2020-2023 och förfasades. Jag vet ju att jag gått upp 25 kilo på dessa år och det är sorgligt i sig, men att se ökningen i faktiska bilder var hemskt. I synnerhet då jag mådde så sabla bra 2019 och hade allt i ordning.

Viktstatistiken talar sitt tydliga språk

 

 

 

 

 

 

Jag har ältat nog om vilka skitår dessa var, nu är det dags att vända på trenden. Jag tänker inte tillbringa sommaren 2023 med tresiffrigt på vågen.

Nu har jag faktiskt inget kvar att skylla på heller. Jag har sagt upp mig, så månaderna som är kvar handlar om att göra mitt jobb på lagom nivå och lämna över. Glöm all form av övertid, glöm missade raster. Sedan har jag TVÅ månader utan krav (mer än möjligen något besök på nya jobbet då jag ska ha uppdrag + info). Då kan jag verkligen se till att ta hand om MIG.

Så med det i bagaget tyckte jag det var läge att hoppa på ett Dietbet igen för lite extra pepp. Det startade i måndags och slutar om 6 månader som vanligt (10 % av överflödet ska då ha svettats bort) , vilket är ungefär då jag startar nästa episod i mitt liv. Då SKA jag ha så pass bra koll igen att jag kan anpassa mitt nya jobbliv till ett bra mående.

 

Steg 3: Nu är det verkligen dags att få igång träningsvanan igen.

Jag kommer öppna lite försiktigt med kortare pass med tätare frekvens. Måndagar kör jag på Weight Plate-passet tills jag slutar, sedan får övriga dagar vara en mix av mina olika träningsappar och motionscykel. Helst direkt på morgonen. Det handlar om att få upp flås, återta muskelmassa och inte minst hitta glädjen igen. Den är där dold under allt fett, men jag behöver bygga upp en vana runt den för att det ska hända något.

 

Jag har sagt det mången gång, men nu känns det faktiskt att något är på gång på allvar.

Ett svar på ”Just do it! Hell yeah!

  1. Grattis till ditt beslut! Blir glad att höra att du till sist fann energi att rotera om tillvaron till något som förhoppningsvis faller bättre ut. Hur det än är – skaver jobbet, som ändå är en så stor del av tillvaron, så påverkar det hela livet. Nu ska du se att saker och ting glider in i skönare spår vartefter! 👊💥🌺👍🙂.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.