Trumpna miner?

Trumpna miner?

I fredags var det en ren fröjd att komma hem och jag såg så fram emot att ta ett glas vin och laga god mat och så blev det också, fast det var kanske inte så smart att titta på tramsmannen som blev invald, det gav väldigt mycket puls, utrop och lite väl bra dryckeslust. 🙂  Men maten blev trots allt suverän och jag räknar ner idag tills jag får komma hem och värma upp en omgång rester.

Det blev ganska blött i fredags som sagt och det gjorde att lördagen inte var mycket med, både på gott och på ont. Maten vi hade tänkt oss laga var fortfarande i frysen när vi masade oss upp så mannen åkte och hämtade hem skräpmat istället. Fast ingen av oss var särskilt förtjust i det vi fick hem, så rent kalorimässigt var det ingen fara på taket. Jag förstår inte detta evinnerliga översaltande av mat, det smakar ju hu! Dagen efter jag pimplat rödvin är salt smak i munnen dessutom det sista jag behöver.

Söndagen var betydligt bättre, vi fick äntligen bortstädat det sista av julen och jag lagade en frittata av prinskorvsrester från frysen. Jag är ingen vän av prinskorv, men de vi köper lokalt går att äta när jag absolut måste, och uppskivade och stekta tillsammans med potatis, lök och svamp kan jag tugga i mig det rätt så bra. 🙂 Till kvällen sedan gjorde jag lyxiga räksmörgåsar där vi faktiskt var kloka nog att inte sätta i oss alla. Dock ”krävde” min mensmage att vi skulle sätta i oss glassrester + att jag senare dök in på en liten chipspåse från vår Londonresa. Jag köpte på mig några påsar Salt & Vinegar, eftersom de inte finns här (med enkelhet) och fördelen med engelska påsar är att de är föredömligt små, tror en påse är 20 gram. Men lik förbaskat behöver jag ju inte frossa i både och… Suck. 🙂 Nåväl, nu är resterna borta och kan inte påminna mig längre. Jag har köpt några ministrutar istället för de okontrollerade glassug som lär komma framöver. Glass ÄR ok, men jag kan inte ha fritt blås. 🙂

Idag var det från början planerat som så att jag skulle ha ett eftermiddagsmöte (en föreläsning snarare) och eftersom det är träning på lunchen antog jag att jag skulle behöva äta på språng, så jag tog en av de överblivna räkmackorna med mig som lunch. Två kändes aningens för mycket och framförallt omöjligt att hinna klafsa i mig innan mötet. Men mötet blev så klart inställt och efter att jag ätit min lilla räkmacka (uppskattad till 300 kcal) knorrade magen betänkligt. Som tur är hade jag ett äpple kvar från förra veckan, det verkar kunna hålla mig i schack tills jag ska hem.

Träningen idag var typisk måndagsmix med lätta skivstänger och pulsiga intervaller emellanåt. Jag valde en riktigt lätt stång idag eftersom jag fortfarande försöker vara snäll mot min kropp + att jag stukade till tummen lite i fredags. Men det gick över förväntan.

Bokade även precis 30 min på crosstrainern imorgon, det är bara att börja ticka av det där urtrista Vasaloppet… 🙂

Ett svar på ”Trumpna miner?

  1. Sch…inte så högt. Mora-Nisse kanske hör dig 😉 här får du lite blåbärssoppa så du blir varm och go :). Jag har bett min PT visa mig crosstrainern på torsdag, skam till sägandes har jag aldrig vågat testa den!!! Pepp pepp då är du igång!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.