Ruggigt resultat och stel nacke

Ruggigt resultat och stel nacke

Måndag morgon och jag är ganska pigg skönt nog, men stel i höger sida, i synnerhet i nacken. Börjar misstänka att min kudde är en av bovarna, den är ergonomisk och skön, men kräver att jag ligger helt rakt på den och det är ju ganska ofta det skiter sig eftersom jag delar säng med både katt och man. Passade på att ligga lite på spikmattan i morse och det var ruggigt skönt som alltid och jag somnade stenhårt dessutom. 🙂 Dock tar den inte på just det nackonda, hade nog egentligen behövt ett hett bad – vilket tyvärr inte är möjligt.

Vägde mig för första gången på MYCKET länge på en måndag och det var ju inget kul resultat alls om vi säger så, vill inte ens skriva ner det. Ska försöka väga mig alla morgnar denna vecka och se hur det sprider sig under en vecka, men dagens siffra vill jag aldrig se igen. 🙂 Men det är bra att få en spark i skrevet måndag morgon, lättare att ta sig i kragen från start så att säga. Jag måste få bort guldkanterna och istället fokusera på att bli lagom mätt när jag äter mina vanliga mål. Jag kan gnälla på helgerna hur mycket jag vill (och med rätta) men även vardagarna är på gränsen om jag ska vara riktigt ärlig mot mig själv och det kommer inte hända ett skvatt på vågen om jag håller på så här, mer än att jag ökar i vikt. Jag behöver inte bli arg eller avsky min kropp – jag gillar den, trots plufsigheten och jag tänkte även fortsätta med det – men jag vill gärna ge den bra förutsättningar för vår och sommar.

Idag är det premiär för mina nya Nike-skor på lunchträningen, är mycket nyfiken på hur det ska gå. De ska vara extra lämpliga för styrkelyft, crossfit etc men ändå funka att springa i och borde således vara helt rätt för ändamålet. Risken är bara att de är aningens för små, vilket jag verkligen inte hoppas. Det är inte läge att gå upp en storlek i så fall, det blir för stort. Jag hoppas även få tillbaka pengarna för dem via vårt skobidrag på jobbet, brukar köpa träningsskor för det och jag hoppas att det även är ok att handla på Zalando (tänkte inte på att företaget i sig är tyskt). Jag slaktar ju de flesta skor som kommer på mina fötter, oavsett sort och kvalitet, så det blir många skor på ett år…

 

 

 

 

2 svar på ”Ruggigt resultat och stel nacke

  1. Ibland kan man behöva just en sådan där kall våt fisk i ansiktet för att vakna upp… Kanske ska du börja med matdagbok igen i någon smart och funktionell app? Funkar bra för att hålla koll på just matintaget. Skor är ngt jag fasar för… vet att jag kommer att behöva köpa nya utejoggningsskor i vår, och med tanke på mina sabla fotproblem kommer det att vara svårt att hitta skor som fungerar… 😮

    1. Jag tror egentligen alla måndagar är rätt illa, dels pg av helgen och dels pg av att vi ofta äter middag/kvällsmat rätt sent på just söndagar. Det finns en anledning till varför jag aldrig har måndagar som min vägdag, det är för mycket variationer. Torsdag är egentligen min optimala dag, men eftersom jag kört onsdagar i sex år hittills vill jag inte ändra.

      Jag betalar för Lifesum, så detaljerad kostdagbok har jag redan. Det gäller snarare att inte lura mig själv – utan att för den sakens skull behöva börja väga allt på partikelnivå. Det är som alltid en fråga om balans, vågar inte dra åt allt för mycket heller eftersom det väcker annan problematik.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.