Helg som försvann

Helg som försvann

Ny vecka igen då. Helgen har varit lugn och skön – och gått på tok för snabbt. Lade visserligen onödigt mycket tid i köket igår, skulle laga ”Pastastubbar med morot och zucchini” och det krånglade från start. Tomatsåsen skulle långkoka, något jag såklart såg först då jag skulle sätta igång. Fyllningen skulle dessutom kallna innan man bredde på den, så jag fick ställa ut den i kylan och vänta. Sedan insåg jag även att det (som alltid) var på tok för lite fyllning sett till antalet pastaplattor. Jag tycker det oftast är så och jag borde ha lärt mig vid det här laget att handla hem mer än vad som står i receptet. Men det största bekymret kom då jag skulle lägga ihop allt och jag insåg att tomatsåsen mer var ett tomattäcke + att det dessutom var för fullpackat i den form jag hade, så ingen ostsås kunde rinna ner mellan rullarna. Som vanligt fanns det så klart ingen större form heller, nästa storlek var alldeles för stor. Så jag fick ett riktigt utbrott i köket och kladdade ner massor innan det väl var ok att ställa in eländet i ugnen. Det blev sådär av förklarliga skäl. Det hade dock varit riktigt gott om jag fått ha mer fyllning i rullarna + låtit den gå ett tag till i ugnen till lägre temperatur. Det som VERKLIGEN retar mig är att på bilden har de EXAKT samma form som jag har, därför tänkte jag inte till som jag borde ha gjort. Så det var många timmars jobb för ett ”meh”. Men det lär smaka bättre uppvärmt, då är nog pastan mer tillagad. Nästa helg blir det VÄLDIGT enkel matlagning, det kan jag lova.

Annars har det varit en ganska nyttig helg, sett till min nivå då. Inga matorgier eller godisfrosserier och sparsamt med alkohol + att vi hittade energi att städa. Skönt också att komma upp i bra tid både lördag och söndag och ändå känna sig pigg. Känner att jag har igen det idag t ex. Dock är jag inte särskilt taggad för att jobba just nu. Jag hade verkligen behövt den där hemmadagen då jag kunde få undan lite ”pappers”-arbete + slippa folk. För att inte tala om att slippa ha på mig skor och BH, haha. 🙂 Men kanske det går att planera in om två veckor.

Stövlarna kom i fredags och var tillbaka på posten i lördags. 🙂 De var fina som så och jättevarma och verkade ha riktigt bra kvalitet, men de klämde över tårna fast jag bara hade strumpbyxor på mig och även om de hade passat tror jag inte jag hade behållit dem. Det var något med färgen som jag inte gillade, den var snyggare på bild. Så jag lade en ny order i helgen på en helt annan typ av vinterskor som dessutom var hälften så dyra. Fast det ”löste” jag ju genom att fylla ut med annat, som två par träningstights och ett par strumpor. 🙂 Men det är saker jag verkligen behöver. Jag håller på att bli lite lätt galen på alla mina tights, har inte ett par som sitter vettigt. Jag är så sabla less på att stå och dra upp byxorna från grenen varje pass. Ska beställa fler så småningom, det är dags att rensa i den lådan. Strumpor ska vi inte ens tala om…

Idag tror jag det är boxning på lunchen, det brukar vara kul och jobbigt. I morgon har jag faktiskt bokat löpband på morgonen, har fyra möten som ligger kloss i kloss med lunch mellan, så HIIT-passet funkar inte – tyvärr.  På torsdag morgon blir det pass med Martin Lidberg (vad det nu innebär) och på fredag är det Soma Move som vanligt. Matmässigt är det frysen som gäller hela veckan lång, kan ju faktiskt ha med mig lunch som ska värmas tisdag-torsdag. Nästan lite läskigt. 🙂 Idag blir det dock en improviserad potatissallad, hade lite potatisrester från i fredags som jag blandat upp med grönsaker, en liten burk tonfisk och en upptärnad ostskalk. Hemma i kväll sedan blir det rester från lördagen, indonesisk fisksoppa. Så inte mycket att tjafsa om idag, vilket känns bra. 🙂 Jag gillar när jag verkligen ser till att inte kasta mat.

Kvällsvecka är det också, vilket betyder att jag har kvällarna för mig själv.  Jag har inga falska förhoppningar om att hinna med en massa praktiska saker, det får bli vad det blir. 🙂

Ett svar på ”Helg som försvann

  1. Jag tycker ofta det blir sådär: man bespetsar sig på att laga något efter ett recept och sedan blir receptet pannkaka därför att ditt och datt inte fungerar, receptskaparen har konstiga ingredienser, eller använder varmluftsugn (!) eller det tar för lång tid, etc. Suck!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.