En bra dag

En bra dag

Japp, som rubriken antyder har det här varit en dag över förväntan. Vaknade utan huvudvärk och hann utan problem äta frukost hemma och ändå ta det lugnt och läsa tidningen. Cyklade sedan till stationen och regnet har effektivt tagit bort all is och slask, så det gick helt smärtfritt + att det var plusgrader.

Väl på jobbet var det egentligen bara att hämta gymväskan och gå till omklädningsrummet och svida om för specialpasset kl 8.00 med Martin Lidberg. Det var ett kul pass, nog är han professionell PT alltid. 🙂 Vi körde en full timme och det var många övningar med partner som jag körde ihop med en dam från träningsgruppen. Jag köpte även hans träningsbok igår (efter hans föreläsning om mental träning) som är just övningar som man ska göra med en kompis. Tänkte genast på mannen och jag själv när det blir lite varmare ute, det borde vara hans tekopp att få knuffas och buffas. 🙂 Kul att få köra ett helt pass utan redskap, flera av mina instruktörer är ju sedan länge inne på funktionell träning med kroppen som redskap och jag säger sannerligen inte emot. Det var också kul att få känna att man faktiskt har ganska bra ork, det fanns de som fick pausa (men de har jag heller aldrig sett innan). En insikt också, jädrar vad jag blivit bra på enbenshopp! Vete katten när det hände. 🙂 Mina nya kompressionstights invigdes idag också och så här långt är de riktigt bra.

Nåväl, vi körde ända in i kaklet till prick kl 9.00 och jag hade utvecklingssamtal direkt efter, men min chef var såklart informerad om att jag skulle bli sen. Det var också en bra upplevelse, fick höra feedback från mina stakeholders (vete katten vad man kallar det på svenska…)  som nästan gjorde mig generad.  Jag har t ex aldrig blivit kallad en diamant innan. 🙂 Lite läskigt dock att de även ansåg att jag var redo att ta nästa steg och min chef undrade vad jag tyckte om det. Jag sade som det var, att jag faktiskt inte vet vad det är just nu. Så vi kom överens om att skjuta på den diskussionen till nästa år. Hursomhelst kändes det som en bra diskussion och de har inte genomskådat mig nu heller, haha. 🙂 Jag har emellanåt känslan av att jag fejkar mig genom vuxenlivet, fast så är det nog för de flesta. Jag har även stunder då jag känner mig fantastisk. Mellanläget är nog det som stämmer in bäst. 🙂 Avslutningsvis berättade jag lite kort för chefen om min värsta chef på IKEA och hennes konstiga aversion mot min introversion och min chef kunde inte alls förstå hur det kunde ha någon som helst betydelse för mitt jobb om jag gillar att leka med kollegor på min fritid eller inte. Han är med andra ord en bra chef. 🙂 Vi känner varandra sedan länge, vi var utvecklare ihop ett kort tag. Jag blev faktiskt också lite rörd över att han tyckte att jag var en exceptionellt bra lagspelare, han hade noterat min diplomatiska sida och hur jag funkar bra med de flesta och hittar sätt att få dem att göra det de ska utan att tjura. 🙂 Det är en av mina starka sidor numer, jag saknar verkligen inte den buttra, tvära tjejen jag var för 12-15 år sedan. Huga!

Jag har även haft en bra mat-dag. Åt som sagt frukost hemma vilket inte hör till vanligheterna. Visste att jag inte skulle få till det på jobbet idag när jag inte hade tillgång till kyl och jag vågade inte chansa på att chefen beställt frukost + att jag inte heller gillar att äta på möten där jag ska prata mycket. Han hade såklart beställt, men jag var inte hungrig och tog bara ett glas vatten och en kaffe trots att de har fina mackor på aktivitetshuset. 1-0 till mig vs rebellen.

Efter mötet svängde jag in en snabbis på kontoret, sedan gick jag upp på byn för att invänta tåget hem. Jag hade först tänkt äta lunch ute, men hade ingen direkt hunger. Kikade lite på KappAhl, men jag känner inte för att handla kläder just nu om det inte är något exceptionellt och eget. Så jag brydde mig inte ens om att gå in på Lindex och fick därför extra tid över. Eftersom jag skulle jobba ett par timmar till när jag väl kom hem insåg jag att jag ändå borde äta något och jag gick till favvisfiket. De hade massor av rejäla smörgåsar, men till min förvåning visade sig plötsligt min normalätare (japp, hon finns därinne) skutta fram och effektivt rata alla överdådiga mackor och istället gå på en halv ostfralla + en hälsoboll. En Cortado-kaffe till det och jag var hur nöjd som helst och kände mig väldigt stolt över mig själv. Jag brukar inte kunna resonera på det sättet när jag äter ute. 2-0 till mig!

Väl hemma jobbade jag mina timmar och fick undan en del jobb, sedan knorrade magen på allvar och jag tog upp en fläskfilégryta med lite ris + några hemgjorda naanbröd som jag klantigt nog knäckte då jag var lite för snabb med att slå igen locket på frysen. Så det blev en rejälare portion än jag tänkt, men jag inbillar mig att den var behövlig, kände mig ändå inte övermätt efteråt. Däremot är jag väldigt tillfreds i kväll, tidigare kvällar har jag fått ta till kvällsmål, men inte idag.

Igår snabbläste jag lite i ”Att äta”, den svenska mindful eating-boken, och den verkar bra. Jag ska göra ett försök att följa deras 8 veckors program med start nästa vecka. Tack och lov är en övning som jag vägrar utföra frivillig. Kalla mig fånig, men jag lägger baske mig inte ner besticken efter varje tugga. Det är något som jag stör mig på när andra gör, helt ärligt. 🙂 Jag vet att det är otroligt löjligt av mig, men som snabbätande överätare kan jag inte komma på något som är mer irriterande/provocerande att bevittna. Jag vill tvångsmata folk som gör så, jag kan bara inte rå för det. 🙂 Så att jag skulle göra det själv händer inte. Kanske om jag äter helt ensam, men absolut inte annars. 🙂 Men resten av övningarna känns vettiga.

Jag surfade även loss en del igår, det är ju drösvis av januarireor just nu, bland annat halva priset på Desiguals hemsida och jag hittade en hel del plagg där som jag verkligen gillade och jag började faktiskt fundera på storlekar. Jag kom då på att jag köpte en klänning där för ett år sedan (eller kanske mer än så, det är knepigt med åren numer) som redan då satt aningens tajt och jag ville se hur illa den sitter nu. Den gick på mig, men vid minsta rörelse glider den upp och korvar sig. Men jag speglade mig rejält med den på och tog till och med bilder, det är mitt första steg till självinsikt. Jag tänkte testa lite mental träning här, jag försöker nu visualisera hur jag lätt glider in i den där klänningen och känner mig fin. Det må vara lite kontraproduktivt att ha så ytliga mål med tanke på mindfulness-biten, men samtidigt är det här min plan och ingen annans. Jag tänker som sagt skräddarsy ett program för mig och bara mig. Jag vill må bra, men jag vill också se hyfsat bra ut. Naturligtvis genom att göra kloka och hälsosamma val. Ingen svält, ingen hetsätning, ingen ångest. NU är jag där jag är och just den klänningen är inte aktuell att vara fin i för stunden, men det betyder inte att jag inte är fin nu. Jag har andra klänningar som smickrar min kropp som den ser ut nu.

Det blev ingen beställning, jag kom fram till att jag inte behöver dem nu, hur fina de än är. 50% på Desigual är dessutom fortfarande snordyrt. För övrigt är det konstigt att Desigual-affärerna i Sverige verkar fokusera på att bara ta in det allra skrikigaste, t ex i Barcelona och i onlineaffären är kläderna mycket finare.

Idag har jag också surfat loss och till sist gjort en beställning på hudvård på Kicks. Det får vara lyxen nu när jag fått lön. Jag ska även beställa hem mer granola/müsli i helgen, sedan får vi se om jag kan hålla lite hårdare i plånboken igen. Jag har inget jag direkt ”behöver”, även om de åter sänkt priset på de spel jag suktat lite efter. 🙂

Just ja, jag valde faktiskt att förnya min korsordstidning idag också, trots allt. Jag fick abstinens nu när jag löst klart senaste numret. 🙂 Det lär bli enda tidningen jag förnyar i år, förutom serietidningen Pondus och troligtvis den brittiska LEGO-tidningen (förnyade den i höstas).

2 svar på ”En bra dag

  1. Väntar på den perfekta boken som riktar in sig på känsloätande och stressätande, som är mina fällor, UTAN att ge pekpinnar om att sluta äta socker, skippa gluten och laktos, rött kött och allt det där som predikas. Jag behöver rött kött ett tag till med tanke på min järnbrist 😉 Visualisering är viktigt! Man behöver de där tankeföreställningarna som mål som hägrar. Men nuet är också viktigt. Det är det vi lever i, för jämnan 🙂

    1. Kolla på icke-svensk litteratur, pekpinnarna verkar vara ihopknuten med Jante eller nåt. Jag har MÅNGA böcker inom kostproblematik nu i mitt bibliotek och de på engelska springer cirklar om de svenska. De på engelska är mycket mer inriktade på det inre och där de svenska viftar fyande med fingret i parti och minut klappar de engelska mig snällt på ryggen och hejar på.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.