Processer och pannkakor

Processer och pannkakor

Meh, trodde det här skulle bli en lugn och skön dag hemma där jag kunde pyssla lite mer med mitt dokument över alla våra senaste releaser, men istället får jag ta på mig medlarhatten och försöka hitta utvägar för ett problem som aldrig borde ha uppstått. Det som är extra irriterande är att vi har tillsammans, med mig i spetsen, tagit fram arbetsrutiner som ska motverka just den här typen av problem och det är inget fel på dem. Men när personer inte respekterar dem så kan inga processer i världen fungera. Jag är själv stark ivrare av att ha så enkla och tydliga arbetsprocesser som det går och jag är ingen byråkrat, men det krävs en viss form av organisation för att få saker att flyta på bra. Jag tycker vi har ett bra flöde och alla andra beställare verkar reda ut att följa dem.  Mycket märkligt – och frustrerande. Jag gillar inte att ägna massor av tid åt sådant här, det gör mig irriterad. Det är intelligenta människor jag jobbar med också, liksom. Det hade varit lättare om de bara var arslen. 🙂

Nåväl, irritation till trots har jag fått njuta av lite sovmorgon, konstaterat att det snöat IGEN och att jag slipper gå ut i skiten. Jag har även fått äta en rejäl frukost utan stress + dricka kaffe (automatkaffet på jobbet tar jag inte i med tång ens för magens skull) och till lunch gjorde jag två proteinvåfflor som jag åt med mängder av varma björnbär. Riktigt gott! Proteinpannkaksmixen är helt klart godast i våffeljärnet + att det inte behövs fett. En portion smet är dessutom ynka 175 kalorier. Inte för att jag räknar, men det är ju klart bra siffror och oväntat mättande på det. Synd bara att jag så sällan har chansen att göra det, men vem vet, kanske jag kan hitta lite tid någon morgon framöver. Visserligen vill jag ogärna använda saker som kan glömmas bort att stängas av på morgnar, men så virrig är jag förhoppningsvis ändå inte. Jag brukar dra ur kontakten innan jag tar ut våfflorna. Det är spisen som det kan vara värre med. 🙂 Ska även testa att göra dem i förväg någon dag, det kan faktiskt funka att värma på dem.

Nu sippar jag på en rejäl latte som jag gjort åt mig själv. Ännu en sak som jag gör på tok för sällan, mycket för att vi väldigt sällan har mjölk hemma.

Jag försöker samla kraft till att köra något slags träningspass här hemma senare, men jag vet faktiskt inte riktigt vad i så fall. Jag har fortfarande träningsvärk från i måndags, jag tog i lite väl hårt på armhävningsmomenten känner jag. Det talar därför emot roddmaskinen. Men cykel är ju så urbota tråkigt. 🙂 Nåväl, jag kanske kan intala mig själv att inte köra för fullt och bara se det som ett nötarpass. Då kan jag passa på att se något kul på Netflix samtidigt.

Jag vägde mig i morse, men har ingen aning om resultatet. Är lite rädd för att kolla också, det kan vara det som får mig att flippa ur fullständigt idag. 🙂 Dessutom är jag rätt stolt över min vecka så här långt, det vore förödande att tappa greppet bara för att vågen har tråksiffror som inte har med veckan att göra. Samtidigt tycker jag det känns bra. Har haft mina byxor med hög midja i veckan och de är inte så förlåtande. Fast idag är det slafskläder eftersom jag sitter hemma, det är ju halva charmen. 🙂

Och som vanligt när jag håller igen på en front så exploderar det på en annan och nu har jag beställt två månadsboxar på prov. Jag hade tänkt hålla mig ifrån sådant, jag höll ju på alldeles för länge med både Beautyboxen + Chocolate Tasting Club, men jag kunde inte motstå. Jag vill ha något kul i lådan. 🙂 Förhoppningsvis är det här saker som även går åt. Den ena är en box med naturliga mellanmål och den andra är lite mer syndig och består av lakritsprodukter. 🙂 Ibland är jag väldigt finsk.

Jag har även en gigantisk varukorg på Adlibris. Sett till innehållet är det fantastiskt bra pris, men jag behöver kanske ta mig ett par funderare till vad som verkligen ska skickas efter… Även böcker som nästan är gratis tar plats.

Igår bokade jag också frisörtid nästa vecka för färg och klipp, visserligen behövligt, men det är inte heller gratis. 🙂

Nåväl, nu är jag gladare igen, har fått till något slags planeringsmöte imorgon med alla inblandade, även om tiden inte är spikad. Hade först motvilligt tänkt flytta på mitt inbokade löpbandspass direkt på morgonen, men eftersom tiden inte går att definiera än känns 8:30 osannolikt och jag tänker inte böja mig baklänges.

Nu ska jag alldeles strax logga ut också och se om jag kan masa mig upp på cykeln/rodden ett tag. Fast först ska jag trösta tvättmaskinen som ilsket piper. Ännu en klar fördel med att jobba hemma!

2 svar på ”Processer och pannkakor

  1. Jobba hemma är inte alls så dumt. Man får mer gjort när man slipper lägga tid på arbetsresorna! Jag brukar vara högeffektiv på mina hemarbetsdagar, det blir matlagning och tvätt och träning förutom alltså själva jobbet haha 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.