Soligt humör som gick i moln…

Soligt humör som gick i moln…

Då var det snö igen och lite rejälare minusgrader. Men just idag ska jag inte gnöla, det gick att cykla om man låtsades som att det inte var glashalt (vilket det var, inte ett korn sand eller salt slösas i hembygden i år…) och solen skiner idag så det är en krispig kyla, vilket till och med jag kan uppskatta vid rätt tillfälle. Det hjälpte säkert till att jag fick vara hemma och vila lite igår också.

Känner mig harmonisk idag än så länge och det visade sig på löpbandet också, Jillians pass gick av bara farten idag och jag tyckte jag hade mer ork än jag brukar. Det kan bero på att jag kört relativt lågintensivt i veckan såklart, men det kan också bero på att jag förbättrar mig. Troligen är det en kombination.

Jag kollade upp vikten igår sedan och det var ett halvt kilo ner, det känns jäkligt bra. Nu är jag äntligen under startvikten för i år igen (årets näst lägsta resultat). 🙂 Jag hoppas kunna fortsätta som jag gör nu, då känns det inte alls omöjligt att kunna nå under 80 till våren. Jag skyndar långsamt, det viktiga är trots allt att jag får rätt på knoppen nu. Vikten är ändå mycket kosmetika i ärlighetens namn. Visst väger jag för mycket enligt tabellerna, men jag har också ganska hyfsade muskler därunder. Min man idiotförklarar mig ofta på den fronten, han tycker jag borde förstå att jag har mer muskler nu än förr. Sedan har jag ju också en kroppsform som alltid kommer att se stor ut om jag inte konstant lever på svält. Men det finns naturligtvis också rent fett att ta av och jag tycker det börjar synas nu, det brukar liksom bli lite lösare i hullet när det börjar släppa lite. Jag skulle så småningom vilja nå 75 kilo för att se hur det ser ut, jag gissar att det kan vara det nya 72. 🙂

Jag körde ett nötarpass igår också, fast på roddmaskinen trots allt. Jag tog det väldigt lugnt, vilket kan vara skönt ibland det också.


AAAAAAAAAAAH! Jag är inte lika harmonisk längre. Problemet från igår fortsätter förpesta mitt humör. Flyttade ju på planeringsmötet till kl 11 och deltagaren som ställt till allt (men aldrig kommer att erkänna det) accepterade mötet i morse, men dök naturligtvis aldrig upp. När jag ringde upp honom var han upptagen! Blir man trött eller? Jag vet att det inte går att säga när en hantverkare kommer, men det går i alla fall att skicka ett meddelande att man inte dyker upp. I synnerhet om man accepterat mötet! Så nu fick vi boka om det för tredje gången och mitt tålamod är rejält frestat nu. Jag blir provocerad av folk som bara skiter i saker som är överenskomna. Jag är inte guds bästa barn själv, jag kommer ofta inspringande på möten men andan i halsen, i synnerhet efter lunch (eftersom jag tränar), men jag är nästan alltid precis i tid och jag är där! Har en annan kollega som är riktigt hemsk, häromveckan kom han 15 minuter sent till ett viktigt beslutsmöte för att han ”ätit lunch”. Vafan är det?! Det är att pissa sina kollegor i ansiktet rent ut sagt. Vi har annat att göra än att sitta och vänta på att de ska behaga förära oss med sin närvaro.

Nåväl, nu ska jag snart äta lunch på ett lugnt och sansat sätt och så ska jag försöka hitta tillbaka till mitt tidigare groove. 🙂 Det lutar STARKT åt hemgång efter mötet i eftermiddag sedan, lär vara irriterad till max och ändå inte få något gjort.

 

2 svar på ”Soligt humör som gick i moln…

  1. Folk som inte har vett att meddela återbud i tid är det värsta som finns. Det är så sabla hänsynslöst att slösa med andras tid genom att uppehålla dem och inte tala om att man inte kan komma. Råkade på det själv med IT-chefen i höstas när vi hade internrevision och jag sa ifrån till slut, gjorde klart att jag inte accepterar att återbud inte meddelas i tid, att det sabbar mitt revisionsarbete och i slutändan sabbar det förarbete vi i internrevisionen gör, inför externrevisionen – den som avgör om företaget får behålla sitt ISO cert eller ej.

    Just idag är det sol och krispig kyla fast med dagsmeja 🙂 som råder i Uppsala. Härligt väder, synd att jag sitter inne och jobbar bara.

    Vad gäller vikten – du lär hitta den vikt du trivs bäst med, det är jag övertygad om! Kör på med mindful eating och se till att helgerna inte sticker iväg, så är du snart där! 🙂

    1. Skulle man räkna på vad det kostar är det en riktigt dyr historia. Våra möten är oftast med andra kontor inringda på Skype också, så det är inte bara vi som sitter och rullar tummarna. Det är ju därför de behövs planeras också, eftersom vi har olika tidszoner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.