Prokrastinering är min bästa vän!

Prokrastinering är min bästa vän!

Idag har jag hållit på med samma testfall hela dagen. Det må vara av det svårare slaget att få till, men det är också en rejäl skopa prokrastinering inblandat. T ex var jag ”tvungen” att kolla hur man får en sida i liggande format i kravdokumentet så att det blir mer läsbart (+ författa ett mail till kollegorna för att tipsa om hur man gör det enkelt). Jag var även ”tvungen” att undersöka varför kravhanteringsprogrammet betedde sig mysko + informera superusern + kollegorna. Så där håller det på idag och nu ska jag snart gå hem. Men jag har kommit en bra bit på vägen i alla fall. Jag jobbar bäst under (positiv) stress, det är ett faktum sedan länge.

Igår var jag väldigt seg och trött med en svag huvudvärk, så mycket för att lugna helger skulle ladda batterierna. Nåja, det behövs väl mer än en stackars helg, det fattar ju jag också, men det är ändå lite surt att jag skulle vara så sabla urlakad igår och inte orka ta mig för mycket annat än Netflix när jag för en gångs skull sovit ordentligt och verkligen vilat upp mig. Jag gjorde visserligen en stark insats och jagade rätt på nya gardiner till köket + kontoret, det är liksom dags att gömma undan julen nu… Men jag blev inte så nöjd, tycker inte de gör sig. Jag vete katten var alla gardiner håller hus, jag borde ha fler att välja mellan. Jag hade tänkt byta till mer vårliga gardiner i vardagsrummet också och strök en skir längd med diskreta pastellfjärilar under stor möda och svett, men insåg att jag bara hade två av tre gardinset + att jag inte längre minns om det fanns omtag till dem eller ej. Var det tredje setet + eventuella omtag finns är en gåta. Troligen har jag en gardingömma någonstans. 🙂 Ingen mening att stryka resten just nu i alla fall.

Jag surfade loss lite på Bonprix i söndags och även lite igår och det kliar i fingrarna även om jag inte borde handla något nu på länge… De har en kuvertgardin som jag tror skulle passa rätt bra i vårt kök. Överlag har jag alltid svårt att hitta vettiga gardiner till vårt lilla hem, det är inte trendigt med den typen av gardin som jag tycker gör sig bäst. Det är egentligen bara Bonprix som har den typen, och även de hade ganska lite att välja på denna gång. Panelgardiner i all ära, men små spröjsfönster gör sig bäst med kuvertgardiner eller bågkappor. Sedan är jag just nu väldigt förtjust i skira gardiner som släpper in ljus, också en anledning till att jag avvaktat med bytet så länge. De julgardiner vi haft uppe är oerhört trevliga (och diskret juliga). Skulle vilja ha likadana, fast med annat mönster då.  Vi får väl se om det blir ett köp hos Bonprix eller ej. 🙂

Huvudvärken från igår satt i till idag också och jag var nästan inne på att ge upp HIIT:en ett tag. Huvudet värkte och jag hade dessutom en träningsvärk som jag knappt upplevt innan. Kunde knappt gå! Vete katten var det kom ifrån, tycker inte att gårdagens pass borde gett det. Vi körde typiska golvövningar, visserligen med mycket ben inblandat, men inget ovanligt som så. Sedan avslutade vi med löpintervaller där jag tyvärr drogs med en lättare sträckning i låret så att jag inte kunde ta i riktigt som jag ville. Men det kan vara en kombination av passet + cyklingen i söndags, jag körde ju på krossarfart sista fem minuterna.

I alla fall, under uppvärmningen idag kunde jag alltså knappt springa framåt, det var riktigt bedrövligt. 🙂 Jag fick liksom lufsa lätt och ta det löjligt lugnt. Jag var väldigt tacksam att det inte var några stationer med löpning idag, det hade nog varit svårt att fixa. Vi körde på treminutersstationer med tre övningar per station, blandat vikter och matta. Ett ganska kul pass, ett av hennes bästa vill jag nog säga. Nu var jag inte direkt explosiv idag av förklarliga skäl, snarare lite lätt pyrande, men det tog säkert på bra ändå. Lite irriterande att tån fortfarande gnölar, men idag fick jag också ta på mig vinterskorna igen (under protest) för att inte riskera att ramla och det hjälper inte läget.

Schemat för veckan är att ta en ny tur med Jillian på löpbandet i morgon bitti, sedan blir det SomaMove på både torsdag och fredag lunch. Jag vet att jag sade i början på året att jag skulle dra ner lite på passen, men när det känns bra och roligt så gör det och jag kör ju heller inga mastodontpass. Träningsvärken blir liksom inte bättre av att sitta still heller, snarare tvärtom. Nu är jag t ex betydligt mer rörlig igen + att huvudvärken försvann. Det hade inte hänt utan HIIT-passet. Jag fokuserar nu istället på att lyssna aktivt på kroppen och ta det lugnare när det behövs. Jag måste inte alltid tokladda.

Igår fanns det inte på kartan att skippa kvällsmålet, jag var riktigt hungrig och huvudvärken gjorde sitt. Men jag tröstar mig med att lunchen var lite tafflig (om än god) och middagen relativt liten. Idag känns det aningens bättre, i alla fall just nu. Åt visserligen bara mackor till lunch idag också, men rågbröd mättar betydligt bättre än vitt bröd.

Tjolahopp, nu är det dags att stänga av och gå hem! 🙂

Ett svar på ”Prokrastinering är min bästa vän!

  1. Den där Shopping-Lisa… hon sitter på axeln hos mig och viskar ”köp, köp!”. Måste få tyst på henne ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.