Happy face, grumpy face

Happy face, grumpy face

Snöhelvete, snöhelvete, snöhelvete.

I morse var det inte det enklaste att cykla till stationen, men skam den som ger sig. En bisarr cykeltur där jag vinglande omkring i snömodden medan fåglarna sjöng för full hals. Inte utan att jag tyckte synd om fiberkillarna utanför vårt hus som stod och värmde upp sina maskiner, kan inte vara lätt att gräva när det är snö hela tiden. Så sabla onödigt!

Jag pendlar annars just nu mellan hopp och förtvivlan. Nåja, kanske inte så drastiskt. 🙂  Men det är omväxlande humör, den saken är klar. Å ena sidan trivs jag med mig själv och att jag är på rätt köl igen och igår vågade jag till sist kolla upp vågresultaten för de två senaste veckorna och förra veckan var det faktiskt nollresultat och denna veckan är det ett minus. Fortfarande inte så stor påverkan på året i sig (-0,3 sedan starten), men det känns i alla fall bra att det går åt rätt håll igen och att det inte rusade mer uppåt än det gjorde häromveckan. Full fart mot 80-strecket!

På den mer frustrerande sidan är det som alltid en del väntetid som gnager. Jag har ett förbetalt special-LEGO som hittills inte synts till och det gör mig lite nervös att se att andra fick sitt redan för en vecka sedan. Sedan hjälper det ju inte att Postnord just nu verkar ha sina problem, jag har tre paket som är registrerade och som det står ofullständig adress på i appen. Jag vet inte vad det betyder, men anar att det är den sabla postnummerändringen som stökar. Jag skulle vilja veta om de tänkt skicka vidare dem eller ej. Om inte är det ju rent ut sagt bedrövligt, det är inte direkt smidigt det här bytet. Visserligen förstås jag inte varför två av paketen ens skulle gå till det gamla numret eftersom jag skrev in det nya vid beställning och när jag loggar in på mitt konto står det rätt. Bonprix missade jag själv att ändra. Japp, jag beställde naturligtvis därifrån i förrgår. 🙂

Provade tightsen från Salming i morse, korkat nog EFTER jag klippt av lapparna och det visade sig vara low cut… GAH! Så det var bara att leta upp ett annat par till dagens pass. Nu kanske jag kan ha dem framöver ändå, de sitter ju på trots allt och i benen är de ironiskt nog supersköna. Men jag undrar om jag kommer stå ut med känslan av fladdrande mage + att det inte direkt är estetiskt med rejäl muffintop under min träning. 🙂 Nåja, de var tack och lov billiga. Snart har jag en hel låda med tights som inte funkar under träning. 🙂 Det ena linnet verkar i alla fall skönt, ska testa det idag.

Jag är även lite sur över att jag slarvat bort ännu en favoritscarf, troligtvis nu när vi var i Köpenhamn.  Ironiskt nog beställde jag den som ersättning när jag hade glömt en annan älsklingsscarf på en restaurang i Salzburg. Nu har jag visserligen samma modell i vinrött, beige och svart men det var den lilarosa som jag älskade mest. 🙁 Den finns inte att beställa igen heller. Jaja, det är helt och hållet mitt eget fel och det är inget jag kan göra åt det, men lite ledsen är jag allt. Jag HATAR att bli av med saker.

Jag har också lyckats förlägga min fina muminkasse som jag har på jobbet för att transportera dator + annat när vi ska till IT-kontoret tvärs över. Den tror jag inte har försvunnit för gott, men den ligger på något ställe just nu där jag inte ser den. Jag vill minnas att jag använde den när jag skulle frakta hem något, så troligen är den någonstans därhemma. För att vara ett litet hus är det nästan magiskt hur lätt saker kan försvinna.

Jag hittade i alla fall det saknade gardinparet igår, jag hade tydligen hängt det på ena torkställningen i måndags när jag grävde i skåpet, håhåjaja. Fast jag har fortfarande inte löst hur jag ska binda upp dem, men jag överväger att köpa ett bomullsgarn och snabbvirka något. Det är jättekul att virka spets och går snabbt.

Körde löpbandspasset igår och för en gångs skull var det faktiskt löpintervallen som var tuffast. Fast det blev bättre på slutet när kroppen var varm. Jag hoppas denna intensiva träningsvärk i låren gett upp nu. Idag blir det SomaMove på lunchen, ordinarie tränaren har ledigt och SomaMove-instruktören har hoppat in.

Igår hade jag en inre kamp med mig själv om kvällsmålet och det slutade med att jag nöjde mig med en kopp te med honung. Jag var mer sugen än hungrig. Istället åt jag två linskakor med ost i morse. Jag gillar att jag fått igång huvudet på allvar nu, men det gäller att bita i nu och inte tappa det. Helgen kommer åter igen bli lugn eftersom vi ska till Malmö på mässa tidigt på lördag morgon. Jag är inte jätteladdad för det ärligt talat, men vill förstås ha autograferna. Visserligen ställde huvudnamnet in igår, men det är tre bra namn ändå. Jag hoppas bara vädret slutar jäklas. Vi har redan ställt in en mässa i år pg av skitväder.

Inte nog med att jag beställde från Bonprix i tisdags, jag har även beställt påskgodis! Hur går det ihop med min önskan om att gå ner i vikt?  Inte alls såklart, men jag vill verkligen få chansen att njuta av GOD choklad så jag har beställt en del lyxigare sorter som jag tror jag kommer att gilla. Jag har naturligtvis inte tänkt äta allt ensam heller, det ska delas med mannen + mina föräldrar och jag är inne på att verkligen dela upp det så att alla får sitt (och så att mamma och pappa kan ta hem det de inte hinner äta…). Jag har annars hållit mig från snacks och godis ett bra tag nu och ser inga problem att fortsätta med det efter påsk. Det är väldigt lite av chokladen som finns i vanliga affärer som jag gillar, de sockrar ju sönder all mjölkchoklad i det här landet och mörk choklad är ärligt talat djävulens påfund. 🙂

Annars har jag haft rätt sköna hemmakvällar denna vecka. I förrgår tog jag ett långt och skönt fotbad, det närmsta jag kommer ett riktigt bad. 🙂 Igår målade jag naglarna ÄNTLIGEN. Beställde ju bas- och topplack innan jul och lyckades bryta två naglar direkt efter och det har varit hopplöst att få ut dem igen. De växer snabbt i sig, men jag är bra på att sabba dem. Var lite nervös för att topplacket inte skulle härda först (det tog sin lilla tid) men nu sitter det bra. Blev lite förvånad att jag inte behövde späda ut det lack jag valde heller, det har ganska många år på nacken trots allt.

Wohoo, började tänka på min muminkasse och tog en kik i skåpet på jobbet och där låg den ju prydligt ihopvikt! Lite för osannolikt för att vara jag, haha. 🙂 Hoppas det fortsätter så. 🙂

 

Ett svar på ”Happy face, grumpy face

  1. Hatar också att bli av med saker…. det är inte roligt. Ens favoritvantar. Ett paraply. Etc. Det är en smått helvetisk marsmånad, kan snart inte minnas en segare vår… jo kanske 1985 och 1987. Det var två smällkalla vintrar de åren, och våren blev sen. Men den kom 🙂 och det gör den i år också, var så säker. Men inte i mars och inte före påsk, inte ens i Skåne om jag får gissa… men snaaaart 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.