Sanningens ögonblick

Sanningens ögonblick

Dagen startade lite halvgrinigt, hade sett framför mig en lugn morgon med frukost hemma vid bordet och snabbläsning av skruttidningen jag aldrig hinner med, men av någon anledning rann tiden iväg för mig alldeles. Behövde göra lite ekonomiska förflyttningar (hittade en räkning i förrgår som jag glömt bort) och så var det ju vägdag. Man kan tro att det var vägningen som solkade humöret, men så var det faktiskt inte. Jag är snarare lättad att det inte var värre, jag trodde faktiskt det skulle vara det. Sammantaget talar vi om ett pluskilo på en månad (där påsken var +/- 0!) och då skulle jag nog vilja säga att dagens vikt på +0,4 antagligen är lite i överkant. Bortsett från att jag hade ett mycket förlösande toabesök nyss är jag mitt i mensen och svullen som attan, jag verkar binda vatten som en tvättsvamp. Hade på mig lösa strumpor igår (för folk med blodtrycksproblem) och de gav märken ändå, det säger en del. Jag ser ju på mina ben och fötter att det inte är bra just nu, säkert en anledning till mina fotproblem. Men jag får inte panik över det heller, kosten har ju varit rätt så förkastlig och demonen har varit i farten och det rubbar kroppen rejält. Jag ska försöka dricka mycket och äta vettigt och se om det går åt rätt håll. Jag tror också att jag lider lite av att jag står så pass mycket som jag gör på jobbet, jag behöver ta hand om mig lite mer där. Tyvärr rev jag sönder mina dyra kompressionsstrumpbyxor i morse, oerhört irriterande! De måste nästan varit sönder innan, jag har inga vassa naglar just nu som skulle kunna orsaka ett sådant hål. Jag får skaffa nya + att jag är inne på att skaffa någon slags sandal till jobbet så att jag slipper stå i mina vardagsskor. Naturligtvis skulle jag även kunna stå barfota. Jag ska även bli bättre på att använda kompressionsstrumpor när det är lämpligt. Sitta ner vill jag helst slippa, jag kan ju inte sitta som jag ska. 🙂 Då är det ryggen som tar stryk stället.

Så det finns alla förutsättningar nu att ta tag i mitt liv. 🙂

Idag har jag officiellt hängt av mig vinterjackan. Hoppas slippa se den på ett bra tag nu. Komiskt nog köpte jag i höstas en lättare vinterjacka som skulle tåla regn extra bra, men veckan efter kom eländesvintern och det blev aldrig av att jag använde den. Den får vänta till i höst. 🙂

Fick hem en hel del av mina beställningar igår.

  • Ett par mönstrade kompressionstights från 2XU som jag velade om helt i onödan, de satt ju kanonbra och är så sköna!
  • Två par BLACC tights i samma modell och storlek som jag har sedan innan, fast andra färger. Lustigt nog var de väldigt tajta, men jag vill minnas att de jag redan har töjde ut sig efter första användningen så jag tar en rövare. 🙂 De var verkligen inte dyra, BLACC är oerhört prisvärt.
  • En långärmad BLACC funktionströja för det facila priset 99:-. Fantastiskt skön! Jag tog även här en rövare och valde storlek M, och jag tycker det var rätt beslut. Visst, den sitter tajt, men på rätt sätt, dvs inte som ett korvskinn.
  • Ett cykellinne från Craft. Här snackar vi tajt, men det ska det ju vara när det handlar om cykling och jag tyckte faktiskt det såg bra ut ändå. Tanken när jag köpte det var också att ha det under en tunn jacka, det är sällan vi har de tropikgraderna i Sverige.
  • Jeansen från Lindex, som satt lika bra som jag kom ihåg, kanske lite lösare?
  • En äggkokare, som ska testas i helgen. Mycket nyfiken på att se om den är bra eller inte.

Idag ser det ut som att min paket från Bonprix ska dimpa ner + att jag säkert får ännu ett par kompressionstights i lådan. Sedan väntar jag på lite LEGO-böcker + Traderaköpet, men de utgår jag från tar lite extra tid.

 

Ska nu gå på lite inspirerande föreläsningar på förmiddagen, sedan kanske jag tar en lång promenad på lunchen om vädret är som de har sagt och fötterna tillåter. Kände inte att jag vill stressa in ett ”riktigt” pass idag, då kör jag hellre någon slags löpning på fredag då jag har lite inbokat i schemat. Jag körde 40 minuter rodd igår direkt när jag kom hem och fick ett ganska bra resultat, även om jag har svårt att hitta rätt rytm fortfarande. Jag ror för sällan antar jag. I morgon vankas uteträning på morgonen, garanterat någon form av löpning.

Klockan 10 idag släpps biljetter till en konsert som vi vill gå på,men de kör på ett lite ovanligt biljettsläpp där man behövde anmäla sig i förväg för att ens få tillgång att köpa. Jag står på VÄNTELISTA där, så det ser dystert ut. Lite konstig approach kan jag tycka, det är ingen artist som är så stor att jag förstår varför det är sådant tryck. Å andra sidan är lokalen inte gigantisk heller, men ändå… Jag har sett större artister där utan att behöva jaga biljetter. Jaja, blir det inget hänger vi inte läpp för det.

 

2 svar på ”Sanningens ögonblick

  1. Man brukar ju kunna lägga på sig mycket vätska just under mensen. Jag har ingen mens sedan 1 år men minns med förskräckelse hur jag kunde svälla upp i ansiktet, bli påsig och degig under ögonen och få svullna ögonlock. Vaderna och brösten ska vi inte tala om… Hurra för att hänga av vinterjackan – jag tvättade min vinterkappa förra veckan och den är nu Inne i Garderoben 😉

    1. Jag brukar annars tappa under mensen eftersom jag svettas så mycket och rusar på toa. 🙂 Men det är väl ännu ett ålderstecken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.