Vikthopp

Vikthopp

Hohum, vägde mig i morse av nyfikenhet och det var ETT KILO MINDRE från igår! Känns i kroppen också! Så om jag fick använda dagens vikt hade jag faktiskt tappat ett hekto nu i april istället för att ha ökat ett knappt kilo. 🙂 Nu är det lite som det är med siffror såklart, men kontentan här är att jag inte alls ökat lavinartat under de här fyra veckorna som jag hela tiden fasat för, jag har stått still. Så nu är det verkligen bara att bita i och börja jobba för lite roligare siffror. Inte för att siffror i sig definierar mig, men det är ju ett tacksamt mätbart mål. Jag tänker bara formulera ett delmål i nuläget = under 80. Just idag är det 1,4 kilo dit vilket låter lite och enkelt, men har varit riktigt svårt att uppnå i år, jag har stampat på samma plats i snart fyra månader nu. Jag har åter igen varit lite för hoppfull och litat för mycket på mitt eget omdöme. Jag KAN ha bra omdöme, det är inte det som är problemet – men jag är verkligen inte där i nuläget. Jag behöver börja skiva den här elefanten på ett helt annat sätt nu. Jag behöver alltså en helt ny kniv för nu tt riktigt drunkna i unkna metaforer. 🙂 Kanske, kanske jag vässar Lifesum, fast med generösa nivåer i så fall. Skygglapparna har åkt av vågen nu i alla fall, jag känner mig mogen att möta resultatet en gång i veckan igen.

Känns bra att se detta resultat just idag också efter att ha haft två förmiddagar på raken med inspirerande tal. Idag lyssnade jag t ex på Aron Andersson, en väldigt inspirerande man som drabbades av cancer som barn och hamnade i rullstol på grund av det. Idag är han idrottare och äventyrare och har t ex klättrat upp för Kebnekajse, handcyklat från Sverige till Paris och simmat mellan Sverige och Åland.  Jag gillade hans syn på livet och jag köpte faktiskt hans bok eftersom jag kände att jag verkligen vill läsa den. Han är inne på samma tankar som jag, fast är mycket längre och har dessutom mer handgripligen levt efter dem. 🙂 Jag blev väldigt inspirerad!

Mindre inspirerande att se bilderna från träningsveckan. 🙂 Jag har fastnat på två bilder på lite håll och på den ena ser jag faktiskt exakt ut som den där elefanten som jag vill skiva. Men jag står helt tokigt, i min värsta vinkel och har korta tights på det. Jag ska inte ha det – rent estetiskt sett. Kjol, klänning eller trekvartsbyxor är min modell. Jag ser helt annorlunda ut i linne och tights som slutar lite över knät jämfört med linne och tights som slutar på halva låret. En absurd skillnad. Långa tights går också bra lustigt nog. Capritights är tyvärr av någon anledning svåra att hitta numer.

I morse testade jag nya 2XU-tightsen på årets första utepass och de satt jättebra genom hela passet. Jag fick hem ett par till i liknande modell igår som satt lika bra + att jag hämtade ut mitt Bonprix-paket där jag visst också hade ett par träningstights (hade helt glömt dem). De kanske är i största laget, men jag ger dem en chans. Så nu jädrar finns det tights hemma! Fem nya par!

De andra kläderna från Bonprix behåller jag också. Bland annat två par trekvartsbyxor. Det ena paret var jag på vippen att returnera eftersom de var på gränsen till för lösa i midjan, men efter att ha provat med ett par mindre hala trosor(!) valde jag att behålla dem ändå. Jag har ju ”vuxit ur” stora delar av sommargarderoben trots allt och att hitta den typen av byxor i vanliga affärer är oftast omöjligt, de som finns är alltid så låga i midjan att de är superobekväma.. Skulle det nu vara så att dessa blir för stora så kan jag överleva detta. 🙂 I paketet var även några lite annorlunda toppar och linnen och naturligtvis en blommig klänning. 🙂 Dyrt blir det, men samtidigt är ju inte Bonprix så dyrt i sig, som tur är.

Idag står jag här i kort, somrig klänning + trekvarts-tights eftersom de utlovade sommarvärme idag. Jag rakade till och med benen i morse (fast rätt dåligt insåg jag när jag hade duschat efter passet…) Hittills känner jag mig lurad på sommarbiten, även om det varit hyfsat varmt. Fick till och med regnstänk på mig på väg tillbaka från föreläsningarna och himlen var gråmulen. Men jag tycker mig skymta lite solljus nu bakom mörkläggningsgardinerna, hoppas hoppas. Framförallt hoppas jag på sol och inte så jobbig vind i morgon, jag ska gå tidigare så att mannen kan plocka upp mig och så hoppas vi kunna premiärgrilla + även sitta ute lite. Det hade varit toppen!

2 svar på ”Vikthopp

  1. Det är ju imorgon fredag som de riktigt höga temperaturerna ska komma tydligen… jag planerar att lufta utecykeln då 🙂 Bra där att börja med veckovägningar igen och faktiskt följa upp siffrorna. Man måste ha lite koll… man behöver inte piska sig men en smula koll är nödvändig… sedan VAD kollen består i, kan variera 🙂 jag duckar vågen emellanåt men kollar in min kropp och hur kläder sitter. Och jag smörjer mig ju varje dag med östrogengelen, den sitter på magen, så där har jag också lite koll – alltså hur mycket magen putar när jag ska smörja på gelen ha ha 😀

  2. Jag har vägt mig varje vecka, men haft displayen övertäckt. Det var lite av ett måste för ett tag. Nu kommer kollen lite av sig själv också när man inte behöver vara insvept i tre filtar och gå i tre lager kläder. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.