En vecka kvar…

En vecka kvar…

Vägdag idag och tangerat årsbästa. Det är nu 8 hekto kvar att få bort till nästa vecka om jag vill vinna mitt dietbet. Inte omöjligt, men lite läskigt. Jag har ju inte direkt statistiken på min sida och det är långhelg på det. Men även om det nu skiter sig är jag stolt att jag är så pass lågt som jag är med tanke på att jag nyss var på semester och inte snålade med vare sig mat eller dricka. Jag känner det lite på kroppen också.

Min plan är i alla fall att väga mig dagligen nu för att se lite hur landet ligger så att säga fram till deadline. Finalvägningen ska ske någonstans mellan 26-27 juni, gissa om det lär bli en morgonvägning. 🙂

Nästa steg är att komma underfund med hur jag vill ta tag i livet efter semestern. Lite nyfiken är jag på nya VV, jag kan ju inte riktigt säga att jag älskar att räkna kalorier i detalj. Jag lessnar oerhört snabbt. Lifesum är en bra app i sig, men det är alldeles för mycket kladdiga användarvärden i listorna. Det är jättebra att man kan dra nytta av andras inmatningar såklart, men de som är portionsspecifika är ju helt meningslösa för mig t ex. Jag vet ju inte hur de har värderat en portion liksom. Jag får dessutom ofta upp säkert 20 alternativ där det varierar VÄLDIGT mellan värdena. Jag skulle lika gärna kunna höfta själv då. Kanske jag hoppar på VV för tre månader bara för att få en känsla för det? Tekniken lär ju ha gått framåt. 🙂 De första signalerna jag fått av Taggart5501 gör mig intresserad, mycket av det jag ofta äter är noll points och då blir fokus på mina problemområden (ost och kolhydrater).

Jag ska suga på det lite till, först ska vi se hur mitt dietbet går.

Oavsett vilket lär det gå bättre än mitt VM-tips på jobbet, har inte ens brytt mig om att kolla var jag ligger. Jag kan inte ha många matcher rätt så här långt, det går helt emot vad mina tärningar sade.

Hade ju tänkt köra något slags pass idag, men jag hade en urusel natt sömnmässigt och jag tror inte min kropp mår särskilt bra av fysisk ansträngning idag. Istället klurar jag på att gå fram och tillbaka till polisstationen, det är en hyfsad promenad åtminstone och vädret ser ok ut. Frågan är dock om regnet tänkt dyka upp, det är grått och mulet som tusan och radarbilderna ser oroväckande ut.

Midsommar är runt knuten, men det är en helg jag inte har mycket till övers för. Har bevittnat för många fylleslag som barn. I vuxen ålder har de flesta försök till samkväm med andra varit aptrista och jag skyr det som pesten numer. Det är lite som nyår, en storhelg som oftast slutar i moll eftersom alla har så höga förväntningar. Jag ser fram emot sovmorgon och god mat hemma. Vi tänkte rata sill och nypotatis i år och köra på en vegetarisk smörgåstårta istället som jag velat prova länge. Vet inte om mannen önskar jordgubbar, själv klarar jag mig bra utan. Nubbe blir det inte heller, däremot lite cava och rosevin. 🙂

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.