Hej igen maxvikt

Hej igen maxvikt

Äntligen lite vardag igen, visserligen för ett kort tag. Vaknade i natt och var helt bergsäker på att jag hade fått nytt munsår, fick stiga upp och kolla läget utifall jag skulle ta tabletter. Det är hopplöst den här tiden på året, jag blir lätt torr i ansiktet och i synnerhet runt läpparna och får rodnader som känns precis på samma sätt som munsår. Eftersom det varit lite stressigt och jag var på resande fot igår + att jag haft lite förkylning i mig på det kändes det nattsvart. Jag fick munsår förra veckan redan och testade då ett receptfritt preparat som jag köpt i Finland för att utvärdera det och det verkade ju fungera, men man vet aldrig. Jag är SÅ irriterad på att det är lika lätt att få tag i inom landets gränser som cannabis (det är för den delen säkert lättare, men jag har ingen erfarenhet 🙂 ), medan jag kan köpa det i vilket apotek som helst i andra länder. OK om jag kunde få en läkare att skriva ut en rejäl dos åtminstone, men jag får tjata och tjata och så får jag tabletter till ETT skov. Då vill man inte direkt slösa på dem vid falsklarm. Nu är båda sorterna i väskan i alla fall för att vara snabb vid ett eventuellt utbrott.

Heldag i Malmö igår, vilket kunde varit utmanande kostmässigt, men gick över förväntan. Frukosten åt jag hemma vid 05:30 och jag härdade ut efter det fram till lunch 12:30 då jag var rejält hungrig. Lunchen var både god och relativt ok vad jag vet, det kändes åtminstone så. Det var vegetarisk Asian fusion med indisk touch, fast inte alls så mastigt som indisk mat kan vara.  Jag åt upp med god aptit och gott samvete. Sedan blev det inget mer förrän jag var på stationen igen vid fem och hade lite tid över tills tåget gick. Mitt gamla jag hade köpt allt klet som fanns att tillgå (mackor, sallader, bullar) och burit med sig hem och hetsätit, men den tiden är tänkt att vara förbi nu och jag var faktiskt inte ens hungrig. Jag köpte en god mugg kaffe på EH och var klok och valde deras goda Special Brew som är hett, starkt och gott och utan klet i. Det satt som en smäck efter en intensiv dag med mycket interaktion, det suger musten ur mig. Fast det är lustigt nog lite enklare när jag är med och håller i saker istället för bara är passiv deltagare. När jag kom hem sedan ville min roliga kropp bara ha saltgurka först, vilket jag INTE hade hemma så jag lyckades övertyga dem om lite annat, men det var en mycket konstig tallrik. 🙂 Det är skoj när kroppen har märkliga cravings, det är inte bara förunnat gravida. Man måste bara lära sig lyssna.

Vägdag idag och jag hamnade rätt på 75 kilo, min gamla hederliga maxvikt från förra sessionen med VV. Vikten jag hade tänkt mig då att jag inte skulle överskrida utan att genast ta tag i om det blev så pass. En klok tanke i sig, ungefär här går nog fortfarande min gräns till då jag verkligen börjar känna av övervikten (även om BMI nu säger annat). Nu gick det ju inte helt hundra att hålla löftet dock. 🙂 Från 2016 och framåt var det i princip konstant över 75 och mer därtill. Det betyder faktiskt att jag i år för september åter igen får en härligt grön siffra, och denna gången är jag lägre än 2017, 2016 OCH 2015! Jag flåsar även 2014 i nacken. 🙂 Nu vet jag dock inte vad följande vecka kommer att innebära eller hur mycket det kommer att rubba mina hormoncykler, men jag hoppas kunna ta fart hyfsat snart igen. Jag är nästan mer rädd för hormonändringen än själva semesterätandet. 🙂 Min kropp är som en klocka när det gäller hormonerna och att rubba det brukar alltid vara lite surt för ett tag. Men jag har inget direkt val. Jag vill inte vara mitt i mensen nästa vecka, det skulle förta mycket av glädjen.

Just idag är jag ett halvt kilo under mitt dietbet om två veckor, men med en veckas kaos i kikaren kan det gå hur som helst. 🙂 Men jag åtminstone några ynka dagar på mig att leva snålt innan jag måste stå på vågen. I värsta fall får jag som sagt supa mig rejält full, jädrar vad jag tappar vattenvikt på det. Lite problematiskt att gå till jobbet då bara. 😉

I morse hade jag bokat tid på löpbandet och höll det öppet vad jag skulle göra. Men eftersom jag sovit rätt sopigt och känner mig lite ”avskavd” tyckte jag inte det var tal om vanlig löpning utan jag körde på mitt kära backprogram på 45 minuter. Jag ökade åter på farterna lite här och var och det kändes bra. Precis lagom idag. Noterade även att min tränings-BH från NewBody åter sitter som den ska.

 

 

2 svar på ”Hej igen maxvikt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.