Hej December

Hej December

Då var det december månad och med den brukar ofta komma en känsla av att vilja ta det lugnt och ha det mysigt (inkluderat äta gott). Det är inget fel i det såklart, men det behöver ju inte vara precis varendaste dag så jag får verkligen försöka vara lite mer på tårna nu. Jag vet att det låter knäppt, men jag är riktigt glad att jag har mitt dietbet att kämpa för, annars hade de nog varit väldigt lätt att ta en ”paus” just nu. Jag märker att det är segare att använda appen och jag vill plötsligt fika en hel del. Det är förstås ok i sig, men det ska vara speciella tillfällen.

Nåväl, det har känts lite extra skakigt under veckan, efter onsdagens fina siffra har det gradvis gått upp och eskalerade så pass igår att jag blev lite nervös för fredagen, även om jag såklart vet att min kropp beter sig så här. I synnerhet när jag ätit mycket bröd och salt mat – vilket varit helgens mantra. Även om jag är lite stolt över att jag undvek de värsta farorna och gjorde kloka val, så har jag slarvat med annat och helt enkelt inte brytt mig.

Men idag var det 1,1 kilo lättare igen, mycket tack vare mensen. Jag svettades som en dåre hela dagen igår och skämdes nästan på lunchpasset eftersom jag riktigt kände hur jag stank. Kroppen vet verkligen hur den rensar under röda veckan, den saken är klar. Så just idag är jag på rätt sida gränsen igen för fredagens invägning, men så som min vikt hoppar runt vet man ju aldrig vad som sker. Mitt mål är att hålla det snålt fram till fredag, vilket inte är så svårt förutom att vi har julbrunch på jobbet på torsdag. Men jag tror ju inte det är något överdådigt + att jag kan anpassa lunch och middag vid behov

Rent statistiskt ser det överlag bra ut om jag nu ska vara ärlig, det här är ju mitt mönster för den här gången och det känns egentligen rätt bra att köra så pass laid-back som jag gör och ändå se resultat i förlängningen. Ska jag nu tala om mål så är det mitt dietbet. Först och främst gäller att klippa fredagens mål, sedan ska jag verkligen försöka hitta energin att hålla mig runt 72 utan läskiga skutt uppåt. Mer begär jag inte av mig just nu. Jag vill förstås jaga efter sextiotalet också, men jag tror inte att det är rätt läge just nu att driva på den biten. Först dietbet, sedan sextiotal. Passar bra in i tiden också eftersom finalen är i februari och våren är den tid jag statistiskt enklast går ner i vikt (och håller den).

Invigde min nyaste kjol igår och till min irritation visade sig den V-ringade tröjan från KappAhl i storlek S vara löjligt stor, så det såg inte alls bra ut tillsammans om jag inte stoppade ner den i kjolen. Meh. Att det ska vara så svårt att hitta vanliga toppar? Idag har jag istället en smal stickad mörkblå tröja som jag inte minns var den kommer ifrån (alla lappar har klippts bort), det är en av mina bästa tröjor just nu. Men det är lite kallt att bara ha den. Ack denna kyla.

Igår var det Soma Move igen och glädjande nog release 17. Bortsett från svetten och stanken så gick det KANON. Jag blev även jätteglad att se att träningsgruppen fått ett par pass till innan jul, så vi får sluta med flaggan i topp.  Det kommer bli tomt utan dem, det är svårt att ersätta dem rakt av.

Handarbetesfrossan fortgår och igår virkade jag egentligen klart en mössa som jag hållit på med ett tag (repar hela tiden upp den och testar nytt så det tar sin lilla tid), men blev inte hundra nöjd med den improviserade kanten så jag rev upp den delen också och ska göra klart idag hoppas jag. Jag fick hem mer garn igår och var sugen på att starta något av alla andra projekt jag har suktat efter, men till min irritation saknade jag antingen nålar eller garn till alla de projekt jag var sugen på. Dessutom har jag till på köpet tappat koll på vilket garn som ska till vilket projekt och hur jag tänkt. Gah! OK, jag har några stickprojekt som hade funkat, men jag är just nu virksugen i första hand. Tack och lov är det stora paketet på väg, där finns dels garn till två superroliga projekt + ett set virknålar så att jag ska slippa fortsatt irritation. Jag är rätt säker på att jag lyckats slarva bort några också. Inte alls ovanligt, jag älskar att starta upp projekt och då hamnar nålarna i den påsen dumt nog. Jag ska bli bättre på det där och en dag när jag är fylld av energi (haha) ska jag se till att rensa i mina skåp och få lite ordning på prylarna. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.