Full fart framåt igen

Full fart framåt igen

Plötsligt är det fullt upp på jobbet igen! Denna vecka är helt fullsmäckad och det lär se ut så ett tag framöver. Visserligen kul på sitt sätt. Fast det går lite upp och ner, vissa dagar är det jättekul, andra dagar vill jag bara tacka för mig. Men det är väl det som kallas livet. 🙂

Om ett par veckor ska jag och min indiska kollega ha workshops om våra nya arbetssätt och vi håller på som bäst att göra klart materialet, vilket igår kändes helt omöjligt, men idag är jag plötsligt klar och nöjd med en del som stod på mig. Men vi har saker kvar att göra, den saken är klar.

Jag fick nyss lite oväntad positiv feedback från en kollega (egentligen två) gällande en liten presentation jag hade igår (resultat från en liten snabbworkshop). Det gjorde mig väldigt glad faktiskt eftersom jag själv är min värsta kritiker som alltid och tyckte jag var lite väl flamsig och stressad (= sist ut och ville med tåget). Men kollegan tyckte jag visade sådan pondus och sade så snälla saker att jag säkert blev lite röd om plytet (som tur är kom jag precis från mitt HIIT-pass).

HIIT ja, idag var det mördartränaren (taskigt begrepp, jag tycker alltså om honom, men han kör HÅRT). Fast idag var det inte så ”mördande” som det brukar och han visade alternativa övningar på knäna så jag gissar att han fått lite feedback på det. Därmed inte sagt att det var lätt, det var många tuffa övningar.

Jag blev även plötsligt varse att jag nu kan resa mig från liggande (med benen i luften) till stående utan handhjälp (= en av övningarna), det tog ett tag innan jag insåg vad jag höll på med. 🙂 Det är en sådan sak jag kämpat med i många år och det längsta jag kommit är att jag kan göra det en eller ett par gånger och att jag då behöver pendla rätt mycket med benen. Men inte längre tydligen! OK, jag korsar fortfarande fötterna vilket gör det lättare och inte minst tryggare, men jag ska baske mig träna på att stå jämfota istället, det borde ju gå nu med lite mer möda även om rumpan är tung. 🙂 Vissa gör det med sådan lätthet av sig själva, men det har alltid varit svårt för mig, jag har alltid haft min kropp emot mig lite. Men det är kul att känna framgång och att påminna mig om varför jag envist håller i. Det har rätt lite med min vikt att göra.

Verkar bli en träningsintensiv vecka, körde nya passet Atletisk Skivstång igår med enbart gamla träningsgruppskompisar och det var ett kanonpass! Som väntat hade vår instruktör (samma person som har Soma Move) tagit det bästa från träningsgruppspassen (med hjälp av gamle tränaren märk väl) och tweakat till det lite så att det lyckades bli än tuffare. Jag är väldigt glad att jag var smart och körde på låg vikt, det räcker gott och väl! Passet handlar alltså INTE om att stå och pumpa tung stång, utan ungefär allt annat. Samtliga tre rörelseplan är inblandade och man använder stången på de mest galna sätt, vilket är jättekul – och tungt! En rörelse är t ex där man ska gå ner LÅNGSAMT i en squat och samtidigt långsamt föra ut stången balanserades mellan tumme och pekfinger på så raka armar man kan hela vägen ner/ut tills man är i full squat och armarna är sträckta rakt ut med stången lätt vilandes mellan fingrarna.

I morgon har jag lovat mannen ett pass kettlebells hemma, på torsdag tänkte jag gå på cirkelpasset kl 7 och på fredag är det såklart Soma Move. Dessutom körde jag 40 minuter rodd i söndags på det! Riktigt nöjd med det passet också, kom upp i riktigt bra siffror (4,6) och hade jag bara börjat aningens tidigare att pressa mig rejält hade jag tagit ett hack till på resultatet (två hack till är mitt absoluta rekord genom tiderna = 4,8). Min roddmaskin är lite märklig med att mäta avstånd så jag har tyvärr dålig koll på vad siffrorna egentligen motsvarar. Jag vet bara att när jag använder gymmets roddmaskiner får jag helt andra siffror. Jag hittade en switch för något år sedan som ska slå om till km istället för miles, men mina resultat blev ändå precis de samma. 🙂 Det verkar bara ändra enhetsnamnet i displayen. Dessutom är det lågt räknat även för att vara i miles om jag jämför med mina roddresultat på gymmet. 4,6 miles = 7,4 km på 40 min i rejäl fart är lågt, på gymmet når jag det på en bråkdel av tiden. Å andra sidan är det verkligen helt olika maskiner. Men den fyller sitt syfte och 4,6 är faktiskt kanonbra oavsett! Länge sedan jag såg sådana siffror.

2 svar på ”Full fart framåt igen

  1. Roligt med framgång på alla områden! Det blir man glad över 🙂 Särskilt roligt är det nog att ”besegra sig själv” vad gäller det fysiska och klara av svåra övningar. Grattis! 🙂 Själv kommer jag nog aldrig att kunna göra det du beskriver, pga min vänstra vad som blev känselnedsatt av diskbråcket… men jag är nöjd ändå med allt jag klarar av, med tanke på hur illa diskbråcket tog när det var som värst. Heja oss!

    1. Ja, VAD man gör är skit samma (har träningskompisar som gjort det från start utan minsta möda), det är ju den personliga förändringen som är det coola. 🙂 Lätt att glömma bort ibland hur långt jag kommit jämfört med 2010.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.