Det börjar ordna upp sig

Det börjar ordna upp sig

Minus på vågen idag och jag hoppas att det fortsätter åt det här hållet framöver nu. 72,8 kilo idag, vilket är ett halvt kilo från mitt mål den 7-8 februari. Känns görbart utan allt för mycket uppoffringar.

Jag har en rytm där jag är rätt snål i veckorna och mer frisläppt på helgen, det är så jag fungerar och jag tror inte att det går att göra på annat sätt om jag vill hitta en metod som ska fungera i längden. Ska jag dessutom vara riktigt ärlig mot mig själv har jag faktiskt skött helgerna bättre än vardagarna nu mellan VV-perioderna. Det som jag började slarva allt mer med var faktiskt vardagsmyset, lite för mycket uteluncher och mysfikor. Inget som jag är direkt förkrossad över egentligen (det är rätt mänskligt), men det krävs dessvärre rätt lite för att kilona ska smyga sig på igen, i synnerhet nu när jag passerat 40. Men jag är vid gott mod och jag tror mig kunna hitta en bra väg framåt även utan VV. Inte för att jag har någon brådska. Just nu trivs jag jättebra med mig själv, har inga jättebehov att bli smalare egentligen. Men det hade såklart varit bra att ha mer buffertutrymme, det ska jag inte hyckla med. Dessutom är jag nyfiken vad ett par kilo till faktiskt gör både uteseendemässigt och inte minst motionsmässigt.

Den här veckan har jag tweakat till mina vardagar lite och ätit extra frukost hemma två dagar på raken nu. Jag har vaknat hungrig och då ska man såklart äta. Fast jag ska erkänna att det är lite stressigt att få till det, jag stiger ju upp kl 05.00 och tåget går 06.12 och tiden däremellan är rätt knapp även utan frukost. I synnerhet så här års då det tar längre tid att cykla till stationen, för att inte tala om att klä sig. Jag får klura lite på om jag kan lösa det på annat sätt, t ex att ha med mer frukost till jobbet. Tyvärr är jag ju skapt så att hur mycket jag än äter på morgonen så är det som bortblåst senare, det är som att det inte tar. Ibland mår jag faktiskt bättre om jag INTE äter, vilket låter lite galet. Men jag har lärt mig ett och annat om hur min kropp och min knopp fungerar med åren.

Idag löste jag det hela med att äta två linskakor med ägg + kaviar hemma (3 SP) och så har jag med mig lättyoghurt och äppelbitar i kanel istället för flingor till jobbfrullen. Dvs 0 SP. Just idag har jag middagsrester från igår till lunch (lax, potatis och kall sås för 5 SP) och till middag blir det mannens hemlagade köttfärssås + spaghetti som jag sedan innan räknat ut som 12 SP allt som allt. Han gör den lite olika från gång till gång, men så noga orkar jag verkligen inte vara. Kvar blir 3 SP som jag sparar på tills vidare. Jag har en banan som jag tänkt ta på vägen hem eftersom vi ska köra kettlebells innan vi äter idag och det brukar vara plågsamt att vänta. 🙂 Krisar det alldeles lägger jag mina kvarvarande SP på en halv barebell-bar.

Frysen börjar annars gapa lite tom, så jag borde planera in lite storkok framöver.

Jag beställde hemleverans från Maxi även denna vecka, har så mycket möten i morgon att jag inte vill jäkta in till Hässleholm också och trängas med folk. Himla smidigt måste jag säga!

Till min förvåning har jag fortfarande pengar kvar på kontot, januari har inte varit en särskilt jobbig månad för min del ekonomiskt. Jag älskar att vi inte drivs av julhysteri i min familj. Pragresan var förbetald och rummelpengarna redan avsatta. Jag kan ju om jag vill! 🙂

Tillägg: Jösses så gott det var med kanelkryddade äppelbitar i yoghurten! Ska absolut börja med det oftare, kan även tänka mig att ha i lite nötter och frön.

Ett svar på ”Det börjar ordna upp sig

  1. Jag gillar det förhållningssätt du kör till kost, hälsa och motion! Jag har ett något annorlunda upplägg men jag tycker som du att helheten är det viktiga och att man inte får bli för strikt med detaljer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.