Vinterh-vete

Vinterh-vete

Förbaskat mycket måndag idag! Fy tusan så tjurig jag var i morse, och som vanligt får ju mina närmaste lida för det. Ändå var mannen så snäll att han skjutsade mig till stationen i snöslasket, han är en klippa. Jag hade inte hunnit gå upp idag så som vägarna såg ut och cykla kan man glömma. Jag avskyr den här tiden på året, det går inte att säga det på annat sätt.

Helgen var jätteskön, men alldeles för kort. I fredags fick vi hem vår nya skivspelare, 11 kilo tung. Vilket ljud! Vilken kvalitet! Vi hade inte räknat med att hinna få hem dem och hade således inte planerat att sitta och lyssna på musik, men efter att ha sett en film kunde vi inte motstå det längre och spelade loss och tittade på gamla foton på min hopplösa dator. Det är inte klokt vad åren går!

Det blev riktigt sent i säng med andra ord och lördagen hade vi inte direkt någon större energi att ta tag i saker, så vi såg mängder av filmer och bara njöt av att vara lediga. Jag tog mig lite tid att surfa loss på saker jag behöver också och det slutade med att jag handlade hudvårdsprodukter för rejäla summor (oprövade dessutom!) + att jag beställde nytt VV-paket från Apoteket Hjärtat, trots att mitt går ut först i mars. Det är för billigt att motstå just nu, även om den extra Refunder-rabatten sket sig denna gång (helt enligt deras regler så jag kan inte gnälla som så, men det har fungerat innan utan problem så det är lite irriterande i sig). Jag är rätt säker på att jag vill köra på med appen ett tag till. Jag skulle rent krasst kunna nyttja mitt friskvårdsbidrag också, men det kostar mer i rena pengar. Kanske jag tar det i sommar om jag inte hittat annat att nyttja de pengarna på.

Jag har även surfat mig blå på bärbara datorer, jag har sagt att det måste bli en ny i år om jag inte vill riskera att den jag har skär ihop alldeles innan jag hunnit föra över min info. Men det är SVÅRT att välja. Jag vet ändå ganska väl vad jag vill ha, men den datorn finns som vanligt inte. 🙂 Ja, naturligtvis finns det datorer som uppfyller de specar jag vill ha, men de har då massor av annat lull-lull som jag inte vill ha, eller betala för framför allt. Jag vill t ex inte ha 4K-skärmar som man kan peka på, det är inget jag behöver.

Egentligen skulle jag vilja handla en ny surfplatta också, vilket kanske låter lite galet och onödigt om jag nu ändå ska ha en ny dator. Men jag använder plattan annorlunda än datorn och vill även fortsätta göra det framöver. Plattan är den jag drar med mig på resor och annat. Plattan jag har idag är gammal nu och börjar dels bli väldigt full, dels krånglar den alltmer pg av att den inte har senaste tekniken. Jag kunde t ex inte koppla upp mig på WiFi i Prag nu i nyår, utan fick gå via mobilen. Men jag behöver ju inte köpa båda på samma gång och min nuvarande platta funkar trots allt än. Datorbytet är mer kritiskt.

Jag skulle vilja ha semester nu, jag är retlig och less och ur humör. Skrev nyss en lite småsyrligt mail som svar på ett småsyrligt mail från start visserligen. Kortfattat anklagas mitt team för att inte ha informerat ett projekt om en begränsning i vad vi kan göra för dem och en av medlemmarna i projektet hävdar att han inte hört ett ord om det. Synd för honom då att jag har svart på vitt att det är med honom vi tagit beslutet och att jag vet på klockan och dagen var det beslutades och bäst av allt, att det var på ett PROJEKTMÖTE med en massa andra projektjeppar inblandade. Så håll snattran, typ. Jag påminns åter om varför jag sällan rensar min mailbox. 🙂 Inte för att det lär hjälpa, det här är människor som ställer sig över bevis. Men jag mår bra av det för stunden. 🙂

Jaja, dags att lufsa hemåt i slasket!

4 svar på ”Vinterh-vete

  1. Vem gillar snötyngda och kalla och mörka januari… Jag brukar visserligen ha fördrag med snö och kyla, delvis norrländska som jag är 🙂 men mörkret tar fan kål på mig… Längtar sååå tills det är LJUST när jag ger mig iväg om morgnarna!!! Tycker du gör helt rätt som lättar upp med shopping, ha ha 🙂

    1. Men ni har ju riktig vinter också. 😁 Här är det max en dag sedan blir det slask och knöggel och ett helvete att ta sig fram.

      1. Jag rör mig mellan Uppsala, Märsta och Kista/Stockholm och det är avsevärd skillnad mellan orterna trots att det bara är ca 7 mil emellan! Är det -1 och snöfall i Uppsala så nog fasen är det +1 och brunslask i Sthlm grr… och man blir skitig långt upp på låren… Klimatgränsen går ungefär i Märsta. Söder om Märsta är det varmare och slaskigare…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.