Bröd byggde denna kropp

Bröd byggde denna kropp

Ny helg, nya kilon. 🙂 Konstigt vore det annars, jag har t ex ätit absurt mycket bröd och magen har varit alldeles i olag. Däremot noll alkohol, vilket ju är bra. Faktum är att vita helger dock oftast är värre för mig rent viktmässigt, alkohol sätter sig inte på vikten hos mig. Alkohol har naturligtvis väldigt många andra dåliga effekter, men just när det gäller ren vikt kan jag inte klaga personligen.

Fredagen blev fel redan från start, trots bra plan. Jag trodde att jag hade tagit upp kyckling i currysås + ris baserat på Jennie Kårebloms recept med mandelmjölk, men det visade sig vara en rejäl portion av mitt eget recept på matlagningsgrädde för betydligt fler SP. 🙂 Men gott var det och nehövligt efter passet!

Sedan hade vi planerat SP-snål lax och ris till middag och jag handlade med gott samvete hem en rejäl fredagsfika (istället för öl/vin) som vi avnjöt på trappan i solsken och vind. Men när vi väl kommit in igen var ingen av oss det minsta sugen på lax så vi tog oss till affären och inhandlade varsin tjock benfri kotlett och klyftpotatis. Så gott och så rätt. Tyvärr slank det även med hem en påse Favoritmix, men jag åt åtminstone inte upp hela.

Så det blev en hel del Vilda Västern och jag har ätit mer än jag behövt, men jag snyftar inte, jag bara konstaterar. Jag är dessutom nöjd med att jag accepterade läget och inte lät ätstörningen ta över. Man får välja sina strider ibland.

Idag är en hungrig dag igen, har väldigt många sådana nuförtiden. Jag tänkte försöka vara lite snällare mot mig själv och se vad det ger, så idag gnager jag loss på en hel proteinbar som extra utfyllnad. Lite ”läskigt” för hjärnan att acceptera, men samtidigt är det bara 203 kcal, vilket motsvarar 2 stora frukter eller knäckebröd som jag emellanåt tar för att stilla det värsta (utan att bry mig). Skillnaden är att en bar mättar mig mycket mer. Jag ska knappa in det idag, men ser jag att det triggar fel i hjärnkontoret kommer jag justera. Jag är inte 100 % VV-trogen och kommer aldrig vara, vissa saker behöver jag ha lösare tyglar på, annars väljer jag sämre alternativ.

Jag önskar ibland att kalorier funkade lite bättre än det gör för mig, jag blir tyvärr ännu snålare och galen där. Men det fina är ju att man väljer sin egen diet, ingen har att göra med hur jag väljer att följa VV eller andra program. 🙂 Jag måste bara våga lita lite mer på mig själv (och naturligtvis inte se det som ursäkter för att överäta).

Jag åt pastasallad gjord på allehanda rester från helgen till lunch idag och det lär bli sallad i morgon också eftersom vi har gott om fina grönsaker hemma. Jag fick hem ett flak ägg från en gård nära oss i fredags också, så ägg har jag gott om för stunden. Tänk så mycket godare det är med den typen av ägg!

På sistone har kroppen känts rätt stel, märks att jag ökat på mina träningsgtider lite. Idag körde jag t ex Tabata på lunchen och i den avslutande stretchen märkte jag väldigt väl att kroppen är stel och trög. Samma sak i fredags på Soma Move. Det är faktiskt lite ovant, har varit bortskämd ett tag nu med att jag känt mig väldigt flexibel, i och med att jag krympt lite också. Men det är bara att tänja på. 🙂 Och squatsen sitter i alla fall där de ska, min kollega kommenterade efter passet hur stark jag är som kan gå så djupt ner i jägarvilan. Jag har märkt själv detta år att där verkligen skett något rejält, men så har jag ganska många squats i benen också. 🙂

Dags att tuffa hemåt, min bar sitter rätt gott i magen ska erkännas. 🙂

2 svar på ”Bröd byggde denna kropp

  1. Bröd ger mättnad och kraft och är ett livsmedel som inte ska föraktas. Givetvis ska man inte överäta det, men det var ju faktiskt bröd rovor kål gröt etc som svenskarna levde på under många år, och i jordbrukssamhället. Tycker brödskräcken är smått överdriven ibland. Dessutom är det gott 🙂

    1. Jag önskar bara det fanns mer av det grova, sura brödet från förr. Det vita brödet ger mig mest dålig mage (fast det är ju tyvärr gott).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.