Små steg, stora planer

Små steg, stora planer

Neråt igen, men det är låååååååååååååångt kvar. Dock får jag ju säga att alla andra siffror ser jättebra ut just nu, så det går i alla fall åt rätt håll i stort. Kroppen verkar ändå gilla min rätt tuffa kosthållning just nu och jag kan inte klandra den.

Terminens först HIIT-pass igår var det sista vi hade med den tuffaste instruktören, han har genomgått en rejäl utbildning och ska nu testa på att vara ”riktig” instruktör på ett annat ställe vilket man ju inte kan klandra honom för. Det var ett bra pass med stationer där man körde tre olika övningar direkt efter varandra utan paus, sedan kort vila och så samma övningar igen utan paus, totalt 4 ggr. Tyvärr tog tiden slut så vi missade sista stationen. Men alla stationer innehöll lite av allt så det var inte så att man missade något.

Idag är min plan att springa på löpbandet rakt upp och ner. Visserligen är vädret just nu tilltalande för att sticka ut, men det har ju varit upp och ner hela veckan så det känns dumt att chansa.

Den här hösten kommer att bli rätt annorlunda. Jag är peppad för det, samtidigt som det också skrämmer mig en del. Mest är jag nervös över min träningsrutin som kommer att få ta lite stryk i den form den är idag. Jag kommer att behöva hitta andra vägar. Men det finns inget att skylla på heller, jag vet ju att jag har förutsättningarna att lyckas – om jag vill.

Jag är sugen på att hitta en bra bullet journal för att ta lite hjälp av i höst. Jag beställde en billig variant på vinst och förlust på Adlibris, men jag blev rätt besviken. Jag ogillar det svårlästa och i mitt tycke urfula, snirkliga typsnittet, liksom de små skrivytorna och jag är inte superförtjust i innehållet heller. T ex är det en liten sida med en stor ram runt om där man ska plita ner sina favoritplagg inom ramen och när man gjort det står det så käckt att kan man rensa ut resten. Eh va? Med ett så litet utrymme skulle jag få rensa bort 97 % av min garderob! Den jeppen som hittat på det måste vara man och/eller inte jobba på kontor. Dessutom är det löjligt många sidor vikta för vänners adresser, varför i hela friden då?! Om man nu bortser från att jag inte direkt har några vänner i sig (självvalt) så förstår jag ändå inte varför jag skulle ha deras adresser i en bok om personlig utveckling? Det är för övrigt ett återkommande ”fel” på de böcker jag sett, det är för mycket fokus på relationer, det är inte alls den biten jag vill jobba med. Samtidigt vill jag inte göra en helt egen heller, då blir det inget gjort. Jag får helt enkelt leta vidare.

2 svar på ”Små steg, stora planer

  1. När lusten att äta är större än lusten att hålla sig i form, dvs demonen som du kallar den, då får man det jobbigt. Allt sitter i hjärnan. Men man kan besegra hjärnan genom att trimma in nya beteenden. Dock måste man vara fan så envis. Tills nya vanor sitter i ryggmärgen. Det skrämmer mig att det är så lätt att trilla in i gamla beteenden. Har aldrig varit t ex rökare eller snusare – men jag har full förståelse för dem som efter flera års uppehåll, faller för rökningen igen i en väldigt stressande situation. Så är det ju för mig med känsloätandet. Men driften att träna är numera så hårt intrimmad att jag inte kan sluta med den. Det är något jag är extremt tacksam för att ha lagt mycket tid på!

    1. Det sura är att jag åter igen ser de negativa resultaten efter ett tag, vilket gör mig lite ledsen då jag skött mig bra, även i helgen. Men det är alltid så med min kropp, det tar ett par veckor innan jag kan ”andas ut”. 😁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.