Phew!

Phew!

Det går undan nu! Igår blev det äntligen 100 % offentligt med min nya roll och framförallt då vad jag ska göra framöver, vi har smugit runt lite i buskarna fram tills nu av olika skäl. Det blir ju så när man ska ta över efter någon annan och det finns egentligen heller ingen bra tidpunkt att komma med sådana nyheter, så jag var faktiskt lite nervös. Men jag har så här långt blivit väl emottagen och det känns såklart jätteskönt. Jag insåg igår att det varit en rätt tung sten som nu lyftes från mitt bröst. Det är ju inte heller så att jag petat undan någon, jag hjälper snarare till att lösa en lite knepig situation.

Jag ska inte ljuga, inombords har jag lite av en känslomässig bergochdalbana varje dag och det går från ”Det här ska nog gå bra” till ”Vad har jag GJORT?!”. Men det hör ju till förändring och jag försöker hålla mitt fokus på att detta är en bra utmaning oavsett hur det går, jag kommer att lära mig massor framöver och rent krasst har jag 21 år kvar att jobba, så det skadar ju liksom inte att få lite mer i ryggsäcken. 🙂 Men visst, det ÄR läskigt att vara ny på jobbet efter så många år, inte minst med allt ansvar på mina axlar. Jag börjar ju stenhårt rätt in i ett högprioriterat projekt med många ”utmaningar” och stora förväntningar, och det kommer att gnaga i mig att inte ha kontroll och svar på allt. Men jag tror också det är nyttigt i förlängningen.

Ironiskt nog kommer det snart ut en annons på jobbet jag suktat efter en längre tid nu och som jag är som klippt och skuren för (också projektlederi, fast mer som koordinator eftersom det i praktiken är ett projekt som aldrig stänger). Jag ska inte ljuga, en del i mig suckar över att det inte kunde kommit ut någon vecka tidigare, men någonstans tror jag ju ändå att det är bra att jag lämnar min trygga sarg och utsätter mig för större utmaningar än så.

Nåväl, idag är det fredag och mitt mål för helgen är att lämna jobbet på kontoret och riktigt njuta av ledigheten. Jag tror att det blir ännu viktigare för mig framöver att ha väldigt skarpa gränser mellan jobb och fritid. Jag behöver rensa huvudet mellan varven.

Och som slutkläm, om fem dagar är det dags för nästa vägning! Just nu är jag ett kilo över, vi får väl se hur det går. Jag ligger en månad efter så att säga. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.