Hoppfulla tider

Hoppfulla tider

Lite väl glad rubrik måhända, men jag är less på doom & gloom och lite positivt sker ju med jämna mellanrum trots allt.

Tack vare att Danmark fortsätter hålla sin gräns stängd får jag hela vår planerade hotellvistelse återbetald trots allt! Fick precis kvittot , så jag hoppas se pengarna inom någon dag. Klart plus till Tivoli Hotell som inte knusslar i svåra tider! Det var mycket pengar som hade gått förlorade annars (nästan 4500 SEK).

Jag avvaktar även med spänning hur Polen tänker göra, har oerhört svårt att tro att de öppnar sina gränser i morgon.

Mitt försvunna kosmetikpaket (sedan mars) har också löst sig (nästan i alla fall), det hade av oförklarlig anledning återvänt till mottagaren, så nu är det på väg till mig igen, så även där finns hopp. Och mannen såg en elektriker i ett av skåpen här nyss så kanske vi har sådan tur att det lyser ett gatulampe-sken över oss i natt, jag felanmälde det förra veckan för umptiljonte gången.

Dessutom har jag fått våra mobilabonnemang fixade i helgen, lite oväntat ringde Telia upp mig så att det blev löst direkt. Många privata huvudvärkar avklarade på kort tid med andra ord.

På jobbet är det dock inte speciellt muntert. Men det är inget att outta i en publik blogg, nöjer mig med att säga att det nog bara kan bli bättre nu… Jag gör i alla fall så gott jag kan, dock utan att ha ihjäl mig på kuppen. Det är tillräckligt med folk som mår dåligt nu.

Jag har startat om mitt VV-loggande också, men det går lite segt. Jag blev som vanligt less när sådant som är rätt lågt i kalorier visar sig vara skyhögt i points. Jag VET att det inte är det samma, men det är ändå irriterande när t ex en burksoppa är en sjättedel av dagens kalorier (räknat på 1500 kcal), men så mycket som halva dagens SP.

Till på köpet krånglar sökfunktionen idag. Meh. Men jag är inte så värst VV-trogen ändå, så jag överlever. Det viktiga för mig är att hålla igen, i synnerhet när det gäller kolhydrater och ost. Jag behöver inte bokföra som en dåre egentligen. Däremot ger det såklart bättre fokus när jag försöker hålla i registreringen. Jag skulle verkligen behöva hitta ett sätt att hålla hyfsad koll utan att bli irriterad eller blasé.

Jag har nyligen snabbtestat Mealsizer-måtten som jag köpte för ett bra tag sedan… Tänkte gnälla lite om hur de räknar gällande SP, men ser nu att jag antingen minns helt galet eller så har de ändrat något sedan igår. Troligen gäller det första. 🙂 Ett mått ris = 6 SP, det kan faktiskt stämma. Jag köpte storlek M eftersom jag tränar så mycket, men det hade onekligen varit intressant att köra med S ett tag nu när jag vill ner i vikt. Kanske värt en liten investering, får fundera på det. De finns rätt ofta rabatterade och jag gillar idén. (Och där tryckte jag visst på köp… 🙂 )

Jag tror jag stannar här för idag, är märkligt nog på rätt bra humör just nu. Jag vet varför:

  • Jag har hittat tillbaka till mitt mer intensiva tränande – och kroppen svarar bra på det.
  • Jag tar varje chans jag kan till egentid. I morse innan jag började jobba vid sju slutförde jag t ex ett pussel, det var ett tag sedan jag tog mig tid till det! Skönt att få känna att huvudet fungerar också, jobbstressen får mig annars att känna mig som en lallande fåne om dagarna.
  • Det är vår i luften. Visserligen regnar det just idag, men oj vad sol och värme blivit viktigt för mig på äldre dagar.

2 svar på ”Hoppfulla tider

  1. Vad skönt att läsa ett gladare inlägg från dig! Lider med dig att jobbsituationen är som den är just nu. Men du har rätt, man behöver verkligen inte tynga sig med mer elände och svärta än nödvändigt. Härligt också att höra att du hittat tillbaks till träningen. Den betyder så mycket för ens allmänna hälsa och välbefinnande. Jag har blivit endorfinknarkare, får faktiskt träna mig i numera att ha en dag då och då när jag inte alls gör ngt fysiskt ha ha :). Vad gäller Vv så inte 17 sväljer jag konceptet 100% rakt av, där finns underligheter jag inte håller med om. På det hela taget fungerar deras Lila plan perfekt för mig men det där fåneriet om att man måste räkna sp på havregryn som mixas till mjöl med förevändningen att det finns risk för överätande…eller kikärter som rostas… eller frukt som mixas i smoothie… Nä det köper jag inte 🙂

    1. VV har mycket trams som jag ignorerar. 🙂 Det är synd att det är svårt att hitta likasinnade på sociala medier, det är ofta så bokstavstroget och hätskt. Jag förstår verkligen inte hur man kan se en diet så svartvit som vissa gör. Och detta ständiga tjat om att ”undvika” 0 SP… Håhåjaja.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.