Rörliga tider

Rörliga tider

Japp, nu är jag äntligen tillbaka på banan när det gäller motionerandet. Det låter lite tramsigt, eftersom jag egentligen aldrig hållit upp som så (mer än i december då min fot var skadad) men jag har saknat det där lilla extra.

I måndags satte jag årsbästa med besked på motionscykeln, vilket jag kände på mig redan efter 1 minut. Enda problemet är att jag tog i så pass att jag sträckte baksida lår! Men jag har gott om ormsalva hemma som tur är. 🙂 Jag lär mig aldrig att köra uppvärmning först. I tisdags tog vi en kortare power walk på en ny slinga som var riktigt trevlig och i onsdags körde jag ett lunchpass med Soma Slow. Det passet handlar mycket om att andas, stretcha ut kroppen rejält och ta det lugnt. Det var dock inte så avslappnande som jag hade velat eftersom låret värkte så in i bomben. Igår körde vi kettlebells, vilket kändes toppen, förutom utfallen då. Ska bli intressant att se hur det går att köra Soma Move idag… Det suger att bli äldre, jag tycker att kroppen småvärker konstant nånstans. 🙂

En tydlig signal att jag är ”tillbaka” är att jag shoppar tillbehör som en dåre. Fick hem en lyxig yogamatta + korta yogatights från Dharma Bum (verkar vara ett kanonmärke, även om jag inte testat dem in action än) i början på veckan från Yogia och igår beställde mannen och jag cykelkläder för summor som jag inte ens vill nämna. 🙂 Å andra sidan är det pengar som jag vanligtvis hade lagt på pendling, resor och konserthelger, så alla mina inköp tär mindre på budgeten än väntat. Våra Danmarksresor är sannerligen inte gratis märker jag. 🙂

Jobbet är som det är, jag håller på att ta fram en sista tidsplan för projektet och som det ser ut kommer vi nu att ha fullt upp juli ut också. Det gör mig inget, jag är ökänd motståndare till svensk semestersäsong, och i år blir det väl värre än någonsin när ingen ”får” resa. Jag hoppas att vi på något sätt kan träffa mina föräldrar dock, de kommer ju inte att åka till Finland denna sommar av förklarliga skäl. Vi har aldrig kunnat umgås med reda på sommaren eftersom de alltid åker iväg de veckor min man är ledig (= industrisemestern).

Jag har ingen aning om hur jag ska ta semester själv i år, jag får väl ta ett snack så småningom med min blivande chef. Jag skulle helst vilja hålla det relativt öppet och bara ta lite strödagar här och var, i synnerhet om vi nu ska ha projektet igång under hela juli. Att ta flera veckor ledigt bara för att jag ”ska” känns som rent slöseri med semesterdagar. Vi fick direktiv i veckan att jobba hemifrån även augusti ut, så jag lär ju sitta här hemma ändå, och förhoppningsvis lugnar arbetstempot även ner sig framöver. Jag har redan märkt av det, skönt nog.

Nästa fredag ska jag i alla fall ta ledigt, mannen fyller år och eftersom jag jobbade klämdagen förra veckan känns det som ett bra alternativ. Jag funderar lite på att se om det går att planera in fler lediga fredagar framöver, varannan fredag är alltid min man ledig eftersom han jobbar skift och det hade varit trevlig att kunna få långhelger ihop med jämna mellanrum under året. Men det hänger ju förstås på vad jag förväntas göra i höst också. Framtiden är rätt grumlig just nu.

Ett svar på ”Rörliga tider

  1. Blir en liknande halvtokig sommar här med jobb mesta tiden i juli och halva augusti, hemester i Norrland 18/6-28/6. Kul att du återfått både tid och energi till ”normalt” träningstempo! Och när man kan slå sina egna rekord känns det extra roligt 🙂. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.