Verktyg och mål

Verktyg och mål

Det är ingen hemlighet att jag är less på att regga mat. Det är heller ingen hemlighet att jag är less på att ha övervikt. Så vilket är det värsta av två jobbiga saker?

Jag roade mig idag med att prova en konkurrent till VV, för att se hur det kändes. Först kändes det riktigt spännande, jag gillade grundidén och att det var fokus på Varför + Varför + Varför jag vill saker. Det är ju just det jag har svårt för att ta fram på egen hand och som jag vill fokusera på istället för att läsa klämkäcka råd om kost och motion för nybörjare. Jag gillade också att det inte ens dök upp att regga maten under dag ett, utan det var fokus på att sätta grunden för den mentala biten. Dessutom var det en oväntat rimlig viktminskningskurva, baserad på mina svar. Målgång var beräknad till slutet av året ungefär. Om jag jämför med t ex Wellobe säger de 27 oktober.

Men jag är som jag är och jag ville även testa på att regga och blev besviken dubbelt upp. För det första är det lik förbaskat det gamla vanliga ”ät 1200-1500 kcal och välj fettsnålt” och för det andra är det en amerikansk app där väldigt lite livsmedel finns inlagda som lämpar sig här. Och när jag provade att lägga in min standardyoghurt fanns inte ens möjligheten att skriva decimaler och i listorna kommer dessutom allt upp i amerikanska mått, trots att jag ställt in europiska enheter. Så jag sade upp det på stört, ska jag nu tvingas regga saker på den nivån ska det f-n i mig vara rätt så exakt!

Men det jag tar med mig är målen som appen klämde ur mig + känslan av att om det nu inte finns den perfekta appen och metoden för mig så har väl det aldrig stoppat mig innan. Jag får helt enkelt fixa en egen variant! 🙂 VV har ju fördelen att jag varit med så länge och att jag har knappat in ett ton livsmedel, så den kan få fortsätta utgöra min bas. Jag ska försöka köra registrering stenhårt i en vecka nu och samtidigt lista ner allt jag stör mig på + det jag saknar och basera en eventuell fortsättning på det.

Jag tror det är precis därför jag blivit så förtjust i Core Play efter så kort tid. För det första är det underbart välgjort rent tekniskt. Enkelt, tydligt och koncist och ett GIGANTISKT support- och peppforum på det!

För det andra är det galet utmanande, det kommer att ta mig tid att nå någon slags synlig framgång. Jag får definiera exakt vad mina mål är när jag kommit in lite längre i programmet, men ett givet första mål är att jag ska behärska Crow Pose. Jag har faktiskt hållit den i någon mikrosekund under tiden med träningsgruppen och det var en ascool känsla! Då vägde jag förstås betydligt mindre också. Jag tror annars inte jag haft starkare axlar än jag har just nu + att jag är väldigt flexibel i rygg och mage (i synnerhet sidomagmusklerna) – men övervikten är onekligen i vägen på många olika sätt. 🙂

Hmmm, efter att ha kört en timme Soma Move nu måste jag ju säga att något börjar hända redan nu… Jädrar så ”lätt” det var att göra Hindu Pushups idag och då har jag ändå en öm skuldra! Kul. 🙂

2 svar på ”Verktyg och mål

  1. Vv funkar om man ser till att individualisera programmet och skippa de töntigaste hörnstenarna. Jag sväljer inte heller allt i deras program haha 🙂.

    1. Ja, jag önskar verkligen det gick att detaljstyra det lite mer. Jag skulle t ex vilja utnyttja en liten del (säg hälften) intjänade AP just på den dag jag fick dem, men det enda sättet är då att slå på AP helt och det är ju inte alls vad jag vill. Då skulle jag ju ha miljarders AP på inaktiva dagar att moffa i mig och det är inte då de ska räknas. 🙂 Jag kan naturligtvis styra över detta själv ändå, men jag gillar automagiska saker. I synnerhet när jag betalar för dem…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.