Det rör sig vid horisonten…

Det rör sig vid horisonten…

Det känns som att jag alltmer närmar mig ett gäng vägskäl nu. Jag kan bara beskriva det som att jag ser en darrning vid horisonten. 🙂

  • Vikten börjar vända åt rätt håll, fast lååååååångsamt som attan.
  • Träningen är i full blom och handlar mer om att skära ner än att lägga till.
  • Kosttänket är på gång, jag börjar sakteliga hitta min äkta hunger igen.
  • Jobbet börjar ha synliga vägskäl och jag blir mer och mer klar med vartåt jag själv vill.

Med det sagt är jag inte i säker hamn riktigt än när det gäller kosten. Jag har mina gamla demoner som spökar och vill visa sitt fula nylle och jag får nog ta ett par krafttag till. Men jag har heller ingen panik. Jag gillar att ha mitt fokus på träningen och att sätta målen där.

Idag hade jag hoppats på ett bra viktresultat eftersom veckan startat så bra, istället var det ett litet plus. Det är i de här lägena jag är tacksam att jag väger mig så ofta som jag gör + att jag har en lite mer avancerad våg. Även om muskel- och fettprocent inte är att lita på slaviskt så brukar själva indikationerna ändå stämma, och jämfört med förra veckan är det bra siffror på allt – utom vikten då. 🙂 Jag känner ju dessutom att jag har svullna muskler och till på köpet åt jag senare än vanligt igår. Så jag ser det som att jag fortsätter gå ner i vikt, även om nu just dagens resultat är uppförshicka. Inget som inte ett bra toalettbesök kan lösa. 🙂

Min största irritation just nu är faktiskt magen. Det känns som att all övervikt sitter där, även om det inte stämmer (måttband ljuger inte). Det sitter såklart även på höfter, lår och armar, men där håller det sig i schack. Jag vet att jag ska vara glad att jag inte har en stinn, hård putmage, men rent estetiskt är den här degklumpen inte min vän. Extra påfrestande är det när jag tränar. Jag har väl aldrig älskat mina valkars vågsvall under core-övningar, men nu är det full storm! Jag trivs inte med det och det är dessutom i vägen och onödig extratyngd på det. Men jag vet naturligtvis vad jag behöver göra för att få bukt med problemet. Det gäller ”bara” att ha tålamod och fokus.

När det gäller apparna så är det mest VV som gäller, men jag tänker fortsätta konsultera LifeSum dagar då det behövs. Igår hade jag en typisk dag då VV var rekordlåg pg av att allt jag åt fram till middag var 0 SP mer eller mindre. Till exempel var lunchen 0 SP, MEN landade på hela 473 kcal i LifeSum. Så det var en dyr dag sett till LifeSum. Så blir det ju såklart eftersom det är olika system och om jag äter varierat tar de väl i längden ut varandra. Men det är ändå en intressant aspekt och visar åter på att jag ska se upp lite med 0 SP, i alla fall mängderna när det handlar om kalori-tätare livsmedel som t ex majs och bönor. Jag är en överätare av rang när det gäller det mesta. 🙂 Men jag har vanligen ganska bra regler i huvudet för 0 SP, gårdagen var mest ett resultat av dålig planering och löjligt ont om tid. Man tager vad man haver.

När det gäller träningen så är jag lite för pepp med min funktionella träning och kroppen är bra mör för stunden. Jag körde Core Play idag och jag var helt slut efteråt. Jag vet att jag behöver vila, men det är svårt att mentalt acceptera. 🙂 Nu kommer visserligen en långhelg då vi ska umgås med mina föräldrar och då blir det automatiskt vila som tur är.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.