Demonen

Demonen

Jahapp, idag hade jag en ganska ”tuff” dag. Med tuff menar jag att det var ovanligt mycket upplevelser och känslor, som inte nödvändigtvis var negativa/jobbiga, men som sög musten ur mig. Jag har insett att oavsett sort så triggar ett överflöd av känslor ofta mig att balla ur lite. Jag tror det är en del av min vanligtvis ganska lugna personlighet som skakas om när det blir allt för mycket intryck. Det är lite samma sak som att vara åt det introverta hållet och vara på en heldagsutflykt med mycket folk. Det spelar ingen roll om alla är trevliga och man har kul, till sist är energin slut.

Nåväl, jag insåg att kroppen skrek efter ost och choklad, en intressant kombo som tydligt signalerar att jag behöver se över fettet i min kost. Inte alls ovanligt, tyvärr har jag vuxit upp med fettskräcken i fullt fokus, vilket jag VET är idiotiskt. Det är inte fettet som är mitt problem, men det är det som är lättast att dra ner på. Tyvärr också något som VV premierar fortfarande, även om det blivit bättre.

Hade jag varit smart hade jag bejakat min kropps önskemål direkt och antagligen hanterat det hela bättre. Nu tryckte jag ner två morötter istället och det var inte rätt idag, vilket gjorde demonen stark för stunden.

Men det var idag det och jag vet att vi kommer att stångas med varandra livet ut, huvudsaken är att det är korta episoder som idag och inte långa skov.

Det känns som att det är väldigt lägligt med några dagar utan reggande nu!

Ett svar på ”Demonen

  1. Så bra att du skrev om ost och choklad och kroppen egentligen vill och skickar ut signaler om. Det tar jag till mig direkt. Av rädsla för att bli tjock är jag mycket restriktiv med fett och socker. Förr gällde det även pasta men det har jag på senare år lärt mig att kontrollera.
    Jag har en annan signal som min kropp skickar ut helt felaktigt. Den skriker efter mer att tugga och svälja – det spelar ingen roll vad det är. DÅ – när jag inte står ut längre – kommer jag på vad det är kroppen vill ha: vatten, bara vanligt vatten. Om jag har glömt (fast det händer väldigt sällan) att dricka efter träning kommer detta fenomen som ett brev på posten.

    Nu ska jag kolla in LEGO Masters på TV. Och rätt var det är ska jag bejaka mitt LEGO-intresse och kanske börja bygga så smått.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.