KonMari: Kokböcker

KonMari: Kokböcker

Idag tog jag tag i kokböckerna ändå. Hade egentligen bara tänkt ta itu med högen mattidningar och lösa recept som var i ena skåpet eftersom det är gott om plats i tunnan för tidningar som töms nu på fredag och jag visste redan att de skulle ut allesammans (ingen KM-process där inte). Men i skåpet fanns en rejäl hög kokböcker också och det gjorde mig så sur på mig själv att jag samlade in dem alla, inklusive de som gömt sig på övervåningen.

Jag placerade samtliga på köksgolvet:

Jag var inte chockad över mängden eftersom det är många års inhandlande och jag gillar att laga mat. Däremot är jag förfärad över hur få jag verkar ha använt genom åren. Flera hade lager av spindelväv på sig och åtskilliga kan jag inte ens minnas att jag skaffat.

Jag hade räknat med att rensa rätt så rejält, men det blev betydligt mer än jag trott. Det absurda är vilken befrielse det var att se resultatet. Man kan tycka att det är fint med många böcker — och det är det på sitt sätt. Men det är också en ständig påminnelse om att jag inte tar mig tid att titta i dem eller använda dem.

Jag har även en liten hög kvar som är mannens kokböcker, så det blir några till som ska in, men resultatet är ju ändå… vansinnigt. Vad har jag hållit på med?

Jag har checkat av med brottarklubben och de tar gärna emot böcker, så om jag hinner dit på lördag så ska jag lämna av de som är hela och fina. Jag har även ett gäng VV-böcker och andra smalmatsböcker som jag kanske lägger ut på resp forum – om jag orkar. 🙂

Gissa vem som INTE ska handla på bokrean i år. 🙂

Ett svar på ”KonMari: Kokböcker

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.