Kvällar i kaoset

Kvällar i kaoset

Min man jobbar skift, så varannan vecka är jag ensam om kvällarna och då brukar jag passa på att se serier som inte han följer, pyssla, läsa och annat som är rätt skönt att göra på egen hand.

Nu när vardagsrummet är avstängt är min lust att se på TV väldigt låg, mycket för att vi ser på filmer på helgen och det är obekvämt nog. Pyssel och andra hobbies går fetbort eftersom jag varken har plats eller kommer åt dem. Hittills har jag utnyttjat tiden åt KonMari, men nu behöver jag pausa det resten av veckan så att vi kan få bort lite saker först. Så vad ska man hitta på?

Jag började med 45 min cykling till avsnitt två av It’s a sin – genialiskt av mig att ”tvinga” mig själv att cykla för att få titta. Det var nämligen inte på något sätt självklart att träna idag heller, klockan hade sprungit iväg och var nästan halv sex och jag är van att äta efter fem så magen knorrade betänkligt. Men jag gjorde det tack vare serien och hungern släppte nästan direkt som den brukar.

Efter det åt jag min – ursäkta skrytet – fantastiska pastagratäng på Hälsans kök sojafärs (bästa färsen till detta), matlagningsgrädde, pasta, ost, ägg och vad man nu råkar ha hemma (denna varianten hade soltorkade tomater och oliver).

Egentligen var min plan idag att gå ut och gå i dagsljuset (den utlovade solen kom dock aldrig) och när jag kollade posten vid fyratiden var det fantastiskt skönt ute (trots solbrist) och jag ville verkligen ta den där promenaden, men kände att jag behövde jobba vidare ett tag till och sedan var det mörkt. Jag har massor att göra på jobbet och även om det är på ett mycket mer positivt sätt än för ett år sedan, så är det lite frustrerande ibland att se dagsljuset försvinna och jag har som bäst nått brevlådan. Men det är så det är att jobba hemma i mitt yrke, och jag är ingen vän av att stressa för sakens skull heller. Ska jag nu promenera vill jag inte ha en deadline. Köra lunchpass är mer ok då de har en utsatt stopptid, men en promenad vill jag kunna anpassa som jag vill. Men det går ju mot ljusare tider som tur är.

I alla fall, jag hängde tvätt, slängde in en ny maskin , satt vid datorn och funderade på vad jag skulle roa mig med och vips, så fick jag för mig att jag ju kunde lägga lite tid på att sälja lite böcker trots allt nu när det är som det är. Så sagt och gjort, 17 nya Tradera-annonser ligger nu ute. Jag har alltså redan glömt hur jobbigt det är! 🙂 Fast egentligen tror jag mest att jag letar bra ursäkter att gå/cykla till Ica nu när snön nästan är borta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.