KonMari: Pocket + inbundna böcker

KonMari: Pocket + inbundna böcker

Som väntat så är det lite lurigt att komma någon riktig vart med böcker eftersom jag har begränsad yta att jobba med. Men nu är jag i alla fall genom både pocketböcker och inbundna böcker och nu kvarstår frågan hur jag ska avyttra de som jag tackat av.

Pocketböckerna var en aha-upplevelse, där fanns några jag verkligen vill läsa, men som försvunnit i mängden. Marie Kondo har en ganska hård syn på olästa böcker, jag väljer att ha en lite annan approach och har försökt att verkligen känna av vilka jag kommer att läsa, om jag bara hittar ett sätt att se dem. Så det blev ganska så utrensat trots allt. Mest fascinerad var jag över hur oerhört ointressant jag upplevde både Douglas Coupland och Harlan Coben, två författare jag alltid gillat innan.

När det gäller böcker jag läst var jag desto hårdare, ser inte att jag kommer att läsa om några av dem oavsett hur bra de var – det finns så mycket annat att läsa.

Slutresultatet:

När det gäller de inbundna böckerna var det egentligen ganska enkelt att gå genom dem och det blev inte mycket kvar.

Slutresultatet:

Men så är det ju samvetet och vad jag gör med de som är avtackade. Pocketböcker är ändå lite mer ”slit-och-släng”, men jag har vackra inbundna böcker som jag verkligen har svårt att slänga bara för att bli av med dem. Tyvärr är ju böcker inget som tas emot jätteglatt heller, så det är svårt att skänka bort dem också. Men jag gör i alla fall några försök – mest för att stilla mitt samvete antar jag.

Idag går mina kokboks-auktioner ut, ser ut som att jag drar in en dryg tusenlapp och det är förstås välkommet.

Näst på tur nu är böcker om hobbies och personlig utveckling, har valt att ta dem separat – liksom serieböcker. Det är en annan del av mig än ren nöjesläsning och då vill jag ha rätt fokus. Jag tror att det kommer att bli en hel del som jag avtackar i första kategorin, jag har ju en tendens att alltid gå all-in i mina hobbies och handla på mig allt jag kan utan att ha minsta nytta av det. Sorgligt, men sant.

Men för idag känner jag mig nöjd. Eftersom jag inte direkt kan avyttra något nu så vill jag inte dra fram mer för stunden. Dessutom kommer det att dröja länge innan jag kan hitta en bra förvaring som fungerar. Men jag har idéer, t ex mina pocketböcker vill jag ha på en dedikerad ”att läsa”-plats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.