KonMari: Böcker

KonMari: Böcker

Eftersom vardagsrumsrenoveringen tar så mycket plats och energi har jag tvingats att i stort sett pausa min KonMari-resa, vilket är rätt irriterande då jag verkligen mår bra av att få gå genom mina saker. Men nu har jag faktiskt slutfört mina pocketböcker och vanliga böcker med hård pärm, tack vare mannen som såg till att de sistnämnda ”försvann” idag (ledtråd: de befinner sig med uttjänta delar av vårt vardagsrum…). Så jag började ta mig genom serieböcker + hobbyböcker och till min förvåning var det ganska mycket som fick stryka på foten.

Glömde som vanligt att ta före-bilder, men här är en äldre bild från i höstas då jag fortfarande hade ett fritt golv på hemmakontoret:

Och här är resultatet efter för de övre hyllorna:

Högen på bordet här är de handarbetsböcker som jag tänkt tacka av, och det är en sorglig syn att skåda. Många av dessa har jag inte ens tittat i, de är som nya från tryckpressen. Dag efter dag, månad efter månad, år efter år har de stått i mitt synfält på hemmakontoret i den överbelamrade hyllan och påmint mig om hur dum jag är som köper saker som jag aldrig tar mig tid till. Jag gillar idén av att vara ett handarbetare, men sanningen är den att jag sällan tar mig tid – mycket för att jag har gått bananas på alldeles för många projekt och inte vet var jag ska börja. Mitt mål är att hitta tillbaka till glädjen det ger mig och då behövs inte de här böckerna.

Så småningom kommer jag att komma till faktiska handarbeten och det blir en spännande utmaning i sig, jag har säkert minst 10 projekt i gömmorna om inte mer. Jag har faktiskt fuskat lite och redan rensat bort allt garn som inte hör till ett specifikt projekt, det blev en hel del kassar som gick till mamma (som är en äkta handarbetare), och på några veckor har hon gjort mer av mitt gamla garn än jag gjort på flera år.

Frågan är då vad jag ska göra av dessa fina böcker. Som vanligt är jag inte intresserad av pengar, men jag lutar ändå åt att försöka sälja av en del av dem för billig peng. Lite som ett ”straff” kanske, för att jag ska inse hur dumma beslut jag fattat. Plus att det är fina mönsterböcker som rätt person kan ha mycket glädje av.

Även bland serierna rensade jag ut en del, där är jag dock inte lika ledsen över att de eventuellt hamnar i återvinningen, eftersom det är böcker jag läst och uppskattat.

Nya, mindre hyllplan för de jag vill behålla:

Avtackade ex:

Översta hyllan är nu tom (den får förvara min banjo tills vidare):

Jag är inte klar med kategorierna, jag får ta dem i ännu mindre delkategorier pg av platsbrist + att jag gärna vill försöka sälja några av dem (och det tar tid). Nästa på hobbyfronten är mina böcker om kost och motion och på seriefronten är det alla gamla album med kartongpärm som hängt med sedan barnsben. Det är en hel del!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.