Vånda och väntan

Vånda och väntan

Jag skulle i praktiken kunna kopiera mitt senaste inlägg som inte handlade om KM… Jag jobbar och jag våndas – typ. Våndas för att det är så mycket att göra och så mycket stressade människor omkring mig. Våndas för att jag bor på en soptipp utan någon synbar förändring i sikte. Våndas för att varje dag är exakt som den förra. Jag är SÅ KLAR med stress, pandemi och renoveringsstrul. I måndags kom ett ursäktsmail och nya tomma löften. Inget händer. Jag börjar misstänka att vi snart har betalat tillbaka en bra bit på renoveringslånet innan de ens kommit halvvägs. Jag roar mig bittert med att fantisera om hur det skulle se ut om jag skötte mitt jobb på samma sätt.

I helgen kom jag på mig själv med att bara stå och stirra i tomma intet när jag försökte hitta nån slags inspiration till att laga mat. Det finns liksom inget kvar snart. Både jag och mannen studsar dessutom av någon slags ”leda” (även om vi är snortrötta av våra jobb) och vill helst bara få fixa och dona i ett hem som inte tillåter det. Nu har det varit superfint väder ett par dagar som gett ny och behövlig energi för ett litet tag till. Jag har tankat sol i helgen och igår gick jag en längre promenad (utan jacka!) som var så uppfriskande. Men nu ska vädret bli sämre igen och jag fasar för det redan.

I min smått apatiska och desperata situation har jag därför tagit upp en gammal kompis, nätshoppingen. 🙂 Jag är för fet för nya kläder och hobbies håller jag ju på att tacka av, så det har blivit saker till hemmet.

I höstas köpte jag en Dyson och kastade ut snabeldraken, lyckligt ovetande om att hemmet skulle förvandlas till en byggarbetsplats och att filtret sätter igen av dammet hela tiden. Det tar dagar innan det torkar efter tvätt, så jag har nu beställt ett filter att kunna byta med + lite tillbehör som jag inte redan hade. Samlardjävulen!

I lördags impulshandlade jag en airfryer. Den har jag haft sikte på ett bra tag och när den nu plötsligt sjönk i pris med 700 kr för en förmiddag slog jag till. Jag velade lite för länge, så den hann gå ur lager (innan de tog bort den helt) så det är lite oklart när den kommer, men jag hoppas det inte dröjer allt för länge. Jag är förbaskat trött på att vänta. Även här har samlardjävulen i mig gått bananas och jag måste såklart ha alla tillbehör som finns. Det komiska är att det är långa väntetider på allt och jag har avbeställt ett tillbehör redan för att beställa (mycket billigare) på annat håll så det lär väl sluta med att jag sitter med alla tillbehör men ingen maskin. 🙂 Det verkar vara ungefär så mitt liv fungerar just nu med det mesta.

Men idag blev jag i alla fall av med ett litet sorgebarn – ett Traderapaket med kokböcker som legat här och väntat i en månad. Dessutom, nästan alla av mina handarbetsböcker såldes nu i söndags till bättre peng än väntat (bara två blev kvar) och samtliga är redan skickade (några t om redan mottagna) – FÖRUTOM ett paket som väntar på betalning/livstecken från köparen. Varje gång är det en! Om man budar på 8 olika annonser och vinner så borde man har lite intresse kan tyckas. Inte för att jag bryr mig annars (det var försäljning eller tippen som gällde) men jag har inte direkt oceaner av plats just nu och väntan är inget jag uppskattar alls.

I morgon ska jag faktiskt lämna hemmet lite längre än vanligt och ta mig in till stan för årets mammografi. Ingen favoritsysselsättning, men skönt att komma från skiten ett tag. Tyvärr är jobbet som alltid superstressigt, så jag kan inte unna mig en halvdag som jag hade hoppats på först, men jag tänkte åtminstone ta ett tidigt tåg och passa på att äta frukost ute. Det är ungefär så lyxigt jag kan få det just nu. Ett rent dammsugarfilter och en utefrulle. 🙂

Jag kommer på mig själv titt som tätt nu med att drömma om att bli ekonomiskt oberoende, slippa allt vad folk heter och flytta nånstans där bara jag, mannen, katten och några få utvalda gäster kan hålla till. Jösses så skönt det hade varit.

2 svar på ”Vånda och väntan

  1. Det är hemskt att bo på en byggarbetsplats 😡 gjorde det själv ca 1 månad. Hoppas verkligen hantverkarna snart får fart på sig!

    Jag märker själv att jag shoppar mer när jag mår sämre: böcker, hygienprodukter, tidningar, grejer till hemmet… egentligen behövs de inte alls, utom för att döva jobbiga känslor…

    1. Vi får äran att se en av dem ett par timmar i morgon…

      Jag shoppar när jag egentligen vill göra något. Det är därför hobbygrejerna gått så överstyr genom åren. Fast dammsugarprylarna var faktiskt coola. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.