Vardag och fest

Vardag och fest

På väg mot kontoret. Idag har jag skor på mig för första gången sedan tåskadan, ser ut att fungera. Den har läkt på bra och än är tånageln med mig. Men den ser vidrig ut såklart.

På jobbet har jag haft en bra period sedan jag kom tillbaka från semestern. Nu börjar dock lite moln hopa sig och vi får väl se vad det blir av det.

Har på mig vad man skulle kunna kalla en tjockistunika från Masai som jag handlat i år. Fördelen med den är att den är anpassningsbar och även kan fungera som kort klänning. Jag gillar verkligen det märket.

Det som verkligen irriterar mig är att jag köpte fem par byxor/shorts från Perfect Jeans innan sommaren för att jag skulle ha dem på resan + semestern. Av det blev det inget då jag envisades gå upp ytterligare kilon innan det var dags. Så att komma i dem igen är ett delmål jag har. Just underdelar har jag ont om och jag vägrar handla fler just nu.

En annan sak jag verkligen ogillar just nu är dubbelhakan. Den gör mig både äldre och extra tjock.

Nåväl, idag känns det ändå hyfsat, är ledig i morgon och ska på konsert. Ser mer fram emot det nu, ska bli kul med lite nya intryck. Är inte längre nojig över intagen heller. Under samtliga viktresor i mitt liv har jag alltid haft utrymme för roliga saker och det är inte en kvälls extravagans som gett övervikten. Det som gått åt fanders för mig är vardagslunken. Inkluderat hemmahelger naturligtvis.

Faktum är att de perioder i mitt liv där jag varit som mest viktstabil har jag också varit på resor och konserter ofta. Det handlar om att ha rätt fokus och att trivas med sig själv och livet.

2 svar på ”Vardag och fest

  1. Vardagen är ofta en rejäl stressfaktor… Jag vet nu efter ett antal års pendlande, att pendlarlivet för mig personligen inte går att kombinera med en lyckosam viktnedgång…

    1. Jag har nästan haft motsatt bekymmer, då all min träning t ex skedde i anslutning till jobbet. Vi är fortfarande bara där max en gång i veckan så jag måste hitta nya vägar där.

      Men jag förstår vad du menar, pendling skapar onödig stress. Jag har inte så lång pendeltid själv (knappt en timme om man räknar på totalen från dörr till dörr). Däremot är utbudet oerhört begränsat, så minsta störning kan leda till gigantiska problem. Kombinerat med stress och möten som drar ut på tiden har det varit stunder då det varit för jäkligt, i synnerhet innan jag bytte tjänst.

      Nu har ju istället hela sättet att jobba på förändrats radikalt och jag upplever det än mer stressigt när allt sker online. Gränserna mellan hem och jobb har försvunnit och egenansvaret är enormt. Men det har jag börjat ta itu med nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.