Augustisummering

Augustisummering

Sista dagen i augusti då och det är dags att summera lite:

  • Jobbet har fungerat bra. Stressen finns där och trappas upp, men jag har bättre försvar och jag har hållit mig från tidiga morgnar och sena kvällar. Det jag inte hinner göra under dagen får vänta och jag accepterar inte alla möten rakt av som kommer min väg. Med det sagt finns det mycket mer att göra, just mötesvansinnet är ett elände. Det kom från pandemin, det vet vi alla och gör det så svårt för oss att återgå till det normala, då man hela tiden förväntas kunna ta snabba onlinemöten. Är man på kontoret fungerar inte det då vi inte har fasta platser och alla rum konstant är fullbokade. Så det ser ut att bli mycket hemarbete framöver – på gott och på ont.
  • Vikten är på väg åt rätt håll och det gör mig så glad att se resultat. Jag började på en onödigt hög nivå denna månad och jag har bara mig själv att skylla där, de 4+ kilona jag lade på mig under sommaren hade jag kunnat undvika utan allt för mycket besvär. Men trots att senaste helgen var intensiv och överdådig blev det ett minus denna vecka också, och det är jag så tacksam för. Min kropp verkar ha vaknat. Tyvärr, eftersom jag hade så hemsk semestervikt, är jag ännu inte nere i ”startvikten” innan juli (sju hekto kvar). Jag dividerar om jag ska ställa om bladet igen och sätta augusti som start istället, men jag avvaktar. Jag har ju min 2010vs2022-statistik också, det räcker. Jag vet av erfarenhet att allt för många omstarter gör att jag slutar ta dem på allvar.
  • Motionen börjar trilla på plats. Måndagar är det Weight Plate på lunchen, tisdagar har det blivit cykling inomhus (är uppe i 45 min nu) antingen på morgonen eller på kvällen. Onsdagar kör jag Soma Slow på lunchen och resten av veckan är odefinierad än så länge. Jag har ingen brist på alternativ, men jag vill hitta en rytm och ett mönster som fungerar. Jag vill inte uppleva stress ihop med motion och den biten är lite tuffare att få till.
  • Kosten tycker jag också börjar fungera bra nu. Något som jag verkligen försöker få till är matro, det är också en stor bov i min viktproblematik senaste åren. När allt flyter på och jag mår bra i sig har jag inga problem att snabbt äta något för att stilla hungern, men jag är verkligen inte där än. Så fort minsta stress dyker upp märker jag hur illa det får mig att må. Jag behöver få ta det lugnt när jag äter. För att nå dit behöver jag också steppa upp med matplaneringen, helst ska jag inte behöva fundera på mycket mer än att antingen lyfta ut något ur kylen eller att slänga in något i mikron. Där har jag också mer att ta tag i.
  • Kroppen är där den är och jag jobbar med min acceptans av det. Jag tycker mig se lite förändringar emellanåt i ansiktet, det är inte riktigt lika mycket övergödd hamster. Men det går också i vågor. Jag jobbar just nu en del med att träna på att piffa mig själv. Att se till att rengöra ansiktet med mina dyra produkter, ha lite naturellt smink emellanåt, fint nagellack osv. Det ger mig en liten boost och visar för mig själv att jag duger. Låter kanske tramsigt, men det är ett faktum att jag verkligen inte gillat min kropp under en lång tid nu och det är livsfarligt då det leder mig rätt ner diket. ”Det är ju ändå hopplöst så varför anstränga sig”.

Nu ska vi se vad september innebär!

Ett svar på ”Augustisummering

  1. Bra summering! Goda framsteg har gjorts också, bra jobbat! Det ÄR svårt att få ihop en tillvaro som heltidsarbetande med sund kost och träning, det ska gudarna veta. Varje liten pusselbit behöver fungera.

    Sitter själv och knåpar på min månadssummering just nu, men eftersom jag har semester fram till 10/9 så blir det inte samma rutiner som annars ☺️.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.