Tjurig

Tjurig

Jahapp, en SÅDAN dag då. Tur i oturen att jag inte är på kontoret idag, när jag är tjurig ska jag inte vara bland folk.

Det är rätt typiskt mig det här, nu hade jag en skön känsla i början på veckan och så är det precis som att jag behöver balansera ut det så att jag inte är för glad. Idiotiskt.

Så vad tjurar jag över? Bra fråga. Det är lite allt möjligt som gnager och många bäckar små…

Egentligen smög det igång redan igår på jobbet, men jag lyckades ta mig ur det hyfsat. Men har jag väl börjat gnissla så är det lite som krävs för att fortsätta.

Jag har till exempel två irritationsmoment gällande strul med företag och för varje dag som går växer irritationen. Det ena är ett spelföretag som jag varit kund hos i evigheter. I augusti bytte de format och det har orsakat totalt kaos. Facebooksidan är fylld av vansinniga människor från hela världen och till en början kändes det nästan lite tryggt att det inte bara var jag som hade bekymmer. Men nu har det då övergått till irritation och deras kundservice hinner antagligen inte med alla felanmälningar, vilket jag kan förstå i sak – MEN man kan i alla fall lägga ut en blänkare om det nånstans. Senaste uppdateringen på FB var den 16 augusti och efter det är det bara standardfraser på folks arga inlägg. Jag har förstås felanmält själv och efter en vecka fick jag ett svar som inte löste ett skvatt. Sedan har jag inte hört mer. Så just nu betalar jag för en tjänst jag inte kan använda (dra pengar lyckas de minsann med).

Det andra är Bonprix. Jag är kluven till det företaget. Å ena sidan har de en del roliga plagg som man inte ser annanstans och det är billigt att handla där. Å andra sidan är deras tekniska lösning för ordrar och returer riktigt pinsam. VARENDA gång jag har returnerat något till dem har det tagit löjligt lång tid, kommunikationen har varit väldigt bristfällig och man behöver höga betyg i matematik för att själv räkna ut vad man ska betala då de inte låter mig registrera returerna elektroniskt som de flesta andra bolag gör idag. Den här gången är det dessutom ovanligt höga retursummor det handlar om (dirndlar kostar lite och jag har returnerat tre stycken). Min första retur skickades 11 augusti och inte ett smack har hänt än. Tyvärr har jag också klantat mig och glömt lägga ner retursedeln i paketet (deras anvisningar är – till mitt försvar – rätt mediokra). Så igår mailade jag dem med all info inklusive kollinr, men jag har inget jättehopp. Extra irriterande är att jag försökte betala med kort för att slippa allt det här, men det gick inte genom. Deras fakturasystem är jag inte vän med och jag ger mig f-n på att jag åker på påminnelseavgifter till sist. Jag ska verkligen tänka till om det verkligen är värt att beställa därifrån igen.

Det finns mer att gnöla om, jag handlade en blomma (istället för onyttigheter) på Ica förra veckan och den är i praktiken död nu. Jag försökte plantera om den i hopp om att det skulle rädda den då den dog så fort den kom till mig, men det ser kört ut. Den var inte dyr, men den höll knappt en dag och jag blir deprimerad av att se den. Snittblommorna jag köpte samtidigt höll längre. Nu brukar just blommande växter sällan klara sig här, vet inte vad det är som är fel. Gröna växter går bra. Jag ska ställa ut den för att dö utomhus så jag slipper se den mer och sluta handla den sorten.

Sedan är det massor med småsaker på jobbet som gnager, men det hör ju till ett jobb. 🙂 Just nu är jag allra mest irriterad över min Outlook som buggar som tusan senaste veckan och stänger ner sig när jag försöker skriva mail eller boka möten.

Och som grädde på moset visade vågen ett litet plus idag, vilket inte betyder ett skvatt men eftersom jag redan är på dassigt humör hjälper det föga.

Nåväl, nu har jag klagat av mig för stunden hoppas jag. Dags att ta nya tag.

 

2 svar på ”Tjurig

  1. Inte kul med flera motgångar och besvär samtidigt… 😵‍💫

    Bonprix har jag slutat handla av, här är det Zalando för hela slanten. Just Bonprix’ retursystem retade gallfeber på mig bara efter ett kort tag. Logistiken måste funka. Jätteviktigt!

    1. Ja, du kan tro jag ångrar att jag inte kollade Zalando istället. Deras klänningar är mycket finare. Köpte min första där, helt annan kvalitet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.